Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Nieuw: Fietsverzekering met pechhulp van Allianz Global Assistance

Fietsverzekering met pechhulp van Allianz Global Assistance

Fietsverzekering met pechhulp van Allianz Global Assistance

Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance heeft in samenwerking met FietsNED een unieke fietsverzekering ontwikkeld inclusief volwaardige pechhulp.

Nederland staat bekend als fietsland. Vooral de populariteit van de elektrische fiets blijft toenemen. In het afgelopen jaar is de verkoop van elektrische fietsen toegenomen met maar liefst 17%. Daarnaast worden de moderne fietsen steeds geavanceerder. Waar vroeger bij pech onderweg vaak zelf reparaties konden worden uitgevoerd is dit nu met alle technische snufjes niet meer mogelijk.

Elektrische fietsen populair

Afgelopen jaar had 5% van de Nederlandse bevolking een e-bike in hun bezit. Opvallend is dat meer vrouwen (6% van de vrouwelijke Nederlandse bevolking) dan mannen (4% van de mannelijke Nederlandse bevolking) een elektrische fiets rijden. “Met de toename van e-bikes neemt ook de vraag toe naar een volwaardige fietsverzekering met doorfietsgarantie. Wij zijn daarom op deze markt ingesprongen en hebben een passende verzekering ontwikkeld,” zo laat Wessel Koenekoop van Allianz Global Assistance weten.

Pechhulp voor fietsen zeer gewenst

In opdracht van Allianz Global Assistance heeft Ruigrok/NetPanel onderzoek gedaan naar de wensen en behoeften van fietsers met betrekking tot een fietsverzekering. Hieruit is gebleken dat fietsers het zeer positief vinden dat de fietsverzekering in heel Nederland ook hulpverlening biedt. Dat een monteur bij pech binnen 40 minuten aanwezig is en 90% direct gerepareerd kan worden, is voor veel fietsers een pluspunt. Alle ondervraagden met een elektrische fiets gaven aan behoefte te hebben aan pechhulp onderweg.

Fietsverzekering

De FietsNED Fietsverzekering inclusief pechhulp is onderscheidend op de Nederlandse markt. FietsNED beschikt over de meest compleet uitgeruste mobiele werkplaatsen in heel Nederland. De fiets kan onderweg gerepareerd worden door een bekwame monteur waardoor je meteen je reis kunt voortzetten op je eigen rijwiel in plaats van thuis afgezet worden met een fiets die nog steeds kapot is.

De FietsNED fietsverzekering van Allianz Global Assistance kan online worden afgesloten, maar ook via de fietsvakhandelaren en de online fietsenwinkels die bij FietsNED zijn aangesloten.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.