Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Backpack tips en 20% korting op je reisverzekering

Backpack tips en 20% korting op je reisverzekering

Backpacken is populair. Het zijn echter niet langer alleen budget bewuste jongeren die met de rugzak naar landen als Australië, Thailand en Indonesië reizen. Ook mensen die meer te besteden hebben – stellen met een vaste baan, gezinnen met kinderen en ouderen – gaan backpacken.

De ‘ouderwetse’ backpacker, herkenbaar door een praktische rugzak en volledig geïsoleerd van de thuisomgeving, is veranderd in een avonturier die volledig vertrouwt op internet en digitale apparatuur, ofwel de flashpacker. Het advies van reisverzekeraar Allianz Global Assistance is dan ook om vooraf goed te controleren of alle digitale apparatuur op je reisverzekering is gedekt.

De tijd dat alleen jongeren de rugzak pakten om verre, exotische oorden te ontdekken, is voorbij. Mensen worden individueler, keuzes en mogelijkheden zijn groter en afstanden kleiner. Het gaat om de intense en avontuurlijke manier van reizen, ofwel de vrijheid proeven. Je bepaalt zelf wat je wilt zien en gaat van plek naar plek in je eigen tempo. Alleen, met z’n tweeën, of met de kinderen, reis-apps en social media spelen steeds meer een rol in het reizen dan reisboeken en ervaringen van andere reizigers.

Aantrekkelijke optie

De stijgende populariteit van het backpacken is onder andere te danken aan een betere infrastructuur en aan betere accommodaties. In veel landen zijn het vervoer en de wegen sterk verbeterd. Daardoor reis je sneller en comfortabeler. Tegelijkertijd is de kwaliteit van de lokale voorzieningen de laatste jaren flink gestegen, ook al omdat backpackers meer besteden dan voorheen. Goedkope vliegtickets en het feit dat je in heel veel landen veilig kunt reizen zorgt er voor dat steeds meer mensen kiezen voor een backpackvakantie en steeds vaker naar niet-standaard backpack landen zoals China, Chili en Laos. Desondanks is een goede reisverzekering voor iedere backpacker noodzakelijk en daarom ook onze eerste tip: Een voordeel tot 20% op je backpackers reisverzekering.

Tips voor backpackers

Wij hebben voor jou een aantal handige backpack tips op een rijtje gezet. Naast een goede reisverzekering met korting is de juiste voorbereiding het halve werk. 

Tip 1. Pak 10% online korting + 10% jongerenkorting via deze website

Je wilt een goede reisverzekering met gunstige voorwaarden en een uitgebreide dekking. Natuurlijk wil je ook niet teveel betalen. Wel in dat geval kunnen we aan al je wensen voldoen. Als je nu een Globetrotter reisverzekering afsluit bij Reisverzekeringkorting.nl ontvang je een extra online korting van 10% op de normale premies. Zonder dat dit ten koste gaat van de voorwaarden en/of dekking. Je hebt hier al een Globetrotter Verzekering voor jouw backpack vakantie v.a. € 8,51 per maand.

De Globetrotter Verzekering is al heel voordelig, maar je kan als backpacker nog meer besparen door de gunstige leeftijdskorting. Ben je op de ingangsdatum van de verzekering jonger dan 27 jaar, dan krijg je een korting van 10% op de gehele premie van de Globetrotter Verzekering.

Met de online premieberekening kies je de dekkingen die op jouw situatie van toepassing zijn en zie je per dekking wat je kwijt bent. Zo kun je snel bepalen of de Globetrotter Verzekering ook voor jou de beste en meest aantrekkelijke reisverzekering is. Betalen doe je via iDeal of via een éénmalige automatische incasso. Als je besluit je reis af te breken en eerder terug te keren naar Nederland. Dan krijg je de premie van de volledige maanden die je niet hebt gebruikt teruggestort op je rekening (mits je geen schade hebt geclaimd).

Heb je nog geen reisverzekering voor backpackers? Sluit hem hieronder af:

Tip 2. Uitgebreidabel backpacken: travelin’ light

Om kleinere ongemakken op een backpack vakantie te voorkomen, adviseert Allianz Global Assistance de bagage zo licht mogelijk te maken en de juiste rugzak te kiezen. De rugzak moet passen bij het doel van de reis. Is het een wandelvakantie of gaat de reis per vliegtuig, trein of bus, zorg er in elk geval voor dat de rugzak niet meer dan zestig liter volume heeft om te voorkomen dat deze te zwaar wordt.

