Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Groepsreis of schoolreis? Denk aan de aansprakelijkheid!

Groepsreis of schoolreis? Denk aan de aansprakelijkheid!

Groepsreis of schoolreis? Denk aan de aansprakelijkheid!

Een schoolreis, voetbalkamp of een bedrijfsuitje, leuk om te organiseren. Maar wat als er iets mis gaat? Hoe zit het dan met de aansprakelijkheid? Stel dat jij als organisator een claim aan je broek krijgt? Om dit soort problemen te voorkomen is er een Groeps- en Schoolreisverzekering met dekking voor aansprakelijkheid.

Hiermee heb je alle deelnemers uitstekend beschermd. Het maakt niet uit hoelang je weggaat en met hoeveel personen. Ook niet onbelangrijk, zorg voor een annuleringsverzekering, zodat de deelnemers geen kosten hebben als de groepsreis onverwachts niet doorgaat.

Groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance

De Groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance, is een verzekering speciaal ontwikkeld voor het verzekeren van groepen mensen die met elkaar op reis gaan. Wanneer je een Groepsreisverzekering afsluit, zijn alle deelnemers aan de reis, gedurende het uitstapje verzekerd tegen SOS-kosten. Dat betekent dat men gebruik kan maken van hulpverlening via de alarmcentrale. Ook zijn bijvoorbeeld repatriëring, opsporing en extra verblijfskosten verzekerd. De organisator van de groepsreis hoeft zich tevens geen zorgen te maken over eventuele schade veroorzaakt door de deelnemers, de Groepsreisverzekering dekt dit risico.

Aansprakelijheidsverzekering

Bij een Groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance is de aansprakelijkheid tijdens de groepsreis verzekerd:

 • de organisatie of verantwoordelijke personen van de groepsreis;
 • de leiders/sters van de groepsreis;
 • deelnemers aan de groepsreis, met dien verstande dat het risico van aansprakelijkheid van de deelnemers ten opzichte van elkaar is uitgesloten.

De dekking is alleen van kracht indien en voor zover (anders dan in de vorm van een eigen risico) geen dekking aanwezig is op enige andere polis, al dan niet van oudere datum. Van de verzekering is uitgesloten de aansprakelijkheid voor schade door diefstal, verduistering en vermissing

Dekking in geheel Europa

De verzekering is geldig in Europa (alsmede de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee), inclusief Nederland.

Schoolreisjes en aansprakelijkheid

Scholen zijn wettelijk verplicht zich tegen aansprakelijkheid te verzekeren. Het is raadzaam om na te gaan of de verzekering voldoende dekking biedt aangezien polissen van de schoolverzekeringen onderling sterk verschillen. De schoolverzekering dekt meestal de aansprakelijkheid van leerkrachten, overig personeel, bestuur, hulpouders en vrijwilligers voor schade aan derden door onder hun toezicht staande kinderen tijdens, vlak voor en vlak na schooltijd en tijdens schoolgebonden activiteiten als zwemles, excursies en schoolreizen.

Groepsreisverzekering voor schoolreisjes

Wanneer je op schoolreisje gaat, is het goed om vooraf te kijken hoe de school eventueel al verzekerd is. Denk daarbij aan:

 • Wat wordt er vergoed volgens het gedeelte ongevallenverzekering? Hoe staat dit ten opzicht van de zorgverzekering van het kind?
 • Zijn hulpouders en stagiaires ook mee verzekerd?
 • Gelden alle relevante verzekeringen ook wanneer het schoolreisje in het buitenland plaats vindt?
 • Wordt het reisgeld bij annulering vergoed?
 • Is gehuurd materiaal meeverzekerd?

Een Groepsreisverzekering afsluiten

Je kunt een Groepsreisverzekering op maat afsluiten. Je hebt de keuze uit verschillende combinaties. Met de basisdekking kunnen alle deelnemers standaard rekenen op directe, persoonlijke hulp bij pech, ongeval of ziekte, daarnaast ben je in het buitenland verzekerd tegen hoge geneeskundige kosten en aansprakelijkheid.

Met een uitgebreide combinatie zijn de reisgenoten ook verzekerd tegen verlies van bagage en schade als gevolg van bijzondere sporten. Ga je bijvoorbeeld mountainbiken, abseilen of skiën? Dan wil je natuurlijk dat de groep ook tijdens het sporten verzekerd is. Met de uitgebreide combinatie is dat mogelijk.

Enkele voorbeelden waar je een groepsreisverzekering voor kunt afsluiten:

Waarvoor verzekerd?

Wat is er verzekerd op de Groepsreisverzekering?

 • SOS-Hulpverlening, redding en opsporing;
 • ongevallen (overlijden en blijvende invaliditeit);
 • schade aan logiesverblijven;
 • medische kosten (dokters en ziekenhuiskosten);
 • rechtsbijstand;
 • aansprakelijkheid.

Als optie kan je ook meeverzekeren:

 • bagage (diefstal, vermissing of beschadiging);
 • bijzondere sporten en wintersport.

Lees voor een compleet overzicht van alle dekkingen de verzekeringsvoorwaarden.

Voordelen van de Groepsreisverzekering

 • Goede basisverzekering voor groepsreizigers tegen een aantrekkelijk tarief.
 • Geen uitzoekwerk voor de organisator wie/wel of niet een doorlopende reisverzekering heeft.
 • Bij een calamiteit de zekerheid dat iedereen verzekerd is.
 • Onderlinge letselschade is verzekerd op de aansprakelijkheidsdekking.
 • Organisator kan rechtsbijstand krijgen bij een geschil over de reis.
 • Zeer geschikt voor sportkampen met wedstrijden en/of trainingen.

Wat kost een Groepsreisverzekering?

De Groeps- & Schoolreisverzekering kent een scherpe premie die afhankelijk is van de combinatie die je kiest, de grootte van de groep en het soort reisje. De premie is gunstig, mede dankzij de 10% korting op de premie die je alleen hier krijgt. Zo heb je al een groepsreisverzekering vanaf € 0,31,- per per persoon dag (Europadekking). De deelnemers aan de groepsreis zijn dan verzekerd voor SOS-hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten, Rechtsbijstand en Aansprakelijkheid. Hoe groter de groep hoe lager de premie. Maak vrijblijvend een premieberekening.

Vragen?

Heb je vragen over de groepsreisverzekering? Stuur een e-mail naar info@reisverzekeringkorting.nl of bel ons: Telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.