Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Familieweekend annuleringsverzekering met korting

Familieweekend annuleringsverzekering met korting
Familieweekend annuleringsverzekering met korting

Heb je een familieweekend geboekt en heb je een annuleringsverzekering nodig? Wij geven je 10% familiekorting op de premie! Met de groepsannuleringsverzekering regel je snel en voordelig een goede verzekering voor je weekend familie-uitje.

Een familieweekend is iets waar je naar uit kan kijken. Gezellig met de hele familie op reis. Opa, oma, vader, moeder, kinderen en kleinkinderen. Wellicht met z’n allen in een groepsaccommodatie. Toch kan er altijd iets onverwacht gebeuren waardoor je genoodzaakt bent om een weekend met de familie uit te stellen of zelfs te annuleren. En dat kan hoge kosten met zich meebrengen.

Mocht iemand van de familie voor vertrek ernstig ziek worden, een ongeval krijgen of komen te overlijden dan kan je een beroep doen op deze verzekering voor de annuleringskosten. De huur van een groepsaccommodatie voor een familieweekend brengt meestal flinke kosten met zich mee, een groepsannuleringsverzekering voorkomt een financiële kater.

Wij hebben meerdere opties voor een kortlopende groepsannuleringsverzekering met korting voor een familieweekend. Deze zijn afhankelijk van de grote van de familie die deelneemt aan het weekendje weg.


Let op: Ook dekking bij Corona (Covid-19)! Als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf

* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.


Annuleringsverzekering voor familieweekend met korting

Je ontvangt alleen op deze website maar liefst 10% familiekorting op de premie van de groepsannuleringsverzekering. Dat is mooi meegenomen en extra voordelig! Wil je weten hoeveel premie dat scheelt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Groepsannuleringsverzekering voor familievakanties

Wanneer je een groepsboeking hebt gemaakt voor je weekend met de familie en je dit wil verzekeren tegen annuleringskosten, dan kan je daarvoor een groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit de familie gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar.

Wij hebben drie mogelijkheden voor een annuleringsverzekering bij een familieboeking:

 • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor families tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
 • De eenmalige uitgebreide annuleringsverzekering voor families bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
 • De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor families groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de groepsdeelnemers.

De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor families tot 7 personen en de eenmalige uitgebreide annuleringsverzekering voor familie, biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

De kortlopende annuleringsverzekering voor kleinere families biedt ook dekking voor ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 3e graad. Hierbij nog even een overzicht:

 • Familieleden 1e graad: Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
 • Familieleden 2e graad: Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
 • Familieleden 3e graad: Ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de familieweekend annuleringsverzekering (FAQ)

Lees hier veelgestelde vragen en antwoorden over de annuleringsverzekering voor een familieweekend.

Wat is een familieweekend annuleringsverzekering?

Een kortlopende familieweekend annuleringsverzekering (groepsannuleringsverzekering) is raadzaam als je met familie op reis gaat en je de accommodatie zonder kosten wilt annuleren als iemand uit de familie komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Geldt de familieweekend annuleringsverzekering ook bij een corona besmetting?

Jazeker, als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Welke familieweekend annuleringsverzekeringen hebben jullie?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijk van de groepsgrootte:
1. De kortlopende groepsannuleringsverzekering voor families tot 7 personen.
2. De eenmalige groepsannuleringsverzekering voor families bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor zeer grote families.

Wat is verzekerd met de familieweekend annuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering voor een familieweekend biedt onder andere dekking indien de annulering van reis en/of de accommodatie het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

Wat moet ik precies verzekeren bij een familieweekend annuleringsverzekering?

Je verzekert de totale reissom van de familieweekend, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, busreis, autohuur, catering, eventuele vliegtickets, geboekte uitstapjes, etc.

Wanneer moet de annuleringsverzekering worden afgesloten?

Dat moet zo snel mogelijk na het boeken, in ieder geval binnen 7 dagen.

Vragen?

Heb je een vraag over de kortlopende groepsannuleringsverzekering voor een familieweekend of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400409 (tijdens kantooruren op werkdagen) of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.