Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Groepsreis of schoolreis? Denk aan de aansprakelijkheid!

Groepsreis of schoolreis? Denk aan de aansprakelijkheid!
Groeps- en Schoolreisverzekering vernieuwd

Een schoolreis, voetbalkamp of een bedrijfsuitje, leuk om te organiseren. Maar wat als er iets mis gaat? Hoe zit het dan met de aansprakelijkheid? Stel dat jij als organisator een claim aan je broek krijgt? Om dit soort problemen te voorkomen is er een Groeps- en Schoolreisverzekering met dekking voor aansprakelijkheid.

Hiermee heb je alle deelnemers uitstekend beschermd. Het maakt niet uit hoelang je weggaat en met hoeveel personen. Ook niet onbelangrijk, zorg voor een annuleringsverzekering, zodat de deelnemers geen kosten hebben als de groepsreis onverwachts niet doorgaat.

Voor de aansprakelijkheid geldt: de Groeps- en Schoolreisverzekering van Allianz Global Assistance biedt een vergoeding voor de schade die is toegebracht aan anderen of de spullen van anderen, waarvoor een van de deelnemers aan de groepsreis aansprakelijk is.

Groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance

De Groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance, is een verzekering speciaal ontwikkeld voor het verzekeren van groepen mensen die met elkaar op reis gaan. Wanneer je een Groepsreisverzekering afsluit, zijn alle deelnemers aan de reis, gedurende het uitstapje verzekerd tegen SOS-kosten. Dat betekent dat men gebruik kan maken van hulpverlening via de alarmcentrale. Ook zijn bijvoorbeeld repatriëring, opsporing en extra verblijfskosten verzekerd. De organisator van de groepsreis hoeft zich tevens geen zorgen te maken over eventuele schade veroorzaakt door de deelnemers, de Groepsreisverzekering dekt dit risico.

Aansprakelijkheidsverzekering

Allianz Global Assistance biedt een vergoeding voor de schade die je toebrengt aan anderen en aan spullen van anderen waarvoor je aansprakelijk bent. Zij vergoeden de schade als je verzekerd was op het moment dat je schade veroorzaakte of dat de schade ontstond. En ook als je schade veroorzaakt als begeleider van de groepsreis.

Dekking in geheel Europa

De verzekering is geldig in Europa (alsmede de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee), inclusief Nederland.

Groepsreisverzekering voor schoolreisjes

Wanneer je op schoolreisje gaat, is het goed om vooraf te kijken hoe de school eventueel al verzekerd is. Denk daarbij aan:

 • Wat wordt er vergoed volgens het gedeelte ongevallenverzekering? Hoe staat dit ten opzicht van de zorgverzekering van het kind?
 • Zijn hulpouders en stagiaires ook mee verzekerd?
 • Gelden alle relevante verzekeringen ook wanneer het schoolreisje in het buitenland plaats vindt?
 • Wordt het reisgeld bij annulering vergoed?
 • Is gehuurd materiaal meeverzekerd?

Premies voor de groepsreisverzekering en schoolreisverzekering

De premies voor de groepsreisverzekering en schoolreisverzekering zijn bijzonder gunstig en vooral omdat je, alleen op deze website, ook nog eens 10% extra korting krijgt. Zo is een deelnemer aan de groepsreis al v.a. € 0,23 uitstekend verzekerd. Hieronder zie je een voorbeeld van de premiestelling. De hoogte van de premie is afhankelijk van de groepsgrootte. Maak daarom eerste een vrijblijvende premieberekening. De extra korting die je van ons ontvangt, staat onderaan bij het totaalbedrag.

Groepsreisverzekering Allianz
Aantal personen
Basisdekking*Basis + BagageBasis + (winter)sportenBasis + Bagage + (winter)sporten
t/m 20€ 9,-€ 15,75€ 17,10€ 19,80
t/m 40€ 15,75€ 27,00€ 29,70€ 34,20
t/m 60€ 21,60€ 33,30€ 41,40€ 47,70
t/m 80€ 26,55€ 37,80€ 51,75€ 59,50
t/m 100€ 30,60€ 41,40€ 59,40€ 68,40
t/m 150€ 43,20€ 57,60€ 81,00€ 93,60
t/m 200€ 55,-€ 72,-€ 100,80€ 113,40
t/m 250€ 65,70€ 81,- € 118,80€ 129,60
t/m 300€ 75,60€ 90,-€ 130,50€ 140,40
t/m 350€ 84,60 € 99,-€ 144,90€ 154,80
t/m 400€ 92,70€ 108,-€ 153,90€ 164,70
* De basisdekking van de Groeps- en Schoolreisverzekering bestaat uit SOS hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten, Rechtsbijstand en Aansprakelijkheid.

Een Groepsreisverzekering afsluiten

Je kunt een Groepsreisverzekering op maat afsluiten. Je hebt de keuze uit verschillende combinaties. Met de basisdekking kunnen alle deelnemers standaard rekenen op directe, persoonlijke hulp bij pech, ongeval of ziekte, daarnaast ben je in het buitenland verzekerd tegen hoge geneeskundige kosten en aansprakelijkheid.

Met een uitgebreide combinatie zijn de reisgenoten ook verzekerd tegen verlies van bagage en schade als gevolg van bijzondere sporten. Ga je bijvoorbeeld mountainbiken, abseilen of skiën? Dan wil je natuurlijk dat de groep ook tijdens het sporten verzekerd is. Met de uitgebreide combinatie is dat mogelijk.

Enkele voorbeelden waar je een groepsreisverzekering voor kunt afsluiten:

Waarvoor verzekerd?

Wat is er verzekerd op de Groepsreisverzekering?

 • SOS-Hulpverlening, redding en opsporing;
 • ongevallen (overlijden en blijvende invaliditeit);
 • schade aan logiesverblijven;
 • medische kosten (dokters en ziekenhuiskosten);
 • rechtsbijstand;
 • aansprakelijkheid.

Als optie kan je ook meeverzekeren:

 • bagage (diefstal, vermissing of beschadiging);
 • bijzondere sporten en wintersport.

Lees voor een compleet overzicht van alle dekkingen de verzekeringsvoorwaarden.

Voordelen van de Groepsreisverzekering

 • Goede basisverzekering voor groepsreizigers tegen een aantrekkelijk tarief.
 • Geen uitzoekwerk voor de organisator wie/wel of niet een doorlopende reisverzekering heeft.
 • Bij een calamiteit de zekerheid dat iedereen verzekerd is.
 • Onderlinge letselschade is verzekerd op de aansprakelijkheidsdekking.
 • Organisator kan rechtsbijstand krijgen bij een geschil over de reis.
 • Zeer geschikt voor sportkampen met wedstrijden en/of trainingen.

Wat kost een Groepsreisverzekering?

De Groeps- & Schoolreisverzekering kent een scherpe premie die afhankelijk is van de combinatie die je kiest, de grootte van de groep en het soort reisje. De premie is gunstig, mede dankzij de 10% korting op de premie die je alleen hier krijgt. Zo heb je al een groepsreisverzekering vanaf € 0,23 per per persoon dag (Europadekking). De deelnemers aan de groepsreis zijn dan verzekerd voor SOS-hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten, Rechtsbijstand en Aansprakelijkheid. Hoe groter de groep hoe lager de premie. Maak vrijblijvend een premieberekening.

Vragen?

Heb je vragen over de groepsreisverzekering? Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons: Telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.