Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Doorlopende reisverzekering van Allianz en uitwonende kinderen meeverzekeren na scheiding

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz doorlopende reisverzekering met korting!

Kijk hoeveel jij bespaart met de doorlopende reisverzekering van Allianz

Kies eenvoudig het pakket dat het beste bij je past.

Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten bij een ongeval of ziekte.

Gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Nu met een doorlopende korting van 10 tot 20%!

Reisverzekering en kinderen meeverzekeren na scheiding? Bij Allianz Global Assistance is het mogelijk om na een echtscheiding jouw uitwonende kinderen mee te verzekeren op een doorlopende reisverzekering

Dat is uniek want op bijna alle doorlopende reisverzekeringen van andere aanbieders, kunnen alleen de inwonende kinderen meeverzekerd worden.

Je hebt hier al een doorlopende reisverzekering inclusief uitwonende kinderen (door studie of scheiding) vanaf €3,07 per maand. Jij en je kind zijn dan in heel Europa verzekerd. Je kan de basisdekking uitbreiden met dekkingen die jij belangrijk vindt. Heb je een partner en wil je een doorlopende reisverzekering voor jezelf, je partner en de uitwonende kinderen dan bedraagt de basispremie €3,67 per maand.

Nog een voordeel: je betaalt slechts premie voor 1 kind!

Echtscheiding en je doorlopende reisverzekering

In Nederland eindigen veel huwelijken in een scheiding. Ongeveer één op drie huwelijken wordt door echtscheiding ontbonden. Een scheiding (of een andere verbroken vaste relatie) heeft verstrekkende gevolgen voor de betrokkenen. Naast de emotionele gevolgen, zijn ook praktische en financiële consequenties bijvoorbeeld van de verzekeringen die tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap zijn afgesloten. Is er sprake van een doorlopende reisverzekering dan zal die ook opnieuw moeten worden overwogen. Dat geldt natuurlijk voor alle lopende verzekeringen, je zult moeten kijken of je bestaande verzekeringen wilt wijzigen, opzeggen of opnieuw wil afsluiten opdat je ergens anders zelfstandig gaat wonen.

Echtscheiding: doorlopende reisverzekering en uitwonende kinderen

Wanneer je tijdens je huwelijk een doorlopende verzekering had afgesloten. Kan deze worden beëindigd of worden overgezet naar één van de ex-partners. De andere partner kan dan zelf een nieuwe doorlopende reisverzekering afsluiten.

Echter, anders wordt het als één van de ouders zijn of haar uitwonende kinderen wil meeverzekeren op zijn eigen doorlopende reisverzekering. Meestal krijgt men dan van een reisverzekeraar te horen: ‘Dat is niet mogelijk, want iedereen op de polis moet op hetzelfde adres wonen’. Gelukkig is deze regel niet van toepassing bij Allianz Global Assistance. Bij ons kan je zonder problemen uitwonende kinderen meeverzekeren op je doorlopende reisverzekering. En je betaalt, maar voor 1 kind premie, dus het is nog voordelig ook.

Doorlopende reisverzekering en uitwonende kinderen meeverzekeren na scheiding
Doorlopende reisverzekering en uitwonende kinderen meeverzekeren na scheiding

Reisverzekering en kinderen meeverzekeren na scheiding

Wil jij een doorlopende reisverzekering afsluiten en jouw uitwonende kinderen tot 27 jaar (die wonen bij je ex-partner) meeverzekeren op je polis? Dat kan bij Allianz Global Assistance. Het scheelt je veel geld omdat je niet steeds de duurdere kortlopende reisverzekering af hoeft te sluiten als je met je kinderen op vakantie wilt gaan.

10% online korting

Bij Reisverzekeringkorting.nl krijg je 10% extra korting op de premie van een Allianz Global Assistance doorlopende reisverzekering. Je moet dan zelf online je reisverzekering afsluiten. Dat gaat heel eenvoudig in slechts drie stappen. Je ontvangt daarna direct de polis per e-mail. Dankzij onze korting heb je altijd de laagste prijs. De korting op je doorlopende reisverzekering ontvang je ieder jaar weer zolang de polis loopt. Zo blijf je profiteren van de laagste premie ook als je een doorlopende reisverzekering wilt en uitwonende kinderen gaat meeverzekeren na scheiding.

