Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Allianz globetrotter tot 20% korting!

Allianz globetrotter
Allianz globetrotter

Een Allianz globetrotter verzekering met korting tot 20%, regel je hier eenvoudig en snel. Let op: Alleen op deze website krijg je altijd 10% extra korting! Speciaal voor backpackers, wereldreizigers, werken in het buitenland, studeren in het buitenland, overwinteren en meer.

Een Allianz Globetrotter is een reisverzekering met een combinatie van een aantal verzekeringsvormen in één pakket. Dit noemt men ook wel rubrieken. Meestal kan je zelf kiezen welke rubriek je wel of niet wilt verzekeren. Hierdoor kun je overlappingen met bestaande verzekeringen voorkomen. Denk er aan dat sommige risico’s alleen op een reisverzekering zijn verzekerd, zoals SOS-kosten. S.O.S.-kosten zijn kosten die de reisverzekeraar vergoedt, zoals redding en opsporing maar ook repatriëring (terugbrengen naar Nederland) bij ziekte of overlijden, het laten overkomen van familieden als jij in het buitenland in het ziekenhuis ligt en professionele hulp van de alarmcentrale.

Lang op reis met de Allianz Globetrotter

Voor een paar weekjes strand is een kortlopende reisverzekering prima. Ga je echter voor een lange periode naar het buitenland, dan doe je er verstandig aan om een speciale reisverzekering, zoals de Allianz Globetrotter, voor lang verblijf te kiezen. Denk daarbij aan de volgende situaties:

 • Je gaat als Au Pair werken.
 • Stage lopen in het buitenland.
 • Backpacken eventueel gecombineerd met werken.
 • Overwinteren.
 • Een wereldreis maken.
 • Studeren in het buitenland.

Allianz Globetrotter Verzekering ook voor werken in het buitenland

Er is een uitstekende reisverzekering voor Nederlanders die voor een langere periode naar het buitenland vertrekken: de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance. Deze verzekering is volledig afgestemd op de situatie van reizigers die tot 24 maanden in het buitenland verblijven. De voordelen van de Globetrotter Verzekering zijn:

 • Een reisduur van 1 maand tot 24 maanden is mogelijk.
 • Je kunt de verzekering tussentijds verlengen (tot maximaal 24 maanden).
 • Tijdelijke terugkeer naar Nederland is toegestaan.
 • Werken tijdens de reis is toegestaan.

Denk er aan dat als je gaat werken tijdens je verblijf in het buitenland (bijvoorbeeld vakantiewerk, vrijwilligerswerk, of tijdelijk werk) dit niet op een standaard doorlopende reisverzekering meeverzekerd is.

Let er daarnaast ook op dat als je langer dan 8 maanden in het buitenland verblijft of korter maar daar gaat werken, je mogelijk jouw basiszorgverzekering moet opzeggen. Je kunt dan de dekking ‘medische kosten volledig’ kiezen (Globetrotter Verzekering).

Internetkorting en jongerenkorting tot 20%!

Alleen op deze website ontvang je altijd 10% korting op de premie. De korting staat onderaan bij de totaalpremie. Ben je jonger dan 27 jaar dan kan je korting oplopen tot 20%. Iedere verzekerde onder 27 jaar krijgt 10% korting op alle algemene en aanvullende dekkingen. Als je de dekking Bagage Uitgebreid of Compleet kiest, dan krijg je zelfs 10% korting op alle algemene en aanvullende dekkingen.

Deze reisverzekering is geschikt bij een verblijf van 1 maand tot 24 maanden in het buitenland en is voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. De polis van de Globetrotter Verzekering ontvang je na het afsluiten direct per e-mail! De Allianz Globetrotter Verzekering in het kort:

 • Betaal nooit teveel: bepaal zelf je dekking.
 • Ook zonder zorgverzekering gedekt voor medische kosten.
 • Gratis medisch advies van onze reisarts.
 • Bij verlies van creditcard of pinpas kun je een voorschot ophalen bij een wisselkantoor in de buurt.

Veelgestelde vragen en antwoorden over de Allianz Globetrotter (FAQ)

Lees hieronder de veelgestelde vragen en antwoorden over de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance.

