Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Wat is de goedkoopste reisverzekering: Kortlopend of Doorlopend?

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Wat is voordeliger voor jou of je gezin, een kortlopende- of doorlopende reisverzekering? Die vraag gaan we beantwoorden. Welke je het beste kan afsluiten is afhankelijk van meerder factoren, zoals gezinssamenstelling, de duur van je reis en hoe vaak je per jaar op reis gaat, maar ook van de korting die je alleen op deze website krijgt.

Wij hebben in ieder geval altijd een voordeeltje voor jou omdat je op onze website altijd 10% krijgt op de premies van Allianz Global Assistance. Deze korting kan zelfs oplopen tot 25% indien je jonger bent dan 27 jaar en kiest voor de doorlopende reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering (10% korting)

Deze verzekering wordt ook wel aflopende of eenmalige reisverzekering genoemd en wordt afgesloten voor de duur van één vakantie. De dekking vangt aan op de ingangsdatum van de verzekering, maar niet eerder dan dat met de reis is aangevangen. De dekking eindigt op de overeengekomen einddatum of bij eerdere thuiskomst. Het voordeel van een kortlopende reisverzekering is dat je de dekking precies kan afstemmen op de verzekeringsbehoefte van de vakantie, bijvoorbeeld als niet alle gezinsleden mee op vakantie gaan of als je aan een bijzondere sport gaat doen.

Kies je voor de kortlopende reisverzekering en sluit je deze af op de website dan krijg je van ons altijd 10% korting op de premie. De korting staat onderaan bij de totaalprijs en kan je zien wanneer je een premieberekening maakt.

Doorlopende reisverzekering (10 – 25% korting)

Een doorlopende reisverzekering ga je aan voor de periode van 1 jaar en is daarna maandelijks opzegbaar. De verzekering is gedurende het hele jaar van kracht. Bij elke reis die je maakt, is er automatisch dekking. De dekking vangt aan op het moment dat je met de reis begint en eindigt bij thuiskomst. Je bent ook in Nederland verzekerd als er sprake is van een betaalde overnachting. Een doorlopende reisverzekering biedt naast een financieel voordeel ook gemak. Een belangrijk pluspunt van een doorlopende reisverzekering is dat je er verder geen omkijken naar hebt en ook ‘onverwachte’ weekendjes weg gedekt zijn. Een doorlopende reisverzekering betekent echter niet dat een jaar lang onafgebroken in het buitenland kan verblijven. Deze periode is bij Allianz Global Assistance gemaximeerd op 60 dagen en kan je uitbreiden naar 180 dagen.

Kies je voor de doorlopende reisverzekering en sluit je deze af op de website dan krijg je van ons altijd 10% korting op de premie. De korting staat onderaan bij de totaalprijs en kan je zien wanneer je een premieberekening maakt. Ben je daarnaast ook nog jonger dan 27 jaar dan ontvang je tevens jongerenkorting tot 15% korting op de totale premie. Ook als je niet meer thuis woont, maar vanwege je studie op kamers woont. Sluit je de Comfort of Premium variant af? Dan ontvang je 15% korting. Met de Budget variant ontvang je 10% korting. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. 

Wanneer is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een kortlopende?

In veel gevallen is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een aflopende reisverzekering. Dat begint al bij het feit dat je bij een doorlopende reisverzekering slechts één keer poliskosten hoeft te betalen. Het omslagpunt waarbij een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering is van drie situaties afhankelijk:

  1. Jouw gezinssamenstelling (alleenstaand, stel of gezin).
  2. Hoeveel korting je krijgt. Ben je jonger dan 27 jaar dan kan je bij ons tot 15% extra korting op de premie van een doorlopende reisverzekering krijgen.
  3. Het aantal keren dat je op vakantie gaat. Maak je veel korte tripjes dan kunnen de poliskosten die je iedere keer moet betalen bij een kortlopende reisverzekering aardig oplopen.
  4. De duur van je vakantie. Ga je voor een langere periode, meer dan drie weken, op vakantie dan loont het om de premies te vergelijken.

