Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Schoolreizen annuleringsverzekering: Voorkom annuleringskosten van een schoolreis

Schoolreizen annuleringsverzekering
Schoolreizen annuleringsverzekering

De schoolreizen annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt financiële zekerheid als er een schoolreis wordt geboekt. Met deze annuleringsverzekering voor schoolreizen kan het schoolbestuur, de reis annuleren als een van de leerlingen of leraren vanaf 4 weken voor vertrek ernstig ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden. 

Een schoolreizen annuleringsverzekering is een goede keuze bij een dure schoolreis, want bij annulering van de schoolreis zal de reisorganisatie of verhuurder van een accommodatie, annuleringskosten in rekening brengen. Dat is meestal een percentage van de reis- of huursom. Deze annuleringskosten kunnen zelfs oplopen tot de volledige reissom, zeker als er vlak voor de vertrekdatum geannuleerd wordt.

De annuleringsverzekering voor schoolreizen biedt financiële zekerheid. De verzekering geeft recht op vergoeding van annuleringskosten als er sprake is van een gedekte gebeurtenis.

Schoolreizen annuleringsverzekering

Bij deze eenmalige annuleringsverzekering voor schoolreizen zijn de deelnemers aan de schoolreis vanaf 4 weken voor vertrek, ten opzichte van elkaar verzekerd voor overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel. Dus mocht een leraar of leerling iets ernstigs overkomen binnen 4 weken voor vertrek dan kan de school de reis annuleren en een beroep doen op deze polis.

Wat kost een annuleringsverzekering voor schoolreizen?

Wat een schoolreizen annuleringsverzekering kost, hangt af van een aantal factoren zoals de groepsgrootte. Ter indicatie kan je 3,5% van de reissom aanhouden. Wij geven daarnaast nog 10% korting op deze premie. Voor een schoolreis met een reissom van € 3.750,- zal de premie voor de schoolreizen annuleringsverzekering eenmalig € 148,- bedragen (inclusief korting, poliskosten en assurantiebelasting).

Maatwerk

De annuleringsverzekering voor schoolreizen is maatwerk en kan je niet zelf online afsluiten. Wil je een vrijblijvende premieopgave? Dat kan natuurlijk, neem daarvoor contact op per e-mail: [email protected]

Natuurlijk kan je bij ons ook terecht voor een Schoolreisverzekering met een korting van 10% op de premie.

Vragen?

Heb je een vraag over de schoolreizen annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Reisverzekeringkorting.nl, telefoon 055-5400409 (tijdens kantooruren op werkdagen) of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.