Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wat is er verzekerd op de Globetrotter Verzekering?

Wat is er verzekerd op de Globetrotter Verzekering?

De Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance is bedoeld voor mensen die voor langere tijd naar het buitenland gaan. Bijvoorbeeld voor een studie, stage, (vrijwilligers)werk, backpacken of een andere langdurige reis. 

Deze verzekering zorgt ervoor dat je hulp krijgt bij ziekte, ongeval of overlijden van jou, je reisgenoten of familieleden die thuis zijn gebleven. De verzekering sluit je af voor de duur van je reis. Bij de Globetrotter Verzekering is dat tussen de 1 en 24 maanden.

De reisverzekering heeft een flexibele opbouw. Je bepaalt zelf welke onderdelen je wilt verzekeren. Ga je voor je werk naar het buitenland? Kijk dan voor welke beroepen de Globetrotter Verzekering afgesloten kan worden.

Ook 10-20% korting op de Globetrotter Verzekering
Alleen op deze website ontvang je tot 20% korting op een Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance. Deze korting bestaat uit 10% online korting en tot 10% jongerenkorting wanneer je jonger bent dan 27 jaar. Voor slechts € 8,51 per maand, ben je al verzekerd in geheel Europa!

Voor wie is de verzekering geschikt?
De Globetrotter Verzekering is geschikt voor iedereen die:

 • Voor langere tijd naar het buitenland gaat (1 tot 24 maanden).
 • Vrijwilligerswerk gaat doen.
 • Gaat studeren in het buitenland.
 • Stage gaat lopen.
 • Een rondreis of wereldreis gaat maken.
 • Een lange periode gaat backpacken.
 • Gaat werken in het buitenland.
 • Als au pair naar het buitenland gaat.

Waar ben je verzekerd?
Je kiest een dekking voor het gebied Europa of wereld. Tot het gebied Europa worden ook alle landen aan de Middellandse Zee, zoals Israël, Egypte en Marokko gerekend. Voor de dekking Autohulp is alleen dekkingsgebied Europa mogelijk.

Wat is er verzekerd?
Je krijgt hulp van de Allianz Global Assistance alarmcentrale bij een ongeluk, ernstige ziekte of overlijden van een verzekerde. Zij regelen en vergoeden vervoer naar huis of extra verblijfskosten. Daarnaast ben je verzekerd voor de aanvullende dekkingen die je hebt gekozen. In veel gevallen doen zij dat ook als er thuis iets gebeurt. Denk dan aan brand in je woning. Of ernstige ziekte of overlijden van een familielid.

Medische kosten
Als je kiest voor de dekking medische kosten heb je recht op vergoeding van geneeskundige kosten in het buitenland. Je kunt kiezen uit ‘Aanvullend’ en ‘Volledig’. De keuze is afhankelijk van de duur van je reis. Laat je voor je vertrekt goed informeren over de dekking van je (basis-)zorgverzekering. Zeker als je langer dan een jaar naar het buitenland gaat. Gebruik het adviesschema om te bepalen welke dekking je nodig hebt.

Dekking van je reisbagage
Je bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage tot een dagwaarde. Bij de budgetdekking is dit maximaal € 1.500,- De waarde van je spullen vermindert vanaf het moment dat je ze hebt gekocht. Dat noemen we dagwaarde. De verzekeraar keert nooit meer uit dan de dagwaarde.

Wintersport en bijzondere sporten
Ga je op wintersport? Of beoefen je een bijzondere sport? Dan is deze aanvullende dekking nodig om verzekerd te zijn voor hulpverlening of medische kosten, als je een ongeval krijgt tijdens de beoefening van je sport. De dekking Medische kosten moet dan wel zijn afgesloten. Ook schade aan je eigen of gehuurde spullen is verzekerd.

Pech op reis
Met de dekking SOS autohulp krijg je hulp van de Alarmcentrale bij pech met eigen vervoer, zoals auto, camper of motor. Allianz Global Assistance vergoedt vervangend vervoer of de terugreis naar Nederland. Je kunt ook wachten tot het vervoermiddel is gerepareerd. In dat geval vergoedt de verzekeraar de kosten voor overnachting. Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd. Pech is een mechanisch gebrek, waardoor je voertuig of aanhanger tijdens de reis niet meer verder kan rijden. Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van het voertuig (groene kaart).

Ongevallen
Als je tijdens je reis een ongeval krijgt, waardoor je blijvend invalide wordt of waardoor je overlijdt, dan heb je recht op eenmalige uitkering. Invaliditeit betekent het blijvende verlies van een functie van je lichaam, bijvoorbeeld het vermogen om te horen of te lopen. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van welke functie je bent verloren.

Aansprakelijkheid
Tijdens een langer verblijf in het buitenland kun je schade toebrengen aan andere mensen. Als je aansprakelijk bent voor die schade, dan kan het soms over forse bedragen gaan. De Globetrotter Verzekering heeft een dekking, die dat bedrag voor jou vergoedt. Deze dekking vergoedt maximaal € 1.500.000 per gebeurtenis. Schade die je door je werk of beroep veroorzaakt valt niet onder deze dekking.

Afsluiten, wijzigen van de verzekering
De begin- en einddatum van de verzekering geef je op bij de aanvraag. Ga je langer op reis, dan kan je de einddatum van de verzekering verschuiven. Keer je eerder terug, dan kan je de verzekering stopzetten. Heb je geen schade geclaimd, dan krijg je een deel van de premie terug.

Voordelen van de Globetrotter Verzekering
De voordelen van de Globetrotter Verzekering nog even op een rijtje:

 • Studeren, reizen en werken; kies zelf je dekkingen.
 • Advies op maat ook mogelijk.
 • Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.
 • Medische kosten meeverzekeren.
 • Wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • Unieke diensten, zoals Geldservice.

Vragen?

Heb je een vraag over de Globetrotter Verzekering? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: Telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.