Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Waar moet je op letten bij autohuur in buitenland?

Waar moet je op letten bij autohuur in buitenland?
Bespaartips voor autohuur

Een auto huren in het buitenland biedt je vrijheid en er is geen gedoe met het openbaar vervoer. Toch is een goede voorbereiding bij het huren van een auto in het buitenland een vereiste. Zo kom je niet voor onaangename financiële verrassingen te staan.

Wij geven je aan aantal bespaartips.

Vergelijk autoverhuurbedrijven

De service en prijzen verschillen sterk bij autoverhuurbedrijven. Daarom is goed om diverse aanbieders van huurauto’s met elkaar te vergelijken. Er zijn meerdere vergelijkingswebsites die je daarvoor kan raadplegen.

Kijk goed naar de verzekering van de huurauto

Vaak is een cascoverzekering voor de huurauto verplicht of inbegrepen bij de prijs van de autohuur. Meestal is er dan ook sprake van een flink eigen risico. Het is dan goed om niet direct in te gaan op de aanbieding van de het verhuurbedrijf. Meestal is dit vrij duur en je hebt slechts de keuze uit één aanbieder.

Een goed alternatief is de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance. Met deze verzekering worden bij diefstal van en schade aan het voertuig het eigen risico én de ingehouden borg vergoed. Deze autohuurverzekering kost slechts  € 4,09 per dag (inclusief de 10% korting die je alleen hier ontvangt). Het eigen risico en de borg zijn dan verzekerd tot maximaal € 6.000,-. Meer informatie: Eigen Risico Verzekering Autohuur »

Tank zelf de auto voor je deze inlevert

Wanneer je de huurauto weer gaat inleveren, moet deze volgetankt zijn. Bij de meeste autoverhuurbedrijven is het mogelijk dit door het autoverhuurbedrijf te laten doen. Dit is echter wel duurder dan wanneer je zelf tankt. Dus ga vlak voor het inleveren van de gehuurde auto deze nog even voltanken.

Boek je huurauto ruim van tevoren

Net als bij vliegtickets, geldt voor autohuur in het buitenland dat de beste deals krijgt als je ruim van tevoren boekt. Kijk ook naar een aanbieding voor een week in plaats van een paar dagen. Dit kan soms voordeliger zijn.

Maak foto’s van de huurauto

Controleer de auto altijd goed voor je wegrijd bij het verhuurbedrijf. Maak vooraf foto’s van bestaande schades, zoals krasjes, deuken en steenslag. Controleer ook binnenkant van de auto op schade of vlekken in de bekleding. Vergeet ook niet de banden op beschadigingen te controleren. Wanneer de vorige huurder een stoeprand heeft geraakt kan de zijkant van de band behoorlijke schaafplekken hebben.

Pas op met extra’s

Een kinderzitje, bagagebox, sneeuwkettingen of navigatiesysteem als optie mee huren is erg duur. Soms nog duurder dan zoiets zelf aanschaffen. Let daarop. Zelf navigeren met de telefoon is een stuk goedkoper. Je kan Google Maps aanzetten in de vliegtuigmodus. Ook zijn er digitale kaarten te koop voor telefoons die je offline kan gebruiken.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.