Om je op weg te helpen bij het bepalen wat voor jou het voordeligste is, kan je de volgende stelregels aanhouden:

  • Voor een alleenstaande wordt een doorlopende reisverzekering voordeliger bij ten minste twee vakanties per jaar.
  • Bij een stel (2 personen) ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken vakantie per jaar.
  • Voor een gezin met kinderen is een doorlopende verzekering al snel voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Vooral als je wat oudere kinderen hebt. Meestal is het dan al bij twee vakantieweken per jaar al gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Annuleringsdekking

Zowel bij de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering is het mogelijk om deze uit te breiden met een annuleringsdekking. Een annuleringsverzekering biedt dekking als je vakantie door omstandigheden niet door kan gaan of voortijdig moet worden afgebroken. Dat kan zijn door ziekte of overlijden van naaste verwanten. Maar ook door onvrijwillige werkloosheid, ernstige ziekte van je huisdier en een echtscheiding is reden voor een vergoeding. Je krijgt de betaalde reissom van je vakantie dan geheel of gedeeltelijk retour.

Kies ook voor de dekking medische kosten

Of je nu kiest voor een kortlopende- of doorlopende reisverzekering, wij adviseren je altijd om ook voor de aanvullende dekking medische kosten buitenland te kiezen. De kosten van medische hulp in het buitenland zijn vaak erg hoog (soms kom je in een prive-kliniek te liggen) en jouw zorgverzekering vergoedt alleen de kosten van spoedeisende medische hulp tot het Nederlands prijspeil. Allianz Global Assistance vergoedt alle medische kosten zelfs als deze hoger uitvallen dan in Nederland, daarnaast vergoeden zij ook nog eens het verplichte eigen risico van je zorgverzekering.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de goedkoopste reisverzekering: Kortlopend of Doorlopend (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat is voordeliger, de kortlopende of de doorlopende reisverzekering?

In veel gevallen is de doorlopende reisverzekering goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Dat begint al bij het feit dat je bij een doorlopende reisverzekering slechts één keer poliskosten hoeft te betalen. Het omslagpunt is van vier situaties afhankelijk: – Jouw gezinssamenstelling (alleenstaand, stel of gezin). – Hoeveel korting je krijgt. Ben je jonger dan 27 jaar dan kan je bij ons tot 15% extra korting op de premie van een doorlopende reisverzekering krijgen. – Het aantal keren dat je op vakantie gaat. Maak je veel korte tripjes dan kunnen de poliskosten die je iedere keer moet betalen bij een kortlopende reisverzekering aardig oplopen. – De duur van je vakantie. Ga je voor een langere periode, meer dan drie weken, op vakantie dan loont het om de premies te vergelijken.

Krijg ik bij jullie 10-25% korting op de premie?

Ja, de doorlopende reisverzekering is extra voordelig dankzij de korting van 10-25% die je alleen bij ons doorlopend ontvangt. In 2018 heeft MoneyView de doorlopende reisverzekering beoordeeld met 5 sterren, voor de beste kwaliteit.

Wat kost een doorlopende reisverzekering?

De premie voor de doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt al een doorlopende reisverzekering met Europadekking vanaf € 1,18 per maand (inclusief 10% extra korting en 15% jongerenkorting)! Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Wat is de standaarddekking van de doorlopende reisverzekering?

Je bent standaard verzekerd voor SOS hulpverlening. Dit geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Je kan de dekking uitbreiden naar eigen keuze, zoals met werelddekking, maar bijvoorbeeld ook met een bagagedekking en een annuleringsdekking.

Hebben jullie ook een dekking voor bijzondere sporten en wintersport?

Jazeker. Wintersport en bijzondere sporten kan je apart meeverzekeren. Ook schade aan eigen of gehuurde sportuitrusting is verzekerd.

Kan ik ook een annuleringsdekking afsluiten?

Jazeker, aanvullend op de doorlopende reisverzekering kun je een annuleringsdekking afsluiten. Hiermee krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Een samengestelde reis is standaard gedekt. Een samengestelde reis bestaat uit afzonderlijk geboekte onderdelen, zoals een vlucht, hotel en huurauto.

Wanneer gaat de dekking van de doorlopende reisverzekering in?

De dekking van de doorlopende reisverzekering gaat in zodra je de woning verlaat voor een vakantie en eindigt bij terugkeer op je huisadres.

Ben ik ook in Nederland verzekerd?

Ja, maar er moet wel sprake zijn van een betaalde overnachting.

Moet ik de dekking medische kosten meeverzekeren?

Als je alleen een basis zorgverzekering hebt, adviseren wij je om medische kosten wel mee te verzekeren als je naar het buitenland gaat. Anders zijn medische kosten wellicht niet volledig gedekt. Kies je voor werelddekking? Dan adviseren wij altijd één van de varianten van de dekking Medische kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekeraar vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ook zijn medische kosten buiten Europa vaak hoger dan in Nederland.

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende- of doorlopende reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren of stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.