Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Backpacken: regels in een hostel

Wanneer je gaat backpacken is de kans groot dat je eens in een hostel terecht komt. Naast de geschreven regels, kent een hostel ook een aantal ongeschreven regels. Je bent namelijk niet alleen in een hostel en dient dan ook rekening te houden met anderen.

Wees stil
Niet iedereen kan er rekening mee houden als iemand overdag eens een dutje wilt doen. Maar na 22.00 of 23.00 uur is het wel loyaal om het volume iets te dempen. Niemand zit er op te wachten om middernacht gewekt te worden door een paar dronkaards, terwijl je de volgende dag vroeg op moet. Wil je toch praten, doe het dan buiten. Je slaapt op een zaal, dus het is overigens wel aan te raden om oordoppen in te doen.

Laat het licht uit
Na 23.00 uur is het fijn als je niet spontaan het licht aan doet, omdat anderen hier wakker van kunnen worden. Heb je licht nodig, gebruik dan een zaklamp of de verlichting van je telefoon.

Houd het schoon
Je zult toch echt je eigen rommel op moeten ruimen. Dat betekent onder andere dat je de afwas doet nadat je hebt gegeten. Laat je troep niet slingeren.

Pak je backpack de avond van tevoren in
Moet je de volgende ochtend bijtijds weg, zorg dat je backpack dan al ingepakt is. ’s Morgens vroeg rommelen en ritsen openen word je niet in dank afgenomen door de andere gasten die nog even willen slapen.

Het is geen tweepersoonskamer
Je slaapt met meerdere personen op een slaapzaal dus doe niet alsof je in een tweepersoonskamer verblijft. Stelletjes kunnen in een hostel veel overlast verzorgen. Intiem worden op een slaapzaal waar ook anderen zijn is niet prettig voor je kamergenoten.

Maak er geen disco van
Van je eigen muziek kun je zelf misschien vrolijk worden, maar een ander kan er waarschijnlijk niet mee in slaap vallen. Gebruik dus altijd ene koptelefoon en zet het volume niet te hard.

Categoriën: Backpackers

Tags:

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.