Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Mondial Assistance haalt gewonde vakantiegangers terug naar Nederland

Mondial Assistance haalt gewonde vakantiegangers terug naar NederlandVorige week vrijdag zijn vier Nederlanders naar Schiphol gevlogen nadat zij tijdens hun vakantie in het buitenland ernstig letsel hadden opgelopen.

De repatriëring van gewonde vakantiegangers wordt gecoördineerd door de alarmcentrale.

Gewonde vakantiegangers

Een zogenaamde parasolvlucht is de zomerse tegenhanger van de gipsvlucht. De vier vakantiegangers aan boord hadden in Griekenland en Kroatië hersenletsel opgelopen of een ongeluk gekregen met een quad, zo laat de alarmcentrale van Mondial Assistance weten. De gewonden werden meteen na aankomst naar een ziekenhuis vervoerd.

De meeste meldingen van reizigers bij de alarmcentrale van Mondial Assistance zijn minder ernstig, vaak gaat het om een maag-darminfectie, oftewel reizigerdiaree. Daarnaast zorgt vuil zwemwater voor veel oorontstekingen.

Reisverzekering

Mondial Assistance signaleert een verschuiving van het aantal hulpverzoeken naar het voorseizoen. De oorzaak van de verschuiving naar mei en juni zouden lagere prijzen en een grotere beschikbaarheid van vakanties zijn. Normaliter vindt de eerste parasolvlucht pas midden augustus plaats. Deze medische repatriëring naar Nederland is een belangrijk onderdeel van een reisverzekering en valt onder de dekking. Verzekerden worden kosteloos per vliegtuig, ambulance of taxi naar Nederland vervoerd.

Mondial Assistance Alarmcentrale

Mondial Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. In Nederland verzorgen zij de medische hulpverlening voor meer dan 3,5 miljoen Nederlanders en de voertuighulpverlening voor ruim 1,9 miljoen auto’s. De Alarmcentrale van Mondial Assistance behoort tot de internationale Mondial Assistance Group, een team van ruim 9.300 medewerkers.

Mondial Assistance heeft 28 alarmcentrales in alle delen van de wereld. Daarbij maken zij gebruik van een wereldwijd netwerk van 400.000 professionele hulpverleners. Deze zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken.

Wil je ook uitstekende verzekerd zijn tijdens je vakantie of reis?

Sluit nu een doorlopende reisverzekering van Mondial Assistance af. Je hebt al een Doorlopende reisverzekering (basisdekking) vanaf € 1,20 per maand. Ben je jonger dan 27 jaar dan ontvang je ook nog jongerenkorting en betaal je slechts € 1,00 per maand voor de basisdekking. Door onze kostenbesparende werkwijze geven wij je maar liefst 10% extra korting op de normale premies van Mondial Assistance.  Bereken zelf de gunstige premie:

Woonachtig in het buitenland?

Woon je niet in Nederland, maar wil je toch een doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan! De volgende groepen kunnen bij ons ook een reisverzekering afsluiten:

  • Nederlanders/Belgen die in België wonen.
  • Nederlanders/Duitsers die in Duitsland wonen (tot maximaal 100 km over de grens).

Lees hier meer: www.reisverzekeringkorting.nl/woonachtig_in_het_buitenland/

Vragen over de doorlopende reisverzekering?

Wil je meer informatie over de kosten van een doorlopende reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 09 op werkdagen of stuur een email naar [email protected].

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.