Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Mondial Assistance helpt Nederlandse vakantiegangers

Mondial Assistance helpt Nederlandse vakantiegangersDe zomerdrukte is goed merkbaar op de alarmcentrale van Mondial Assistance in Amsterdam.

Nu de vakantie in alle regio’s is begonnen, draait de hulpverlening op volle toeren. De grootste hulpverlener ter wereld zorgt er iedere jaar voor dat gewonde of zieke vakantiegangers weer veilig thuiskomen.

Autopech

Op de servicepunten in Frankrijk en Italië is het enorm druk. De Nederlandse monteurs van Mondial Assistance hebben de afgelopen drie weken zo’n 40% meer hulpverzoeken dan vorig jaar binnengekregen van gestrande reizigers. Met name lekke banden, kapotte radiatoren en elektrische storingen komen veelvuldig voor. De servicepunten in Manerba del Garda en Cecina (Italië) zijn afgelopen weekend van start gegaan. Verwachting is dat de drukte de komende twee weken nog flink aanhoudt.

Ambulancevlucht

Vorige week lande de eerst de eerste parasolvlucht, een gipsvlucht in de zomer, op Schiphol Airport. Steeds meer meldingen komen binnen op de alarmcentrale in de maanden mei en juni. Mondial Assistance regelde een ambulancevlucht en bracht de onfortuinlijke vakantiegangers vanuit Griekenland en Kroatië naar Nederland. Het repatriëren van zieke of gewonde Nederlanders is een belangrijke taak van de Mondial Assistance alarmcentrale. De kosten hiervoor zijn gedekt door een reisverzekering.

Opvallend is dat er steeds eerder in het jaar meer medische meldingen komen. De alarmcentrale ziet de afgelopen jaren een duidelijke verschuiving. Er komen steeds meer meldingen in mei en juni. Vermoedelijk zijn de lagere prijzen en grotere keuze/beschikbaarheid hiervan de oorzaak. Ook in het vliegverkeer is de drukte zo groot dat een aparte vlucht moet worden ingezet voor de repatriëring. Normaliter vindt de eerste parasolvlucht plaats in midden augustus.

Letsel

De vier onfortuinlijke patiënten aan boord van de eerste parasolvlucht moeten hun verblijf in Athene en op Zakinthos (Griekenland) en Pula (Kroatië) vroegtijdig beëindigen vanwege hersenletsel (2) en door ongevallen met een quad (2). De patiënten worden direct na aankomst naar het ziekenhuis vervoerd. Met het charteren van een speciale vlucht voor zieke vakantiegangers wil Mondial Assistance voorkomen dat patiënten onnodig lang op repatriëring moeten wachten.

Meldingen alarmcentrale

De meest voorkomende problemen zijn gelijk aan die in het hoogseizoen. Het gaat vooral om maag/darm infecties. Oorproblemen komen ook vaak voor. Een verklaring hiervoor zijn de vervuilde zwembaden, die de belangrijkste veroorzakers van oorinfecties zijn.

De Internationale Mondial Assistance Group verzorgt jaarlijks voor ruim 1.500 gewonden de terugreis per vliegtuig, vanuit een vakantieplek waar dan ook ter wereld.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.