Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Doorlopende reisverzekering Allianz Global Assistance: ‘beste getest door consumentenbond!’

Doorlopende reisverzekering Allianz Global Assistance: ‘beste getest door consumentenbond!’Ga je regelmatig op reis of op vakantie of met een gezin, dan is een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance de beste optie. Voordelig en als beste getest door de Consumentenbond.

Doorlopende Reisverzekering Allianz Global Assistance

Een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance, heb je al vanaf: € 1,39 per maand. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan heb je al een doorlopende reisverzekering voor slechts € 1,58 per maand!

Budget variant door Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste koop’

De budget variant van de Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance is voor het tweede achtereenvolgende jaar in 2012 door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste koop’. Dit houdt in dat het product, in vergelijking met producten van andere aanbieders van reisverzekeringen, de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Jongerenkorting

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 10% korting op de totale premie van de Doorlopende Reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. Sluit je de Uitgebreid of Compleet variant af? Dan ontvang je 10% korting. Met de Budget variant ontvang je 10% korting. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

10% extra korting op je doorlopende reisverzekering

Sluit nu direct hier online je Allianz Global Assistance reisverzekering af. Je ontvangt dan doorlopend 10% korting op je verzekering. Deze extra korting ontvang je alleen hier op deze website.

Kinderen meeverzekeren

Bij de Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance betaal je slechts voor 1 kind. Heb je meer kinderen? Die zijn gratis meeverzekerd. Bij Allianz Global Assistance zijn ook de meerderjarige uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar meeverzekerd op een doorlopende reisverzekering.

Bereken zelf de premie van een doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering kun je online afsluiten. Je bent dan continu het hele jaar door verzekerd. Dat is handig omdat je niet steeds apart een online reisverzekering hoeft af te sluiten. Zo bespaar je al op de poliskosten. Bereken zelf de gunstige premie:

Stem de reisverzekering af op jouw reisgedrag

Voordat je een doorlopende reisverzekering afsluit moet je bepalen wat je wel en niet wilt meeverzekeren. De doorlopende reisverzekering moet aansluiten bij jouw persoonlijke situatie en je reisgedrag. Dit zijn de belangrijkste aspecten bij een doorlopende reisverzekering:

 • Dekkingsgebied: Europa of Wereld?
 • Bagage: neem je veel kostbare zaken mee, zoals smartphone of laptop?
 • Sportuitrusting: een sportuitrusting moet je apart meeverzekeren.
 • Medische kosten: in landen zoals de VS liggen de medische kosten fors hoger.
 • Geld: neem je veel contact geld of cheques mee?
 • Bijzondere en gevaarlijk sporten: parachutespringen of bergbeklimmen moet apart worden meeverzekerd.
 • Pechhulp voor auto: ga je met de auto op vakantie? Zorg voor pechhulp onderweg.
 • Reisrechtsbijstand: voorkomt problemen in het buitenland.
 • Maximaal aaneengesloten dagen: hoelang blijf je weg?
 • Annuleringsdekking: wel of niet meeverzekeren?

Dekkingsgebied doorlopende reisverzekering

Het is belangrijk om te weten dat reisverzekeringen verschillende dekkingsgebieden kennen, namelijk Europa- of Werelddekking. Onder Europadekking valt in de regel: Europa, waaronder mede wordt verstaan de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Tevens is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden. Ga je naar een ander land? Dan moet je voor Werelddekking kiezen en je bestaande polis laten aanpassen

Tip: Kies je voor Werelddekking? Dan adviseren wij altijd één van de varianten van de dekking Medische kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekeraar vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ook zijn Medische kosten buiten Europa vaak hoger dan in Nederland.

Bagage

Wellicht neem je meer kostbare bagage mee zoals een smartphone en een laptop. In dat geval is het goed te contoleren welke vergoeding je huidige bagagedekking biedt. In veel gevallen is het mogelijk om de verzekerde bedragen te verhogen door je pakket uit te breiden. De vernieuwde Doorlopende Reisverzekering van Allianz Assistance kent drie varianten: Budget, Uitgebreid en Compleet. De hoogte van de dekking bij ‘Bagage’ en ‘Medische kosten’ bepaalt welke variant je kiest. Met Budget is bagage bijvoorbeeld verzekerd tot max. € 1.000,-, met Uitgebreid tot € 3.500,- en met Compleet zelfs tot € 5.000,- per persoon per reis.

Sportuitrusting

Ga je sporten tijdens je vakantie en neem je een sportuitrusting mee? Kies dan voor een extra dekking voor je sportuitrusting. Met deze dekking ben je verzekerd voor je sportuitrusting tot maximaal € 2.500,-. Deze dekking geldt aanvullend op de dekking voor Bagage.

Deze dekking geldt voor uitrusting die gebruikt wordt bij o.a.: duik-, (kite)surf-, golf-, fiets- en wintersport.

Medische kosten

Wij adviseren je om altijd de dekking medische kosten mee te verzekeren op je doorlopende reisverzekering. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Denk daarbij aan opname in een privé-kliniek of sommige vormen van ziekenvervoer. Je kunt bij Allianz Global Assistance voor Medische kosten kiezen uit 3 varianten:

Verzekerd p.p.
 • Budget
Medische kosten: volledig
Tandartskosten: max. € 250,-
Vergoeding krukken/rolstoel: max. € 150,-
 • Uitgebreid
Medische kosten: volledig
Tandartskosten: max. € 500,-
Vergoeding krukken/rolstoel: max. € 250,-
 • Compleet
Medische kosten: volledig
Tandartskosten: max. € 750,-
Vergoeding krukken/rolstoel: max. € 350,-

Kies je voor een bepaalde variant Bagage, dan is deze van invloed op de keuze voor Medische kosten. Beide moeten van dezelfde variant zijn.

