Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

‘Zorgverzekering onvoldoende voor dekking medische kosten buitenland’

Medische-kosten-buitenland

Nu Nederlanders massaal de zorgverzekering aan het vergelijken zijn, is het ook het moment om een reisverzekeringscheck te doen. Niemand wil dubbel verzekerd zijn, maar is dat altijd het geval als je naast een zorgverzekering ook een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten?

Bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering zeggen mensen soms de reisverzekering op, omdat men denkt dat alles is gedekt in de nieuwe zorgverzekering. Dat is niet zonder gevolgen, zo merkt reisverzekeraar Allianz Global Assistance. Vakantiegangers gaan soms voor duizenden euro’s het schip in.

Een basisverzekering dekt slechts de medische kosten op basis van het Nederlandse tarief. Bij een aanvullende verzekering met medische kosten buitenland, wordt soms tot 200 procent van het Nederlands tarief vergoed of er geldt een maximering. In niet alle vakantielanden is dit voldoende om alle medische kosten te dekken.

Een reddingsoperatie met een helikopter, repatriëring in het geval van overlijden of het vervoer van reisgenoten, kan duur uitvallen en is meestal niet volledig gedekt op de zorgverzekering. Een reisverzekering vergoedt wel de kostprijs van noodzakelijke medische behandelingen, reddingsoperaties en repatriëring in het buitenland.

Medische kosten buitenland

Kom je terecht in een ziekenhuis in de Verenigde Staten, Canada of in een privékliniek in Turkije, Griekenland of Oostenrijk? Dan zijn medische kosten een veelvoud van wat in Nederland wordt gerekend. Een reisverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen en daarmee ook kosten die door een zorgverzekering niet worden vergoed. Het verplicht eigen risico op je zorgverzekering van 385 euro, wordt ook door Allianz Global Assistance betaald.

Veelvoud van Nederlands tarief

Wat kosten de meest voorkomende behandelingen in het buitenland?

  • Een maag- en darmontsteking in Spanje: 8.000 euro, in Nederland: 1.730 euro.
  • Een bezoek aan de spoedeisende hulp in Miami: 53.000 euro, in Nederland: tussen de 500 en 10.000 euro afhankelijk van de diagnose.
  • Een snee- of kniewond in Griekenland: 3.500 euro, in Nederland: 325 euro.

Kies een passende reisverzekering

Allianz Global Assistance raadt, afhankelijk van de gekozen reisbestemming en de duur van de reis, vakantiegangers aan een reisverzekering met medische kosten af te sluiten. Daarnaast is het aan te raden om jaarlijks een reisverzekeringscheck te doen. Passen alle gekozen dekkingen nog bij het reisgedrag? Denk hierbij aan de gezinssamenstelling, Europa of werelddekking en de waarde van de bagage aangezien vaak dure smartphones en tablets mee worden genomen.

Over Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is internationaal marktleider in hulpverlening en reisverzekeringen en telt bijna 13.000 werknemers, die samen 58 talen spreken. Ze werken over de hele wereld met een netwerk van 400.000 dienstverleners en 180 correspondenten. Ongeveer 250 miljoen mensen (4% van de totale wereldpopulatie) maken gebruik van de services die Allianz Global Assistance aanbiedt op alle vijf de continenten.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.