Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reis- en annuleringsverzekering met dekking voor terreur en terrorisme

Reis- en annuleringsverzekering met dekking voor terreur en terrorisme
Reis- en annuleringsverzekering met dekking voor terreur en terrorisme

Een terroristische aanslag kan een relatief veilige vakantiebestemming zomaar veranderen in een land of gebied waar je liever niet meer naar toe wilt reizen. Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance houdt daar rekening mee.

De kans op terrorisme is voor 45 procent van de Nederlanders belangrijk bij de keuze voor een vakantiebestemming. Pas daarna volgen gezondheid, criminaliteit, de politieke situatie, risico op natuurgeweld en de kans op verkeersongelukken, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken uit 2017.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering met dekking terreuraanslagen & natuurrampen

Met de dekking terreuraanslagen en natuurrampen op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering ben je verzekerd voor het omboeken of annuleren van je reis, wanneer je niet meer naar de oorspronkelijk geboekte bestemming kan reizen door een ernstige situatie.

Annuleringsverzekering: Wat is gedekt bij terrorisme?

Kies je voor de dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ dan kan je een voorgenomen reis, annuleren indien er op de bestemming sprake is van een terreuraanslag, natuurramp of onlusten. Deze gebeurtenissen worden vastgesteld als de kleurcode van Buitenlandse Zaken wijzigt van groen of geel naar oranje of rood voor jouw bestemming bijvoorbeeld door een:

  • Natuurramp (o.a. bosbrand, aardbeving, tsunami, orkaan, overstromingen, vulkaanuitbarsting, etc.).
  • Terreuraanslag (zoals bomaanslag, gijzeling, ernstig geweld, schietpartijen).
  • Binnenlandse onlusten en oproer.

De dekking geldt alleen als er sprake is van een ernstige situatie. Allianz Global assistance beoordeelt per geval of daar sprake van is. Daarbij gaan zij uit van de volgende uitgangspunten:

  • De boekingsdatum van de reis ligt voor de gebeurtenis.
  • Het vertrek naar de bestemming ligt binnen 30 dagen na de gebeurtenis

Vergoedingen annuleringsverzekering bij terrorisme

Bij het annuleren van de reis vergoedt Allianz Global Assistance de annuleringskosten van de reis. Als je niet annuleert maar de reis omboekt vergoeden ze de de omboekingskosten. Er geldt geen eigen risico. Er zijn twee mogelijke maximale vergoedingen:

  • € 1.500,- per persoon, per reis. En € 7.500,- per polis, per jaar voor alle verzekerden samen;
  • € 3.000,- per persoon, per reis. En € 15.000,- per polis, per jaar voor alle verzekerden samen.

Allianz Global Assistance vergoedt ook het aantal niet-gebruikte vakantiedagen bij het afbreken van de reis door een terreuraanslag of natuurramp. De vergoeding die bij Dubbel-Zeker geldt bij het onderbreken van de reis, is niet van toepassing op deze dekking.

Premie voor dekking Terreuraanslagen & Natuurrampen

De vanaf premie voor de extra annuleringsdekking Terreuraanslagen & Natuurrampen bedraagt € 1,13 per maand extra (inclusief onze 10% korting op de premie).

Wil je de premie weten van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering met dekking voor terrorisme? Die kan je hieronder eenvoudig zelf berekenen:

Vragen?

Heb je vragen over de dekking voor terrorisme op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons, telefoon 055 540 04 09 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.