Premie doorlopende reisverzekering en uitwonende kinderen meeverzekeren na scheiding

De premie voor een doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Dat komt door de extra kortingen die je alleen bij Reisverzekeringkorting.nl ontvangt. Zo geven wij aan iedereen 10% korting op de standaard premies.  Je hebt al een doorlopende reisverzekering voor een alleenstaande ouder inclusief uitwonende kinderen vanaf €3,07 per maand (Europadekking). Heb je een nieuwe partner en wil je een doorlopende reisverzekering voor jezelf, je partner en de uitwonende kinderen dan bedraagt de premie € 3,67 per maand (vanafprijs).

Betaal voor slechts één kind premie

Bij ons betaal je slechts voor 1 kind premie. Alle andere uitwonende of thuiswonende kinderen tot 27 jaar zijn dan gratis meeverzekerd op je doorlopende reisverzekering. Zo is het bijna altijd voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten!

Let op: met uitwonende kinderen bedoelen wij kinderen tot 27 jaar die studeren of die na een scheiding bij je ex-partner wonen.

Vaker op vakantie? Doorlopende reisverzekering voordeliger en gemakkelijker

Ga je vaker dan twee keer per jaar op reis of langer dan twee weken? In dat geval is het meestal voordeliger om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar verzekerd, de dekking geldt alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Het voordeel is dat je niet elke keer voordat je op vakantie gaat opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten, zo bespaar je ook poliskosten.

Bereken zelf de premie inclusief korting

Wil je een doorlopende reisverzekering afsluiten en jouw uitwonende kinderen meeverzekeren? Maak dan zelf een premieberekening. Onderaan zie je de korting en jouw premie. Lijkt het je wat, dan hoef je alleen nog maar jouw persoonsgegevens in te vullen. De polis ontvang je direct per e-mail. Handig, voordelig en snel. Je hebt zeven dagen bedenktijd, mocht je er van af willen zien, geen probleem. Bereken hier je premie:

Premies aanvullende dekkingen

In de onderstaande tabel kan je zien welke dekkingen je kan kiezen bij de doorlopende reisverzekering met het meeverzekeren van uitwonende kinderen na scheiding. Je ziet eenvoudig de premie die je daarvoor moet betalen:

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz met 10% korting

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€1,58€1,75
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€3,30€3,67
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€0,41
€0,48
€1,83
€3,43
€0,45
€0,52
€2,03
€3,43
Compleet€4,47
€4,97
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€0,48
€1,83
€3,43
€0,52
€2,03
€3,43
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

N.b. Maak altijd eerst een premieberekening voor jezelf en je kind(eren) om te zien hoeveel je exact moeten betalen en hoeveel korting je krijgt.

Voordelen doorlopende reisverzekering

 • Uitwonende kinderen (door studie of scheiding) tot 27 jaar zijn meeverzekerd.
 • Betaal voor slechts één kind premie.
 • Eigen alarmcentrales; wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Gratis medisch advies en altijd in het Nederlands.
 • Jongerenkorting; voor jongeren tot 27 jaar.
 • Ideale aanvulling; Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Doorlopende reisverzekeringen van Allianz Global Assistance

Bij Allianz Global Assistance kan je kiezen uit drie verschillende doorlopende reisverzekeringen:

 • Budget: SOS-hulpverlening + Bagage (€1.500) + rechtsbijstand. Dit pakket kan je niet uitbreiden.
 • Uitgebreid: SOS-hulpverlening + Bagage (€3.500) + medische kosten + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: ongevallen, wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.
 • Compleet: SOS-hulpverlening + Bagage (€5.000) + medische kosten + ongevallen + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.

Doorlopende reisverzekering Allianz Global Assistance: geheel naar wens samen te stellen

Jij bepaalt zelf wat je wel en niet wilt verzekeren tijdens je reis of vakantie. Je kunt daarom de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance zelf samenstellen. Bij de laatste twee varianten van de doorlopende reisverzekering (Compleet en Uitgebreid) bepaal je zelf wat je extra wilt meeverzekeren. S.O.S. hulpverlening, rechtsbijstand en een bagagedekking zitten standaard in je doorlopende reisverzekering. Dit geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten als gevolg van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Met Budget is bagage bijvoorbeeld verzekerd tot max. €1.000,-, met Compleet tot €3.500,- en met Uitgebreid zelfs tot €5.000,- per persoon per reis. Vervolgens kun je daar nog verschillende dekkingen aan toevoegen. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Dan sluit je makkelijk de wintersportdekking af.

Dekking Medische kosten
Wij adviseren de dekking Medische kosten altijd mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland, bijvoorbeeld wanneer je in een privékliniek terecht komt of de repatriëringskosten. De dekking medische kosten geeft tijdens wintersport ook vergoeding voor vervoer per helikopter of ”banaan” van de piste. Allianz Global Assistance vergoedt zelfs het verplicht eigen risico van jouw zorgverzekering bij medische kosten in het buitenland.