Voor wie is de Allianz Globetrotter Verzekering geschikt?

De Globetrotter Verzekering is onder andere voor iedereen die gaat werken in het buitenland, gaat backpacken, een lange reis gaat maken of overwinteren. Deze speciale reisverzekering kan je afsluiten voor minimaal 1 maand en maximaal 24 maanden. Je hebt de keuze uit Europadekking of werelddekking. Besluit je tussentijds nog langer te blijven? Dan verleng je heel eenvoudig online je verzekering. En als je besluit eerder terug te komen dan verwacht, krijg je een deel van je verzekeringspremie terug, indien je geen schade hebt gehad. Standaard werk (kantoor of werken in een bar) is gewoon meeverzekerd. Als je werk gaat doen met een verhoogd risico geldt daarvoor een toeslag.

Wat zijn de bijzonderheden van deze verzekering?

Je moet deze verzekering voor minimaal 1 maand afsluiten.
De maximale verzekeringsduur is 24 maanden.
Je kunt deze verzekering tussentijds verlengen.
Kom je eerder terug naar Nederland dan krijg je teveel betaalde premie terug (mits je geen schade hebt geclaimd).
Je hebt de keuze uit Europadekking of werelddekking.
De hoogte van je bagagedekking kan je zelf kiezen.
Je hebt de keuze om medische kosten volledig of aanvullend mee te verzekeren.
Het is toegestaan om te werken in buitenland (voor gevaarlijk beroepen geldt een toeslag).
Je ontvangt jongerenkorting tot 10% als je jonger bent dan 27 jaar.

Wat kost de Allianz reisverzekering voor globetrotters?

Je hebt hier al een Allianz Globetrotter Verzekering vanaf € 8,51 per maand. Dat is inclusief de 10-20% korting die je alleen op deze website krijgt. Je kan zelf eenvoudig een premieberekening maken om te zien wat de verzekering kost. Je ziet dan ook de korting die wij je geven.

Waarom zijn jullie de goedkoopste met de Globetrotter Verzekering?

Alleen bij ons krijg je altijd 10% korting op de premie. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan ontvang je ook nog eens 10% jongerenkorting.

Welke premietoeslagen zijn er voor risicovol werk?

Werkzaamheden die geen extra risico met zich meebrengen zijn gratis meeverzekerd. Denk dus o.a. aan commercieel, administratief of toezichthoudend werk. Daarnaast bestaan er natuurlijk nog vele andere werkzaamheden zonder verhoogd risico. Voor werk met meer risico geldt een toeslag:
– Standaard werk: toeslag van 0%.
– Licht verhoogd: toeslag van 10%.
– Verhoogd risico: toeslag van 20%.
– Zwaar verhoogd: toeslag van 100%.

De toeslag geldt over de premie voor de dekkingen: SOS hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en Werelddekking. Wil je weten wat voor jouw werkzaamheden of beroep geldt? Neem dan even contact met ons op.

Kan ik zelf de hoogte van de bagagedekking bepalen

Ja. Met de Budget variant voor Bagage ben je gedekt voor € 1.500,- reisbagage. Wil je toch een hogere dekking? Met de Uitgebreid variant (€ 3.500,-) en Compleet variant (€ 5.000,-) zit je goed als je toch waardevolle spullen meeneemt tijdens je reis. Sluit je de bagagedekking af, dan kun je ook gratis gebruik maken van een unieke extra dienst ‘Geld Service’. Zo ben je verzekerd van direct contant geld dat je kunt ophalen bij een wisselkantoor in de buurt, mocht je jouw pinpas/creditcard zijn verloren.

Kan ik wintersport en bijzondere sporten meeverzekeren?

Ja, dat kan. Kies voor de dekking voor bijzondere (winter)sporten. Zodat je ook gedekt bent als je besluit te gaan bergbeklimmen, skiën/snowboarden, kitesurfen, parachutespringen, enz.

Kan ik bij een noodgeval tussentijds naar huis op een Globetrotter Verzekering?

