Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Schoolreisverzekering: v.a. € 0,23 per persoon per dag

Schoolreisverzekering
Schoolreisverzekering

Ga je een schoolreisje organiseren en wil je geen risico lopen? Sluit dan hier een schoolreisverzekering af vanaf slechts € 0,23 per persoon per dag (bij 100 deelnemers).

Schoolreisverzekering voor heel Europa

De groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance geeft dekking voor alle schoolreisjes in Nederland en Europa. De leerlingen en begeleiders zijn verzekerd voor SOS-Hulpverlening, redding en opsporing, ongevallen (overlijden en blijvende invaliditeit), schade aan logiesverblijven, medische kosten (dokters en ziekenhuiskosten), rechtsbijstand en aansprakelijkheid.

Verzekerd zijn de deelnemers aan de schoolreis of groepsreis, zoals:

 • Schoolbestuur
 • Onderwijzend personeel
 • Begeleiders
 • Scholieren

Het afsluiten van een Schoolreisverzekering gaat eenvoudig en snel. Je ontvangt direct de polis per e-mail. Je kan de Schoolreisverzekering afsluiten voor groepen van 10 tot 400 personen. De hele groep is verzekerd voor hulp als er wat gebeurt tijdens de schoolreis of studiereis. De groep leerlingen en de leraren/begeleiders zijn verzekerd voor:

 • Medische kosten
 • Reisongevallen
 • Aansprakelijkheid
 • Rechtsbijstand

Rechtsbijstand is ook handig, want als je als organisator een geschil krijgt over jouw georganiseerde schoolreis, dan wordt je bijgestaan door een team van professionals. Als de groep reist met waardevolle bagage, of als jullie gaan wintersporten, dan kun je daar extra dekkingen voor afsluiten.

Aansprakelijkheid meeverzekerd

Wanneer je een schoolreis organiseert ben je verantwoordelijk en wil je zo min mogelijk risico lopen. Het organiseren is al een hele klus en tijdens het schoolreisje wil je goed verzekerd zijn tegen onverwachte omstandigheden, die je niet van te voren kunt inschatten. Mocht er toch iets vervelends gebeuren tijdens de schoolreis, dan kunnen de verantwoordelijke personen door derden aansprakelijk gesteld worden. Ook leerlingen kunnen aansprakelijk gesteld worden en dat wil je als schoolleiding uiteraard voorkomen en tegen verzekerd zijn.

Om goed verzekerd op schoolreis te gaan, is er de groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance. Dit is een reisverzekering speciaal in het leven geroepen om schoolreisjes optimaal tegen meerdere risico’s te verzekeren. Een van de onderdelen van de groepsreisverzekering is de aansprakelijkheid verzekering, uitgesloten is de aansprakelijkheid voor schade door diefstal, verduistering en vermissing.

Allianz Global Assistance biedt een vergoeding voor de schade die je toebrengt aan anderen en aan spullen van anderen waarvoor je aansprakelijk bent. Zij vergoeden de schade als je verzekerd was op het moment dat je schade veroorzaakte of dat de schade ontstond. En ook als je schade veroorzaakt als begeleider van de groepsreis.

Wanneer er sprake is van ziekte, ongeval of vermissing van een verzekerde, ben je verzekerd voor:

 • Extra verblijfkosten
 • Extra terugreiskosten naar Nederland
 • Kosten van terugkeer per ambulancevliegtuig
 • Kosten van ziekenhuisbezoek
 • Kosten van overkomst van familie in geval van levensgevaar
 • Verblijfkosten (max. 2 familieleden)
 • Kosten van opsporings- en reddingacties

Wanneer een verzekerde is overleden, ben je verzekerd voor:

 • Vervoerskosten stoffelijk overschot of kosten van begrafenis of crematie in het buitenland incl. overkomst van 2 familieleden
 • Extra reiskosten gezinsleden/reisgenoot

Wanneer een niet-meereizende familielid van verzekerde ziek is, een ongeval heeft of overleden is, ben je verzekerd voor:

 • Extra terugreiskosten naar Nederland Kostende Prijs
 • Extra kosten van terugkeer naar de reisbestemming

Tevens ben je verzekerd voor reisongevallen en de volgende uitkeringen zijn van toepassing:

 • Uitkering in geval van overlijden ten gevolge van een ongeval
 • Uitkering in geval van algehele blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval

Voordelen Allianz Global Assistance Schoolreisverzekering

 • Perfect verzekerd met een groep op reis
 • Wereldwijde hulp, 24 uur per dag
 • Standaard dekking met mogelijkheid tot uitbreiding

Vragen?

Heb je een vraag over de schoolreisverzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons tijdens kantooruren op werkdagen: Telefoon 055 540 04 09.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.