Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

De Autoverhuur verzekering van Allianz hier slechts €4,09 per dag (10% korting)

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz Autoverhuur Verzekering

Bereken hoeveel jij bespaart met de autoverhuur verzekering van Allianz.

  Wereldwijd verzekerd (ook in Nederland).

  Voor huurauto of huurcamper.

  Eigen risico én borg verzekerd tot max. €6.000,-

  Scherpe premie: goedkoper dan afkopen bij verhuurbedrijf

Nu met 10% korting op de premie!

Een voordelige autoverhuur verzekering sluit je hier gemakkelijk af. Voor slechts €4,09 per dag (inclusief 10% korting), het eigen risico én de borg van jouw huurauto wereldwijd verzekerd tot maximaal € 6.000,-

De Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance is de ideale autoverhuur verzekering. De verzekering dekt in geval van diefstal of schade aan de gehuurde auto het eigen risico of de ingehouden borg. Met deze autohuur verzekering loop jij geen financieel risico tijdens je vakantie, een geruststellende gedachte.

Voordelige autoverhuur verzekering want wij geven 10% korting!

Alleen op deze website ontvang je 10% korting op je autoverhuur verzekering. Vergelijk de premie gerust met andere aanbieders en je zult zien dat wij je het voordeligste aanbod doen. De premie voor de huurauto verzekering is €4,09 per dag (inclusief 10% korting), eigen risico en borg huurauto zijn daarmee tot €6.000,- verzekerd. Maak een premieberekening en vergelijk. Je ziet de korting die wij geven onderaan bij het totaalbedrag staan.

huurauto verzekering Allianz

Premie per dag met 10% korting
HuurautoHuurcamper
Europa€4,09€8,55
Wereld exclusief de VS en Canada€4,09€8,55
Wereld inclusief de VS en Canada€4,09€9,30
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Waarom een autoverhuur verzekering?

Autoverhuur verzekering
Autoverhuur verzekering

Bij de meeste autoverhuurbedrijven betaal je een vaste huurprijs per dag voor de auto. Deze prijs is inclusief een verzekering, maar mocht er schade aan het voertuig zijn, dan brengt de verhuurder toch een eigen risico in rekening. Vaak wordt deze ingehouden van de borg die al betaald is.

Dit bedrag ben je dan kwijt, ook al is de auto goed verzekerd! Zelfs als jij niet degene bent die de schade heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld omdat iemand anders jou heeft aangereden, moet je dit eigen risico betalen. Ook is bij de autoverzekering van de verhuurder schade aan de lak, banden, onderkant, het interieur of het dak niet meeverzekert. Een krasje in de lak kan je dan zomaar € 600,- kosten. Dit probleem ondervang je met de autoverhuur verzekering.

Dit zijn de voordelen

Met deze voordelige autoverhuur verzekering profiteer je direct van de volgende voordelen:

 • Dekking van het eigen risico, maar ook van je borg voor de huurauto.
 • Schade aan ruiten, banden, lak, onderkant of interieur (borg) van de huurauto is ook verzekerd.
 • Lage premie en extra 10% korting (alleen op deze website) voor de autoverhuur verzekering.
 • Verzekerd tot maximaal €6.000,- per autohuurcontract.
 • Geldig bij alle autoverhuurders, wereldwijd.
 • Voordeliger dan afkopen eigen risico bij de autoverhuurder.
 • Verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance.

Informatie over de autoverhuur verzekering

Je kan een autohuur verzekering afsluiten voor maximaal 45 dagen aaneengesloten. De persoon die in het huurcontract staat vermeld, is verzekerd. De verzekering is wereldwijd geldig en het voertuig is verzekerd tot maximaal €6.000,- (borg en eigen risico samen). De Eigen Risico Verzekering Autoverhuur is een aanvullende verzekering om het eigen risico van een cascoverzekering op je huurauto af te dekken. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit de cascoverzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. Check dus altijd goed bij de verhuurder of het gehuurde voertuig een volledig cascoverzekering (Collision Damage Waiver) heeft. Hier kan je zelf de premie berekenen en direct een autoverhuur verzekering afsluiten:

Autoverhuur verzekeringen, wat betekenen de afkortingen?

Op een Engelstalig internationaal huurcontract staan meestal de volgende afkortingen voor de verschillende (aanvullende) autoverzekeringen, maar wat betekenen die afkortingen? Zie onderstaand:

 • ALI (Additional Liability Insurance) of LIS (Liability Insurance Supplement): Verhoging van de WA aansprakelijkheid tot een bepaald maximum bedrag.
 • CDW (Collision Damage Waiver): Vergelijkbaar met de cascoverzekering. De CDW beperkt de aansprakelijkheid voor schade aan het gehuurde voertuig.
 • LDW (Loss Damage Waiver: Zelfde als CDW aangevuld met dekking van diefstal en vandalisme.
 • SCDW (Super CDW): Allriskverzekering met bijzonder laag of geen eigen risico.
 • PAI (Personal Accident Insurance): Inzittendenverzekering voor letsel of overlijden.
 • PEP (Personal Effects Protection) en PEC (Personal Effects Coverage): Bagageverzekering.
 • PERSPRO/CCP (Carefree Personal Protection): Is een personen- en bagageverzekering met extra dekking voor medische hulp in noodsituaties.
 • TPI (Third Party Insurance): Vergelijkbaar met een WA-verzekering.
 • TP (Theft Protection) of THW (Theft Waiver): Diefstalverzekering, vaak met eigen risico.
 • STP (Super TP): Diefstalverzekering met bijzonder laag of geen eigen risico.
 • UMP (Uninsured Motorist Protection): Een aanvullende verzekering in geval van letsel of overlijden door onverzekerde of na ongeval doorgereden tegenpartij.