Rugzakken worden gemaakt voor verschillende lichaamstypes. Goede oriëntatie voor de aanschaf zorgt voor een juiste keuze. Laat je niet alleen leiden door de prijs. Een investering in de juiste rugzak kan later veel ongemak voorkomen. Belangrijk is dat de banden en de achterkant van de rugzak comfortabel op het lichaam zitten en goed aansluiten. Daarnaast is het handig als de rugzak meerdere vakken heeft en waterafstotend is.

Tip 3. Schaf de juiste kleding aan

Wees selectief bij het kiezen van kleding. Twee gemakkelijk te wassen setjes van alles is vaak al genoeg. Bijvoorbeeld twee lange broeken, twee korte broeken, twee T-shirts, een trui, een regenjas, een zwembroek/badpak en minstens vijf paar ondergoed en vijf paar comfortabele sokken. Goede schoenen zijn erg belangrijk, want letsel aan je voeten kan de vakantie verknallen.

Gebruik gezond verstand bij de keuze van de overige zaken. Neem alleen belangrijke en noodzakelijke dingen mee. Bijvoorbeeld een EHBO-doos, officiële documenten (paspoort, vaccinatieboekje, bloedgroep, enz.), elektronica zoals een mobiele telefoon, camera en/of tablet met opladers, een zaklamp, reiswasmiddel, een aansteker, een zakmes, veiligheidsspelden, handdoeken en een pen.

Tip 4. Pak de rugzak goed in

Het is een hele kunst om een rugzak goed in te pakken. De kans is groot dat de rugzak sowieso een aantal keren op de kop gaat. Een paar tips om de chaos te beperken:

  • Onderin de rugzak – bedek de bodem met een vuilniszak om alles droog te houden. Stop alle kleren die niet dagelijks nodig zijn onderin.
  • Midden – pak alles wat kwetsbaar en zwaar is in het middenstuk. Zo kan er niets breken en zal de rugzak niet te zwaar aanvoelen.
  • Boven – toilettas, trui of sweater en regenjas. Daarbovenop weer een vuilniszak ter bescherming.
    Zijkanten – sokken in een plastic zak en andere kleine kledingstukken.
  • In de zijzakken – paraplu, zaklamp, waterfles en alles wat vaak gebruikt zal worden.
  • Buitenkant – opgerolde slaapzak in (plastic) tas en een klein plastic zakje voor afval.

Tip 5. Maak een plan

Om backpack-dromen te verwezenlijken, moet je je eerst afvragen: waar wil je gaan backpacken? Wanneer, hoelang, met wie en wat is je budget? Zodra je deze zaken duidelijk hebt, kun je informatie gaan zoeken. Aan de hand van reisblogs kun je bijvoorbeeld de haalbaarheid van je plannen toetsen.

Tip 6. Bewaak je budget

Vooral in grote steden en toeristische gebieden gaat het budget er sneller doorheen dan gepland. Houd daar rekening mee bij het plannen van de reis. Ook hier geldt dat een voorbereide reiziger goedkoper uit is. In de meeste steden vind je voldoende attracties die (bijna) gratis zijn zoals een citytour, diverse musea, markten en parken.

Tip 7. Keep it cool!

Houd in warme landen rekening met hoge temperaturen. Sommige spullen mogen niet te warm worden. Lenzenvloeistof bijvoorbeeld mag bij maximaal 25 graden bewaard worden. Zorg er dus voor dat je dit koel houdt onderweg.


Allianz Global Assistance voor de beste reis- en annuleringsverzekeringen

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Zo opereert Allianz Global Assistance op vijf continenten, in 34 landen, waaronder Nederland. De 11.000 eigen werknemers werken samen met ruim 400.000 dienstverleners én een internationaal netwerk van lokale agenten in landen waar Allianz Global Assistance geen eigen vestiging heeft. Zo kunnen ze dag en nacht voor je klaar staan, waar ter wereld je ook bent. Het motto is ‘How can we help?’ Wereldwijd profiteren 250 miljoen verzekerden van de uitstekende dienstverlening van Allianz Assistance. Dat is zelfs 4% van de hele wereldbevolking.

Vragen?

Heb je een vraag over backpackers reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar [email protected] of bel ons: 055-5400409.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.