Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Wat is de goedkoopste reisverzekering: Kortlopend of Doorlopend?

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Wat is voordeliger voor jou of je gezin, een kortlopende- of doorlopende reisverzekering? Die vraag gaan we beantwoorden. Welke je het beste kan afsluiten is afhankelijk van meerder factoren, zoals gezinssamenstelling, de duur van je reis en hoe vaak je per jaar op reis gaat, maar ook van de korting die je alleen op deze website krijgt.

Wij hebben in ieder geval altijd een voordeeltje voor jou omdat je op onze website altijd 10% krijgt op de premies van Allianz Global Assistance. Deze korting kan zelfs oplopen tot 25% indien je jonger bent dan 27 jaar en kiest voor de doorlopende reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering (10% korting)

Deze verzekering wordt ook wel aflopende of eenmalige reisverzekering genoemd en wordt afgesloten voor de duur van één vakantie. De dekking vangt aan op de ingangsdatum van de verzekering, maar niet eerder dan dat met de reis is aangevangen. De dekking eindigt op de overeengekomen einddatum of bij eerdere thuiskomst.

Het voordeel van een kortlopende reisverzekering is dat je de dekking precies kan afstemmen op de verzekeringsbehoefte van de vakantie, bijvoorbeeld als niet alle gezinsleden mee op vakantie gaan of als je aan een bijzondere sport gaat doen.

Kies je voor de kortlopende reisverzekering en sluit je deze af op de website dan krijg je van ons altijd 10% korting op de premie. De korting staat onderaan bij de totaalprijs en kan je zien wanneer je een premieberekening maakt.

Doorlopende reisverzekering (10 – 25% korting)

Een doorlopende reisverzekering ga je aan voor de periode van 1 jaar en is daarna maandelijks opzegbaar. De verzekering is gedurende het hele jaar van kracht. Bij elke reis die je maakt, is er automatisch dekking. De dekking vangt aan op het moment dat je met de reis begint en eindigt bij thuiskomst. Je bent ook in Nederland verzekerd als er sprake is van een betaalde overnachting.

Een doorlopende reisverzekering biedt naast een financieel voordeel ook gemak. Een belangrijk pluspunt van een doorlopende reisverzekering is dat je er verder geen omkijken naar hebt en ook ‘onverwachte’ weekendjes weg gedekt zijn.

Een doorlopende reisverzekering betekent echter niet dat een jaar lang onafgebroken in het buitenland kan verblijven. Deze periode is bij Allianz Global Assistance gemaximeerd op 60 dagen en kan je uitbreiden naar 180 dagen.

Kies je voor de doorlopende reisverzekering en sluit je deze af op de website dan krijg je van ons altijd 10% korting op de premie. De korting staat onderaan bij de totaalprijs en kan je zien wanneer je een premieberekening maakt. Ben je daarnaast ook nog jonger dan 27 jaar dan ontvang je tevens jongerenkorting tot 15% korting op de totale premie. Ook als je niet meer thuis woont, maar vanwege je studie op kamers woont. Sluit je de Comfort of Premium variant af? Dan ontvang je 15% korting. Met de Budget variant ontvang je 10% korting. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. 

Wanneer is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een kortlopende?

In veel gevallen is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een aflopende reisverzekering. Dat begint al bij het feit dat je bij een doorlopende reisverzekering slechts één keer poliskosten hoeft te betalen. Het omslagpunt waarbij een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering is van drie situaties afhankelijk:

  1. Jouw gezinssamenstelling (alleenstaand, stel of gezin).
  2. Hoeveel korting je krijgt. Ben je jonger dan 27 jaar dan kan je bij ons tot 15% extra korting op de premie van een doorlopende reisverzekering krijgen.
  3. Het aantal keren dat je op vakantie gaat. Maak je veel korte tripjes dan kunnen de poliskosten die je iedere keer moet betalen bij een kortlopende reisverzekering aardig oplopen.
  4. De duur van je vakantie. Ga je voor een langere periode, meer dan drie weken, op vakantie dan loont het om de premies te vergelijken.

Om je op weg te helpen bij het bepalen wat voor jou het voordeligste is, kan je de volgende stelregels aanhouden:

  • Voor een alleenstaande wordt een doorlopende reisverzekering voordeliger bij ten minste twee vakanties per jaar.
  • Bij een stel (2 personen) ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken vakantie per jaar.
  • Voor een gezin met kinderen is een doorlopende verzekering al snel voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Vooral als je wat oudere kinderen hebt. Meestal is het dan al bij twee vakantieweken per jaar al gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Annuleringsdekking

Zowel bij de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering is het mogelijk om deze uit te breiden met een annuleringsdekking. Een annuleringsverzekering biedt dekking als je vakantie door omstandigheden niet door kan gaan of voortijdig moet worden afgebroken. Dat kan zijn door ziekte of overlijden van naaste verwanten. Maar ook door onvrijwillige werkloosheid, ernstige ziekte van je huisdier en een echtscheiding is reden voor een vergoeding. Je krijgt de betaalde reissom van je vakantie dan geheel of gedeeltelijk retour.

Kies ook voor de dekking medische kosten

Of je nu kiest voor een kortlopende- of doorlopende reisverzekering, wij adviseren je altijd om ook voor de aanvullende dekking medische kosten buitenland te kiezen. De kosten van medische hulp in het buitenland zijn vaak erg hoog (soms kom je in een prive-kliniek te liggen) en jouw zorgverzekering vergoedt alleen de kosten van spoedeisende medische hulp tot het Nederlands prijspeil. Allianz Global Assistance vergoedt alle medische kosten zelfs als deze hoger uitvallen dan in Nederland, daarnaast vergoeden zij ook nog eens het verplichte eigen risico van je zorgverzekering.

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende- of doorlopende reisverzekering of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren of stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.