Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Verzekering voor een huurauto in Griekenland €6,08 per dag (10% korting) – Allianz

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz verzekering huurauto voor je vakantie

Bereken hoeveel jij bespaart met de huurauto verzekering van Allianz.

  Wereldwijd verzekerd (ook in Nederland).

  Voor huurauto of huurcamper.

  Eigen risico én borg verzekerd tot max. €6.000,-

  Scherpe premie: goedkoper dan afkopen bij verhuurbedrijf

Nu met 10% korting op de premie!

Prijs per dag v.a. €6,08 (10% korting)

Verzekering huurauto Griekenland
Verzekering huurauto Griekenland

Een verzekering voor een huurauto in Griekenland sluit je hier voordelig af voor slechts €6,08 per dag (inclusief 10% korting). Het eigen risico én de borg van je Griekse huurauto is dan verzekerd tot maximaal €6.000,-

De Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance is de ideale huurauto verzekering voor jouw vakantie in Griekenland. De verzekering dekt in geval van diefstal of schade aan de huurauto, het eigen risico of de ingehouden borg. Zo loop jij geen financieel risico tijdens jouw vakantie in Griekenland en dat is wel zo prettig.

Wanneer je vliegt naar de luchthaven van Athene, Heraklion (Kreta), Rhodos, Thessaloniki, Kos of Corfu, kan je daar al in je huurauto stappen en naar je hotel rijden. Uiteraard wil je dan goed verzekerd zijn. Het Griekse verkeer kan behoorlijk hectisch zijn en een deukje in je huurauto heb je zo.

huurauto verzekering Allianz

Premie per dag met 10% korting
HuurautoHuurcamper
Europa€6,08€13,50
Wereld exclusief de VS en Canada€6,08€13,50
Wereld inclusief de VS en Canada€6,08€15,75
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Huurauto verzekering Griekenland met 10% korting

Alleen op deze website ontvang je 10% korting op de premie van een huurauto verzekering voor Griekenland. Wij bieden de Eigen Risico Verzekering Autohuur aan voor €6,08 per dag (inclusief 10% korting). Maak vrijblijvend een premieberekening en vergelijk. Je ziet de korting die wij geven onderaan bij het totaalbedrag staan.

Waarom een extra verzekering voor je huurauto in Griekenland?

Het huren van een auto gaat vaak gepaard met verschillende kosten, waarvan er vele op het eerste gezicht misschien niet duidelijk zijn. Eén van de belangrijkste is de dagelijkse huurprijs voor de auto, die meestal een basisverzekering bevat. Maar let op, zelfs met deze verzekering, als je te maken krijgt met schade aan de auto, zal de Griekse autoverhuurder nog steeds een eigen risico in rekening brengen.

Dit eigen risico wordt over het algemeen afgetrokken van de borg die je vooraf hebt betaald, meestal met een creditcard. Zorg er dus voor dat je er een bij je hebt wanneer je een auto huurt. Dit betekent dat je het bedrag van het eigen risico kwijt bent, ondanks dat de auto in principe verzekerd is. En verrassend genoeg, je moet dit eigen risico betalen, zelfs als de schade niet jouw schuld is. Bijvoorbeeld, als iemand anders tegen je auto aanrijdt, moet je toch het eigen risico betalen.

Daarnaast dekt de basisverzekering van de verhuurder vaak niet alle soorten schade. Specifieke schade, zoals aan de lak, banden, de onderkant van de auto, het interieur, of het dak, wordt vaak uitgesloten van de dekking. Dit betekent dat je deze kosten uit eigen zak zou moeten betalen, wat zeer onverwacht en potentieel kostbaar kan zijn.

Gelukkig kun je met de huurautoverzekering van Allianz Global Assistance het risico op deze onvoorziene kosten verminderen. Deze verzekering dekt niet alleen je eigen risico en de borg van de huurauto, maar ook schade aan de lak, banden, onderkant van de auto en het interieur. Met een dagelijkse vergoeding van slechts €6,08 kun je jezelf beschermen tegen onverwachte kosten tot maximaal €6.000.

