Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Huurauto verzekering wintersport € 4,09 per dag

Huurauto verzekering wintersport

Ga je met een huurauto naar de wintersport? Dan is het raadzaam om een huurauto verzekering af te sluiten voor je eigen risico en borg. Immers de kans op schade aan de huurauto is groter tijdens winterse omstandigheden. Hier heb je al een wintersport huurauto verzekering voor slechts € 4,09 per dag en je bent dan tot € 6.000,- gedekt.

Veel sneeuwliefhebbers kiezen er voor om een auto te huren voor een wintersportvakantie, zeker als je eigen auto te klein is of niet geschikt voor barre weersomstandigheden. Een huurauto, zoals een SUV is vaak uitermate geschikt voor wintersport omdat een 4-wiel aangedreven auto’s perfect zijn voor de sneeuw. Een SUV biedt ook genoeg ruimte voor bagage. Een personenbusje huren komt ook veel voor. Ga je met een groep op wintersport? Dan is vaak gezelliger om samen te reizen en een personenbus te huren.

Naar de wintersportvakantie met een gehuurde auto

Denk er aan dat je een auto huurt met winterbanden. Het niet gebruiken van winterbanden als dit wel verplicht is, heeft gevolgen voor de aansprakelijkheid bij verkeersongevallen. Ook is er de kans op een verkeersboete. In veel wintersportgebieden geldt bij sneeuwval en besneeuwde wegen de verplichting sneeuwkettingen te gebruiken. Voor campers gelden dezelfde regels als voor personenauto’s.

Ga je met je huurauto naar wintersportgebieden, dan moet je weten waar er een vignetplicht geldt. Dat geldt in ieder geval voor Oostenrijk. Deze kan je bij iedere benzinepomp langs de snelweg halen voor je Oostenrijk binnenrijdt. Ook in Zwitserland geldt er een vignetplicht. Deze vignetten zijn bij de grens en de ANWB verkrijgbaar. In Duitsland geldt voor het reizen door bepaalde steden dat je een milieuvignet nodig hebt.

Huurautoverzekering voor je wintersportvakantie

Zorgeloos een auto huren voor je wintersportvakantie kan met de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance. Bij de autoverhuurder kan je natuurlijk ook het eigen risico afkopen, maar dat is veel duurder. Dat kost vaak tussen de € 10,- en € 30,- per dag. Beter is om daarvoor de Eigen Risicoverzekering Autohuur van Allianz Global Assistance af te sluiten. Dan betaal je slechts € 4,09 per dag (inclusief 10% online korting die je alleen op deze website krijgt). Je borg is dan tevens verzekerd. Zo rijd je zorgeloos naar je wintersportbestemming.

Waar moet je op letten bij een huurauto?

Zorg in ieder geval voor winterbanden en sneeuwkettingen als je naar Duitsland, Frankrijk of Oostenrijk gaat. De meeste grote autoverhuurders zoals Avis, Sixt, Europcar, Budget en Hertz hebben op aanvraag auto’s met winterbanden. Soms is het belangrijk deze tijdig te reserveren. Andere zaken zoals sneeuwkettingen, skidragers of skiboxen zijn soms ook te huur, informeer daar naar.

De voordeligste wintersport huurauto verzekering: Eigen Risico Verzekering 

Mocht er tijdens je reis naar de wintersport schade zijn ontstaan aan het door jou gehuurde voertuig, dan brengt de verhuurder een eigen risico in rekening. Vaak wordt deze ingehouden van de borg die al betaald is. Dit bedrag ben je dan kwijt, ook al is de auto goed verzekerd! De Eigen Risico Verzekering Huurauto van Allianz Global Assistance, biedt jouw de beste voorwaarden tegen de laagste premie, dankzij de 10% korting die je alleen op deze website krijgt. Bekijk hier de premies voor deze huurauto verzekering:

huurauto verzekering Allianz

Premie per dag met 10% korting
HuurautoHuurcamper
Europa€4,09€8,55
Wereld exclusief de VS en Canada€4,09€8,55
Wereld inclusief de VS en Canada€4,09€9,30
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Je bent voor maximaal € 6.000,- verzekerd (eigen risico + borg).

Heb je nog geen wintersport huurauto verzekering voor de afkoop eigen risico en borg? Sluit hem hieronder af!

Meest gestelde vragen en antwoorden over de huurauto verzekering wintersport (FAQ)

Lees hier vaak gestelde vragen.

Wat is een wintersport autohuurverzekering?

Dat is een verzekering voor het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering als je dat bij diefstal of schade aan het gehuurde voertuig moet betalen. En geldt ook voor de borg, als dat bij schade aan het voertuig door de autoverhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Wat kost een autohuurverzekering voor wintersport?

Bij ons betaal je voor de wintersport autohuurverzekering € 4,09 per dag. Dit is inclusief 10% korting die je alleen op deze website krijgt. Voor deze verzekering betaal je bovendien geen poliskosten.

Hoe zit het met schade aan ruiten, lak, interieur, etc?

Ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur is ook gedekt wanneer deze van de borg wordt ingehouden (let op: schade aan het interieur bij een camper, is niet verzekerd).

Wie is verzekerd op de autohuurverzekering?

Verzekerd is de persoon die in het huurcontract staat.

Vanaf wanneer ben je verzekerd?

Je bent verzekerd tijdens de periode dat je de auto huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het huurcontract. In onvoorziene situaties mag de huurtermijn na toestemming van de autoverhuurder worden verlengd. De verzekering is geldig tot maximaal 45 aaneengesloten dagen.

Waar is de  autohuur verzekering geldig?

De verzekering is geldig in het gebied waar ook het huurcontract geldig is.

Wat is het verzekerd bedrag bij deze huurautoverzekering voor wintersport?

Maximum uitkering per schade: Tot € 6.000,- per huurcontract. Let op: dit maximum geldt voor vergoeding eigen risico en vergoeding waarborgsom samen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.