Dat kan. Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat is er altijd de kans dat je vanwege een noodgeval (bijvoorbeeld ziekte/overlijden van familie) naar huis wilt of moet. Dan is het een prettige gedachte dat je met de S.O.S. dekking standaard hiervoor verzekerd bent. En dat Allianz Global Assistance je helpt en de terugvlucht regelt. Als je verzekering nog 1 maand of langer doorloopt, zorgen zij ervoor dat je de reis weer kunt vervolgen. Sluit je de Globetrotter Verzekering af samen met je vriend/vriendin of andere reisgenoten, dan mag je maximaal 1 persoon meenemen voor wie dit ook geldt.

Kan ik bij een noodgeval tussentijds naar huis op een Globetrotter Verzekering?

Dat kan. Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat is er altijd de kans dat je vanwege een noodgeval (bijvoorbeeld ziekte/overlijden van familie) naar huis wilt of moet. Dan is het een prettige gedachte dat je met de S.O.S. dekking standaard hiervoor verzekerd bent. En dat Allianz Global Assistance je helpt en de terugvlucht regelt. Als je verzekering nog 1 maand of langer doorloopt, zorgen zij ervoor dat je de reis weer kunt vervolgen. Sluit je de Globetrotter Verzekering af samen met je vriend/vriendin of andere reisgenoten, dan mag je maximaal 1 persoon meenemen voor wie dit ook geldt.

Wat betekent de aansprakelijkheidsdekking?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de verzekerde beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid. Op enkele uitzonderingen na vergoedt een aansprakelijkheidsverzekering gewoonlijk alle letselschade en zaakschade die door de verzekerde wordt veroorzaakt. De dekking voor aansprakelijkheid op de Globetrotter Verzekering gaat tot € 1.000.000 en geldt als aanvulling op bestaande verzekeringen.

Kan ik de Globetrotter verzekering wijzigen tijdens mijn reis?

Voor het wijzigen van je dekking is het bepalend of je verzekering al is ingegaan. Voor de reis kun je altijd je dekking wijzigen. Neem hiervoor contact met ons op. Als je in het buitenland zit heb je niet altijd de gelegenheid te bellen om je wijziging door te geven. Daarom kun je ook online je wijziging doorgeven via het online wijzigingsformulier. Tijdens de reis kun je de volgende dekkingen wijzigen:
– Wintersport en bijzondere sporten toevoegen.
– Dekkingsgebied aanpassen van Europa naar wereld.
– Medische Kosten Aanvullend wijzigen in Medische Kosten Volledig. Let op!: alleen de wijziging van ‘Aanvullend’ naar ‘Volledig’ is mogelijk. Het is niet mogelijk om ‘Medische Kosten’ af te sluiten, wanneer deze niet was afgesloten bij ingang van de verzekering. Als je een dekking tijdens de reis toevoegt wordt deze verrekend over de gehele verzekerde periode.

Waarom zou ik kiezen voor de Globetrotter Verzekering?

Als je meer dan 1 maand en niet langer dan 24 maanden naar het buitenland gaat, is de Globetrotter Verzekering speciaal voor jou ontwikkeld. Je bent niet alleen verzekerd tijdens je reis, maar ook als je vrijwilligerswerk verricht of aan het studeren bent. Reguliere reisverzekeringen bieden deze mogelijkheid vaak niet, dus houd dit goed in de gaten. Je kunt je bij de Globetrotter Verzekering ook voor medische kosten verzekeren. Dit kan als aanvulling op je Nederlandse zorgverzekering. Als je door je reis geen recht meer hebt op deze verzekering (dit recht vervalt vaak als je gaat werken in het buitenland), dan kun je terugvallen op de dekking Medische Kosten Volledig. Hiermee ben je in het buitenland gedekt voor medisch noodzakelijke kosten, ook als je geen zorgverzekering meer hebt in Nederland. Bij de Globetrotter Verzekering ben je standaard verzekerd voor reguliere werk op bijvoorbeeld een kantoor of in de horeca. Als je in het buitenland werkzaamheden gaat verrichten met een hoger risico, bijvoorbeeld in de bouw of als kok, dan ben je tegen betaling van een toeslag ook goed verzekerd.

Vragen?

Heb je nog vragen over de Allianz globetrotter? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen tijdens kantooruren: 055-5400409 of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.