Dekking Rechtsbijstand
Met deze dekking ben je verzekerd van juridische hulp in het buitenland. Verzekerd is binnen Europa: kostprijs. Voor buiten Europa (als je ‘Werelddekking’ hebt afgesloten): tot €50.000,-. Voor contractuele geschillen geldt dan wel een maximum van €5.000,-.

Ongevallendekking
Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Verzekerd is: Overlijden: €25.000,- Blijvende invaliditeit: maximaal €75.000,- Heb je gekozen voor de dekking Ongevallen? Bij het beoefenen van bijzondere sporten, bijzondere wintersporten en technisch duiken is er geen recht op uitkering bij overlijden of invaliditeit als gevolg van een ongeval. Wil je dit meeverzekeren? Kies dan ook voor de dekking Ongevallen bijzondere sporten.

Werelddekking
Je bent standaard verzekerd voor geheel Europa, waaronder ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Bovendien is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden. Kies je voor Werelddekking, dan ben je in de gehele wereld verzekerd.

Dekking Wintersport en bijzondere sporten
Deze optie is belangrijk wanneer je op wintersport gaat of bijzondere sporten tijdens je vakantie gaat beoefenen. Je bent dan verzekerd tijdens wintersporten en het beoefenen van bijzondere sporten (bv. parachutespringen). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken). Recreatief duiken, schaatsen, sleeën en langlaufen zijn zonder deze dekking al standaard meeverzekerd.

Dekking SOS Autohulp
De ideale aanvulling op je auto- en pechhulpverzekering met buitenlanddekking. Je hebt recht op hulp aan je auto of motor bij een ongeluk, diefstal of pech. De hulp bestaat o.a. uit vervangend vervoer, vergoeding van de terugreiskosten naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand. In combinatie met je auto- of pechhulpverzekering heb je met S.O.S autohulp voldoende dekking voor gelijkwaardig vervangend vervoer. Zo hoef je op vakantie met het hele gezin en veel bagage niet in een kleine huurauto te stappen.

Dekking uitbreiding naar 180 dagen
Met deze dekking ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland. Standaard op een doorlopende reisverzekering is dit 60 dagen. Let op: Vrijwilligerswerk en ‘taalcursussen’ tot maximaal 60 aaneengesloten dagen zijn standaard verzekerd als ze onderdeel uitmaken van een georganiseerde reis van een touroperator. Andere vormen van werken zijn niet verzekerd. Sluit hiervoor de Zakenreisverzekering of Globetrotter Reisverzekering af.

Dekking Annuleringsverzekering met samengestelde reizen
De Doorlopende Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen. De verzekerde som bedraagt standaard €1.500,- per persoon per reis, met een maximum van €7.500,- per polis per jaar. De dekking kan je eventueel uitbreiden naar €3.000 per reis en €15.000 per jaar. Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met deze aanvulling op je doorlopende annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Gratis medisch advies en altijd in het Nederlands

Je voelt je niet lekker. Dan heb je misschien behoefte aan medisch advies. Juist op vakantie. Met een Doorlopende Reisverzekering ben je verzekerd van ondersteuning van de Reisarts van Allianz Global Assistance. En mocht het nodig zijn, dan kan hij je doorverwijzen naar de beste arts of het beste ziekenhuis in de buurt. Ook vóór je reis helpt Allianz Global Assistance je graag: met professioneel Inentingsadvies.

Waarom een Allianz doorlopende reisverzekering en uitwonende kinderen meeverzekeren na scheiding?

Dit zijn de voordelen:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 36 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Reisverzekering en kinderen meeverzekeren na scheiding? Bereken zelf de premie inclusief korting

Wil je weten hoeveel korting jij krijgt op de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance? Maak dan zelf een premieberekening. Onderaan zie je de korting en jouw premie. Lijkt het je wat, dan hoef je alleen nog maar jouw persoonsgegevens in te vullen. De polis ontvang je direct per e-mail. Handig, voordelig en snel. Met de doorlopende reisverzekering eenvoudig uitwonende kinderen meeverzekeren na scheiding kan hier.

Vragen over de doorlopende reisverzekering en uitwonende kinderen meeverzekeren na scheiding?

Heb je vragen over een doorlopende reisverzekering inclusief uitwonende kinderen tot 27 jaar? Of wil je de premie weten? Neem dan contact met ons: 055-540 04 09 of stuur een e-mail naar: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.