Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Column: Reizen maakt gelukkig, maar niet altijd!

Column: Reizen maakt gelukkig, maar niet altijd!Reizen kan bijdragen aan iemands gevoel van gelukkig zijn, zo las ik een artikel over een onderzoek van een Amerikaanse psycholoog, die beweerde dat reizen meer bijdraagt aan je geluksgevoel dan materiële zaken.

Hij noemde als voorbeeld een nieuwe auto, een nieuwe smartphone of nieuwe kleren. Je kunt je verheugen op de aankoop er van en die vreugde duurt ook nog wel even nadat je het gewenste in bezit hebt genomen. Je kunt je geluk niet op. Maar na een betrekkelijke korte tijd raak je aan de aankoop gewend en je brein denkt al weer aan andere nieuwe zaken, die je graag zou willen hebben.

Bij reizen is dat evenwel anders. Het geluksgevoel treedt al op in de voorbereiding, zet door in de beleving van die reis en blijft na afloop “eeuwig” in je geheugen gegrift. Op een gegeven moment kun jij je niet veel herinneren van de vorige smartphone die je kocht, maar van een vakantiereis kun je gemakkelijk de leuke dingen navertellen of er over dromen hoe gelukkig je was.

In zekere zin was ik het wel eens met die psycholoog. Ik heb ook veel gereisd in mijn leven, hetzij privé of zakelijk en ik kan mij ook van vele reizen veel leuke belevenissen herinneren. Ik zou er veel over kunnen vertellen en eigenlijk was ik dat dus ook van plan, maar iets weerhield mij. Ik moest namelijk denken aan die mensen die door welke oorzaak dan ook in de moeilijkheden komen tijdens hun reis. Als die ellende dan weer in het (wereld)nieuws komt, denk ik vaak hoe gelukkig ik mij mag prijzen dat mij nooit iets ernstigs onderweg is overkomen. Tegelijkertijd gaan mijn gedachten ook uit naar de mensen die dat geluk niet hebben. Hoe vaak lezen we niet over verkeersongevallen in het buitenland waarbij dodelijke slachtoffers vallen en anderen gewond raken. Je kent de slachtoffers niet en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die voorvallen ook snel weer vergeten worden.

Anders wordt het als er familie, vrienden of kennissen bij betrokken is. Dat overkwam namelijk een goede vriend van mij, wiens kleindochter zwaar gewond werd bij een auto-ongeval in Australië. Ik wist dat zijn kleindochter een jaar in Australië was, hij had mij verteld hoe leuk het zou zijn als hij haar in dat land zou bezoeken. Dat bezoek ging toen niet door, maar na het zware verkeersongeval, waarbij twee vrienden van de kleindochter om het leven kwamen, reisde hij er alsnog spoorslags naar toe om haar zo veel mogelijk bij te staan.

Zij is zwaar gewond en heeft inmiddels meerdere operaties ondergaan en volgens de berichten gaat het de goede kant op, echter volledig herstel zal nog lang duren. De gedachte aan die jonge vrouw laat mij niet los en ook heb ik te doen met de zorg en het verdriet van haar ouders en grootvader. Natuurlijk hoop je, dat zij lichamelijk zal herstellen, maar een vakantie voor haar zal nooit meer hetzelfde zijn. In plaats van dromen hoe mooi het was, zal zij eerder het ongeval vele malen opnieuw beleven in nachtmerries.

Geluksgevoel van reizen? Het is maar zeer betrekkelijk!

Ingezonden door Gringo

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.