Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Auto huren tijdens je vakantie: Hoe noordelijker hoe duurder

Een auto huren tijdens je vakantie is gemakkelijk en meestal goed betaalbaar. Toch zijn er flinke prijsverschillen. Opvallend is dat voor het huren van een auto het noorden van Europa als het duurste uit de bus komt.

Ook op populaire bestemmingen rond de Middellandse Zee liggen de prijzen hoog, aldus boekingssite CheapCarRental. In het IJslandse Reykjavik betaal je echter de hoofdprijs wanneer je daar deze zomer een huurauto wenst te reserveren.

De boekingssite keek naar de autohuurprijzen in vijftig populaire Europese bestemmingen. Daarbij werd uitgegaan van een week autohuur in augustus 2017, waarbij het voertuig op de aankomstluchthaven werd opgehaald en teruggebracht.

Die handige huurauto kost je voor een weekje in Reykjavik 345 euro. De Noorse bestemmingen Trondheim (€ 342,-) en Oslo (€ 328,-) scoren als tweede en derde duurste bestemming voor autohuur.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.