Voordelen van de huurauto verzekering

Met deze verzekering profiteer je direct van de volgende voordelen:

 • Dekking van het eigen risico, maar ook van je borg voor de huurauto in Griekenland.
 • Schade aan ruiten, banden, lak, onderkant of interieur (borg) van de huurauto is ook verzekerd.
 • Lage premie en extra 10% korting (alleen op deze website) voor de huurauto verzekering.
 • Verzekerd tot maximaal € 6.000,- per huurcontract.
 • Geldig bij alle autoverhuurders in het buitenland (wereldwijd).
 • Voordeliger dan afkopen eigen risico bij de autoverhuurder.
 • Verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance.

Je kan hier een gehuurde personenauto  voordelig en goed verzekeren. Dat kan voor maximaal 45 dagen aaneengesloten. De persoon die in het huurcontract staat vermeld, is verzekerd. De verzekering is wereldwijd geldig en het voertuig is verzekerd tot maximaal € 6.000,- De Eigen Risico Verzekering Autohuur is een aanvullende verzekering om het eigen risico van een cascoverzekering van je huurauto af te dekken. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit de cascoverzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. Check dus altijd goed bij de verhuurder of de huurauto een cascoverzekering (Collision Damage Waiver) heeft.

Verzekering van een huurauto, wat betekenen de afkortingen?

Op een Engelstalig internationaal huurcontract staan meestal de volgende afkortingen voor de verschillende (aanvullende) autoverzekeringen, maar wat betekenen die afkortingen?

 • ALI (Additional Liability Insurance) of LIS (Liability Insurance Supplement): Verhoging van de WA aansprakelijkheid tot een bepaald maximum bedrag.
 • CDW (Collision Damage Waiver): Vergelijkbaar met de cascoverzekering. De CDW beperkt de aansprakelijkheid voor schade aan het gehuurde voertuig.
 • LDW (Loss Damage Waiver: Zelfde als CDW aangevuld met dekking van diefstal en vandalisme.
 • SCDW (Super CDW): Allriskverzekering met bijzonder laag of geen eigen risico.
 • PAI (Personal Accident Insurance): Inzittendenverzekering voor letsel of overlijden.
 • PEP (Personal Effects Protection) en PEC (Personal Effects Coverage): Bagageverzekering.
 • PERSPRO/CCP (Carefree Personal Protection): Is een personen- en bagageverzekering met extra dekking voor medische hulp in noodsituaties.
 • TPI (Third Party Insurance): Vergelijkbaar met een WA-verzekering.
 • TP (Theft Protection) of THW (Theft Waiver): Diefstalverzekering, vaak met eigen risico.
 • STP (Super TP): Diefstalverzekering met bijzonder laag of geen eigen risico.
 • UMP (Uninsured Motorist Protection): Een aanvullende verzekering in geval van letsel of overlijden door onverzekerde of na ongeval doorgereden tegenpartij.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de verzekering voor autohuur in Griekenland (FAQ)

Lees hieronder vaak gestelde vragen en antwoorden over een extra verzekering voor autohuur in Griekenland.

Wat is een autohuur verzekering voor Griekenland?

Dat is een verzekering voor het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering als je dat bij diefstal of schade aan het voertuig moet betalen. En geldt ook voor de borg, als dat bij schade aan het voertuig door de Spaanse verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Wat kost een autohuur verzekering voor Griekenland?

Bij ons betaal je voor de huurauto verzekering €6,08 per dag. Dit is inclusief 10% korting die je alleen op deze website krijgt. Voor deze verzekering betaal je bovendien geen poliskosten.

Hoe zit het met schade aan ruiten, lak, interieur, etc bij de huurauto?

Ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur is ook gedekt wanneer deze van de borg wordt ingehouden.

Wie is verzekerd op de verzekering voor autohuur?

Verzekerd is de persoon die in het huurcontract staat.

Vanaf wanneer ben je verzekerd?

Je bent verzekerd tijdens de periode dat je de auto huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het huurcontract. In onvoorziene situaties mag de huurtermijn na toestemming van de autoverhuurder worden verlengd. De verzekering is geldig tot maximaal 45 aaneengesloten dagen.

Waar is de  verzekering voor autohuur geldig?

De verzekering is geldig in het gebied waar ook het huurcontract geldig is.

Wat is het verzekerd bedrag bij deze autohuur verzekering?

Maximum uitkering per schade: Tot € 6.000,- per huurcontract. Let op: dit maximum geldt voor vergoeding eigen risico en vergoeding waarborgsom samen.

Heb je andere vragen?

Heb je nog andere vragen over een verzekering voor autohuur? Neem contact met ons op. Per e-mail [email protected] of bel: 055 5400409 (op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.