Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Extra’s bij autohuur vakantie extreem duur

Extra's bij autohuur vakantie extreem duur

Extra’s autohuur extreem duur

Voor autoverhuurbedrijven is het hoogseizoen aangebroken en dat zijn gouden tijden. Niet alleen het verhuren van auto’s is lucratieve bezigheid maar de verkoop van aanvullende verzekeringen en andere extra’s leveren ook flink wat op. Mocht je, voor in je gehuurde auto, een stoelverhoger voor je kind willen huren dan betaal je soms wel tot driemaal de nieuwprijs. Een navigatiesysteem huren is ook niet mals. Je kan er zelf twee nieuwe voor kopen, zo blijkt uit onderzoek van Tix.nl, een vergelijkingssite voor vliegtickets.

Voor het onderzoek naar de tarieven van extra’s bij autoverhuurbedrijven in het buitenland werden de tarieven vergeleken van 35 verhuurmaatschappijen in 5 landen rond de Middellandse Zee, waar relatief veel auto’s worden verhuurd (Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland). Uit het onderzoek kwam naar voren dat de tarieven tussen de verhuurmaatschappijen onderling sterk verschillen, maar ook per land zijn de verschillen groot.

Huurprijs hoger dan nieuwprijs

De in veel landen verplichte stoelverhoger voor kinderen blijkt de kip met gouden eieren voor autoverhuurbedrijven. In de winkel al te koop voor ongeveer € 17,50 in Spanje betaal je gemiddeld voor twee weken huur: € 80,75

Zelf je navigatiesysteem meenemen is goedkoper

Tijdens een zomervakantie van twee weken huur je in Frankrijk een navigatiesysteem bij je auto voor gemiddeld € 154,- In Italië zelfs € 159,11. Een nieuwe TomTom-navigatiesysteem met een 5″ scherm en gratis kaartupdates koop je  al vanaf € 119,95. Zelf meenemen is dus veel voordeliger.

Wifi in de huurauto

Wifi in je huurauto is nog lang niet bij alle autoverhuurmaatschappijen verkrijgbaar, maar wel in opkomst. Ook hier variëren de prijzen enorm, van 52 euro voor twee weken bij Budget in Griekenland, tot 300 euro voor dezelfde periode bij Hertz in Spanje.

Prijsverschillen per land

Uit het onderzoek valt verder op dat het prijsniveau per land sterk varieert. Zo bedragen de kosten voor een extra bestuurder in Griekenland gemiddeld € 41,32, terwijl het in Italië gemiddeld € 137,73 kost.

Wil je meer lezen over het onderzoek? Klik dan hier: blog.tix.nl/onderzoeken/auto-huren-vakantie-extras/

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.