Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Populaire backpackbestemmingen

Met je rugtas rondreizen bied je veel vrijheid. Maar waar ga je heen als je besluit de wijde wereld in te gaan? Australië is de populairste backpackbestemming, maar er zijn nog veel meer bestemmingen om te ontdekken.

Australië op één
Uiteraard staat Australië op nummer één als backpackbestemming en is ook zeker aan te raden voor beginnende

backpackers. Australië bevindt zich in het continent Oceanië waar je ook nog de backpackbestemmingen Nieuw-Zeeland, Indonesië en Fiji vindt. Vaak worden deze landen in combinatie met Australië bezocht.

Genoeg cultuur in Azië
Ook Azië is een prima bestemming om te gaan backpacken. Hier kom je aan cultuur niets tekort. Met name de landen in Zuidoost-Azië zijn geschikt om te gaan backpacken. Zoals Myanmar, Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, Brunei, Oost-Timor, Maleisië en Singapore.

Zuid-Amerika en Europa
Oceanië en Azië zijn prima backpackbestemmingen, maar er zijn nog genoeg andere bestemmingen voor rugzaktoeristen. In Zuid-Amerika valt ook genoeg te zien, alleen zal je wat meer problemen onderweg tegen kunnen komen. Ook Europa leent zich prima voor het backpacken, maar Europa is vaak een te dure bestemming voor backpackers.

Waar moet je op letten bij je keuze?
Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij het maken van je keuze:

  • Cultuur: bedenk goed in hoeverre jij je kunt aanpassen aan de cultuur aldaar. In Oceanië hoef je in vergelijking met Azië minder moeite te doen om je aan te passen.
  • Geld: de meeste bestemmingen zijn populair geworden onder backpackers, omdat het leven daar goedkoop is. Als je van plan bent om tijdens je reis ook nog te gaan werken dan zijn Oceanië en Europa geschikt.
  • Rondreizen: in sommige landen is het moeilijk om je te verplaatsen met het openbaar vervoer. Ben je van plan om veel rond te gaan reizen, dan kun je beter voor de bekendere bestemmingen kiezen. Daar is het meestal wel mogelijk je voldoende te verplaatsen met het openbaar vervoer.
  • Eten: ben je een moeilijk eter, dan is Azië waarschijnlijk niets voor jou. Het eten is er erg pittig en smaakt anders dan je in Nederland gewend bent. Ook reizigersdiarree komt hier vaak voor.
  • Dieren: zoek van te voren goed uit welke diersoorten er leven in ene land. Het kan zijn dat jij voor een bepaald soort mug allergisch bent.
  • Klimaat: het klimaat kan per land extreem wisselen. Zo kan het in Australië wel 45 graden worden en in Nieuw Zeeland -15 graden. Hou hier van te voren goed rekening mee.

Categoriën: Backpackers

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.