Kijk altijd goed in de huurvoorwaarden welke schade is uitgesloten en dus voor eigen rekening blijft. Soms staat er zelfs in de voorwaarden dat schade na een verkeersovertreding is uitgesloten. Verder moet je geen andere personen in de auto laten rijden, dan degene die genoemd staan op de huurovereenkomst, anders geldt de autoverhuur verzekering niet en moet je zelf alle kosten betalen.

Tips om veilig een auto te huren tijdens je vakantie

 1. Bekijk online reviews over de autoverhuurder – zijn er klachten over de autoverhuurder, begin er dan niet aan en zoek een andere.
 2. Controleer de verzekeringen en huurvoorwaarden – waar ben je wel en niet voor verzekerd? Welke huurvoorwaarden gelden er? Huurvoorwaarden niet leesbaar omdat ze in een vreemde taal zijn? Ga niet in zee met deze partij.
 3. Check de leeftijdsgrens van de bestuurders en een eventuele toeslag – ben je een jonge of oude bestuurder? Dan geldt er wellicht een toeslag, controleer dit.
 4. Zijn er meer bestuurders van de huurauto? Mogelijk dat er extra kosten gelden voor tweede bestuurders van de huurauto.
 5. Check regels voor brandstof en tankinhoud – zowel bij het ophalen als wegbrengen. Kijk of de huurauto is afgetankt.
 6. Controleer de hoogte eigen risico – hoeveel is het eigen risico en wanneer wordt dit ingehouden?
 7. Check de hoogte van de borg – hoeveel is de borg? Hoe moet je deze voldoen? Heb je creditcard?
 8. Controleer wanneer de borgsom in rekening wordt gebracht – voorkom dat er achteraf nog een bedrag van je creditcard wordt afgeschreven.
 9. Vraag en lees wat je moet bij nood en ongevallen – verkeerd handelen kan leiden tot extra kosten.
 10. Ga na in welke landen en gebieden je met het gehuurde voertuig mag rijden – denk er aan dat als jij je niet houdt aan deze regels je onverzekerd bent.
 11. Check ophaal- en terugbrengtijd van de huurauto – kom je te laat dan betaal je zomaar een extra huurdag.
 12. Controleer of er een maximum aantal kilometers geldt – extra kilometers worden in rekening gebracht en kunnen behoorlijk duur zijn.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de autoverhuur verzekering (FAQ)?

Hieronder lees je vaak gestelde vragen en antwoorden over de autoverhuur verzekering.

Wat is verzekerd bij een autoverhuur verzekering?

Het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering als je dat bij diefstal of schade aan het voertuig moet betalen en de waarborgsom, als dat bij schade aan het voertuig door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Hoe zit het met schade aan ruiten, lak, interieur, etc?

Ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur is ook gedekt wanneer deze van de borg wordt ingehouden.

Waarom geven jullie 10% korting op de autoverhuur verzekering?

Door onze kostenbesparende werkwijze geven wij je 10% extra korting op de normale premies! De korting op de autoverhuur verzekering kan je zelf zien onderaan de premieberekening.

Wat kost een autoverhuur verzekering bij jullie?

Bij ons betaal je voor de autoverhuur verzekering €4,09 per dag, dankzij de 10% korting die alleen wij je geven. Dit is exclusief assurantiebelasting. Voor deze verzekering betaal je bovendien geen poliskosten.

Wie is verzekerd?

Verzekerd is de persoon die in het huurcontract staat.

Vanaf wanneer ben je verzekerd?

Je bent verzekerd tijdens de periode dat je het voertuig huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het huurcontract. In onvoorziene situaties mag de huurtermijn na toestemming van de verhuurder worden verlengd. De verzekering is geldig tot maximaal 45 aaneengesloten dagen.

Waar is de autoverhuur verzekering geldig? 

De verzekering is geldig in het gebied waar ook het autohuurcontract geldig is.

Wat is verzekerd bedrag bij de autoverhuur verzekering?

Maximum uitkering per schade: Tot €6.000,- per huurcontract. Let op: dit maximum geldt voor vergoeding eigen risico en vergoeding waarborgsom samen.

Ronald Heesters

Over de auteur: Ronald Heesters

Ronald Heesters is al jarenlang een deskundige op het gebied van reis- en annuleringsverzekeringen. Met enige regelmaat schrijft hij interessante artikelen over verschillende soorten verzekeringen. Ronald is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft Schade particulier, die zijn uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Ronald »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.