Tip: Wij adviseren altijd de dekking Medische kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Geld

Neem je contant geld mee op vakantie? Bijvoorbeeld omdat de wisselkoersen in het land van bestemming gunstiger zijn? Zorg dan voor de uitbreiding voor geld, op je doorlopende reisverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd in geval van verlies/diefstal van geld, reischeques en/of pinpassen. Verzekerd is:

 • Maximaal € 750,- per reis
 • Maximaal € 1.500,- per jaar

Bijzondere en gevaarlijk sporten

Ga je tijdens je vakantie actief bijzondere sporten beoefenen? Dan moet je hiervoor meestal een extra dekking afsluiten. Je bent verzekerd tijdens wintersporten en het beoefenen van bijzondere sporten (bijvoorbeeld parachutespringen). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken). Recreatief duiken, schaatsen, sleeën en langlaufen zijn zonder deze dekking al standaard meeverzekerd.

Tip: Deze dekking geeft tijdens wintersport geen vergoeding voor vervoer per helikopter of ”banaan” van de piste. Hiervoor sluit je ook de dekking Medische kosten af. Heb je gekozen voor de dekking Ongevallen? Bij het beoefenen van bijzondere sporten, bijzondere wintersporten en technisch duiken is er geen recht op uitkering bij overlijden of invaliditeit als gevolg van een ongeval. Wil je dit meeverzekeren? Kies dan ook voor de dekking Ongevallen bijzondere sporten.

Pechhulp voor auto

Met deze dekking heb je recht op hulp wanneer jouw vervoermiddel, of de bestuurder daarvan, uitvalt. Dit geldt voor personenauto’s, campers, motoren en scooters. Valt het vervoermiddel waarmee je de reis maakt uit en is het niet mogelijk om het vervoermiddel binnen twee werkdagen te kunnen gebruiken? Dan kun je een vervangend, vergelijkbaar vervoermiddel huren. Hetzelfde geldt als het vervoermiddel binnen zeven dagen voor de reis niet meer te gebruiken is (bijvoorbeeld door een aanrijding, storm of diefstal) en ook niet binnen twee werkdagen na de oorspronkelijke vertrekdatum.

Rechtsbijstand

Bij reizen met de auto adviseren wij je ook om de dekking voor autohulp af te sluiten. Dan kun je in geval van pech of ongeval gebruik maken van rechtsbijstand op je doorlopende reisverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd van juridische hulp in het buitenland.

Verzekerd is:

 • Binnen Europa: Volledig
 • Buiten Europa: Tot maximaal € 50.000,-

Tip: Bij reizen met de auto adviseren wij je ook S.O.S. autohulp af te sluiten. Dan kun je in geval van pech of ongeval gebruik maken van rechtsbijstand.

Maximaal aaneengesloten dagen

Met een doorlopende reisverzekering mag je niet onbeperkt aaneengesloten reizen. De meeste reisverzekeraars hanteren standaard, 60 dagen. Ga je langer aaneengesloten op vakantie? Dan moet je de dekking uitbreiden. Bij Allianz Global Assistance kan je de dekking uitbreiden naar 180 dagen. Met deze dekking ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland. Standaard is dit 60 dagen.

Let op: Vrijwilligerswerk en ’taalcursussen’ tot maximaal 60 aaneengesloten dagen zijn standaard verzekerd als ze onderdeel uitmaken van een georganiseerde reis van een touroperator. Andere vormen van werken zijn niet verzekerd. Sluit hiervoor de Zakenreisverzekering of Globetrotter Reisverzekering af.

Tip: Ga je langer dan 60 dagen voor vrijwilligerswerk of voor studie/stage naar het buitenland? Dan adviseren wij de Globetrotter Reisverzekering af te sluiten.

Doorlopende Annuleringsdekking

Aanvullend op de Doorlopende Reisverzekering kun je de Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Met de Doorlopende Annuleringsverzekering krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Is de reissom hoger? Dan is het verstandig het verzekerde bedrag te verhogen tot € 3.000,- p.p. per reis (maximaal € 15.000 per polis per jaar). Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan worden de kosten voor de niet gebruikte dagen vergoed. Met de Dubbel-Zeker variant speel je helemaal op safe. Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie.

Nieuw: dekking Samengestelde reis’

De dekking ‘Samengestelde reis’ kan vanaf 15 maart 2012 bij de doorlopende annuleringsverzekering worden afgesloten. Deze dekking sluit je af als je een reis (vlucht, huurauto, hotel, etc.) zelf samenstelt en dus geen traditionele pakketreis boekt. Je bent dan verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van je reis. Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking.
Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Global Assistance je dan twee opties:

Optie 1
De reis in aangepaste vorm voortzetten, Allianz Assistance vergoedt hiervoor:

 • De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
 • De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
 • De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Optie 2
Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis. Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

Voordelen doorlopende reisverzekering

 • Keuzevrijheid; door jou op maat te maken
 • Eigen alarmcentrales; wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval
 • Gratis medisch advies en altijd in het Nederlands
 • Schade online melden; binnen vijf werkdagen afgehandeld
 • Jongerenkorting; voor jongeren tot 27 jaar
 • Unieke extra Assistant services; alleen bij Allianz Global Assistance
 • Ideale aanvulling; Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance
 • Gunstige lage premie

Hulp nodig?

Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 09 of stuur een email naar: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.