Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Met een huurauto naar de wintersport? Neem een Eigen Risico Verzekering Autohuur!

Met een huurauto naar de wintersport
Met een huurauto naar de wintersport

Veel wintersporters kiezen er voor om een auto te huren voor een wintersportvakantie, zeker als je eigen auto te klein is of niet geschikt voor barre weersomstandigheden. Een huurauto, zoals een SUV is vaak uitermate geschikt zijn voor wintersport omdat een 4-wiel aangedreven auto’s perfect zijn voor de sneeuw. Een SUV biedt ook genoeg ruimte voor de bagage.

Een personenbusje huren komt ook veel voor. Het is natuurlijk gezelliger en voordeliger wanneer je met een groep op wintersport gaat om een personenbus te huren.

Zorgeloos een auto huren voor de wintersport

Zorgeloos een auto huren voor je wintersportvakantie kan met de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance. Koop je eigen risico af voor slechts € 4,09 per dag en je bent tot € 6.000,- gedekt. Bij de autoverhuurder kan je natuurlijk ook het eigen risico afkopen, maar dat is veel duurder. Dat kost vaak tussen de € 10,- en € 30,- per dag. Beter is om daarvoor de Eigen Risicoverzekering Autohuur van Allianz Global Assistance af te sluiten. Dan betaal je slechts € 4,09 per dag (inclusief 10% online korting die je alleen op deze website krijgt). Je borg is dan tevens verzekerd. Zo rijd je zorgeloos naar je wintersportbestemming.

Een huurauto voor wintersport, waar moet je op letten?

Zorg in ieder geval voor winterbanden en sneeuwkettingen als je naar Duitsland, Frankrijk of Oostenrijk gaat. De meeste grote autoverhuurders zoals Avis, Sixt, Europcar, Budget en Hertz hebben op aanvraag auto’s met winterbanden. Andere zaken zoals sneeuwkettingen, skidragers of skiboxen zijn soms ook te huur, informeer daar naar.

Denk er aan dat winterbanden in veel wintersportlanden wettelijk verplicht zijn gedurende de winterperiode. Dat geldt ook voor sneeuwkettingen. Die moet je in de huurauto hebben tijdens de wintermaanden. Hierbij nog even een overzicht van de verplichtingen bij een aantal populaire wintersportlanden:

Duitsland
Tijdens winterse omstandigheden moeten auto’s beschikken over een winteruitrusting. Onder winteruitrusting vallen in Duitsland niet alleen winterbanden, maar ook ruitensproeiervloeistof en goede ruitenwissers. Onder sommige omstandigheden kan het gebruik van sneeuwkettingen verplicht zijn, dit wordt dan met een verkeersbord aangegeven. Deze verplichting geldt ook voor vierwielaangedreven auto’s. Met sneeuwkettingen mag maximaal 50 km per uur worden gereden.

Frankrijk
Winterbanden zijn in sommige gebieden in Frankrijk verplicht dit wordt aangegeven met verkeersborden. Sneeuwkettingen mogen alleen op wegen worden gebruikt waar sneeuw ligt. Op veel bergpassen is het gebruik van sneeuwkettingen verplicht, dit wordt eveneens met verkeersborden aangegeven. In Frankrijk dan is het ook verplicht om een alcoholtest in de auto te hebben.

Oostenrijk
Tussen 1 november en 15 april is het verplicht om bij winterse omstandigheden winterbanden op alle autowielen of sneeuwkettingen op de aandrijfwielen te hebben. Buiten deze periode kunnen winterbanden echter ook verplicht worden gesteld. Winterbanden moeten een profiel hebben van minimaal 4 mm. Sneeuwkettingen mogen worden gebruikt indien noodzakelijk; de gehele weg moet daarvoor met sneeuw of ijzel bedekt zijn. In de Arlbergtunnel is het gebruik van sneeuwkettingen verboden. In Oostenrijk is het daarnaast verplicht om een veiligheidsvest voor de bestuurder in de auto te hebben, samen met een goedgevulde EHBO-doos en gevarendriehoek. Draag je een bril of lenzen? Dan hoor je een reservebril in de auto bij je te hebben.

Vignetplicht
Ga je met de huurauto naar wintersportgebieden, dan is moet je weten waar er een vignetplicht geldt. Dat geldt in ieder geval voor Oostenrijk. Deze kan je bij iedere benzinepomp langs de snelweg halen voor je Oostenrijk binnenrijdt. Ook in Zwitserland geldt er een vignetplicht. Deze vignetten zijn bij de grens en de ANWB verkrijgbaar. In Duitsland geldt voor het reizen door bepaalde steden dat je een milieuvignet nodig hebt.

De voordeligste huurauto verzekering: Eigen Risico Verzekering Autohuur

Mocht er tijdens je reis naar de wintersport schade zijn ontstaan aan het door jou gehuurde voertuig, dan brengt de verhuurder een eigen risico in rekening. Vaak wordt deze ingehouden van de borg die al betaald is. Dit bedrag ben je dan kwijt, ook al is de auto goed verzekerd!

De Eigen Risico Verzekering Huurauto van Allianz Global Assistance, biedt jouw de beste voorwaarden tegen de laagste premie, dankzij de 10% korting die je alleen op deze website krijgt.

Bekijk hier de premies voor deze huurauto verzekering:

huurauto verzekering Allianz

Premie per dag met 10% korting
HuurautoHuurcamper
Europa€ 4,09€ 8,55
Wereld exclusief de VS en Canada€ 4,09€ 8,55
Wereld inclusief de VS en Canada€ 4,09€ 9,30
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Je bent voor maximaal € 6.000,- verzekerd (eigen risico + borg).

Heb je nog geen huurauto verzekering voor de afkoop eigen risico en borg? Sluit hem hieronder af!

Vragen?

Heb je een vraag over de huurauto verzekering voor afkoop eigen risico? Stuur een e-mail [email protected] of bel: 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.