Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Reisverzekering voor een sportvakantie nu 10% korting!

Reisverzekering voor een sportvakantie nu 10% korting!

Reisverzekering voor een sportvakantie nu 10% korting!

Kies jij voor een vakantie met veel sport? Hou je van avontuur en adrenaline? Sluit dan hier een speciale reisverzekering af voor je sportvakantie: de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance.

Deze verzekering is speciaal bestemd voor sportievelingen die extreme sporten beoefenen tijdens de vakantie. Met deze reisverzekering zijn ook sportongevallen en aansprakelijkheid meeverzekerd en dat is uniek!

Je hebt al een reisverzekering voor een sportvakantie met extreme sporten vanaf € 1,62 per dag je bent dan in heel Europa* verzekerd!

*De verzekering is geldig in Europa. Dit is inclusief de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking.

Let op: Ga je buiten Europa aan bijzondere sporten doen? Sluit dan bij ons een kortlopende- of doorlopende reisverzekering met sport- en werelddekking af of neem contact met ons op.

Ook sportongevallen en aansprakelijkheid meeverzekerd

Een standaard reisverzekering biedt geen of onvoldoende dekking bij bijzondere, extreme of gevaarlijke sporten zoals survival, parachutespringen, rafting, bergbeklimmen, kitesurfen, etc. Speciaal daarvoor is er de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance (voorheen Mondial Assistance). Deze verzekering is ontwikkeld voor mensen die tijdens hun vakantie in Europa aan bijzondere sporten doen. Aansprakelijkheid- en ongevallendekking zijn standaard meeverzekerd op de Adventure en Survival verzekering, dat maakt deze polis bijzonder geschikt voor een sportieve vakantie.

Reisverzekering voor een sportvakantie, slechts € 1,62 per dag!

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een sportieve vakantie, zoals raften over de Moldau in Tsjechië, zeilen langs de Griekse cycladen, survival in de Belgische Ardennen of kanoën in Zuid-Frankrijk. Erg leuk en avontuurlijk.

Natuurlijk wil je goed verzekerd zijn bij een ongeval of andere problemen. Stel je moet opgespoord worden of je moet gered worden van een berghelling. Deze kosten lopen in de tienduizenden euro’s. Daarnaast wil je ook jouw sportuitrusting goed verzekerd hebben. Dat kan allemaal. Sluit daarvoor hier een speciale reisverzekering voor avontuurlijke en gevaarlijke sporten af: de Adventure & Survival reisverzekering van Allianz Global Assistance. Deze verzekering dekt vrijwel alle bijzondere en extreme sporten die je in Europa kan beoefenen en dat voor slechts € 1,62 per dag!

Jouw sportieve vakantie goed verzekerd

Een Adventure & Survival Verzekering is een normale reisverzekering waarbij het tevens is toegestaan om te sporten. Dat mogen bijzondere, extreme of gevaarlijke sporten zijn. Je bent met deze verzekering goed verzekerd en niet uitsluitend tijdens het abseilen, parachutespringen of raften, maar ook als je niet aan het sporten bent.

De Adventure & Survival reisverzekering biedt onder andere dekking voor:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening en extra verblijfskosten);
 • reddingskosten (kosten van opsporing en redding);
 • repatriëring (medisch vervoer van het buitenland naar Nederland);
 • vervangend vervoer en verblijf;
 • beschadiging, verlies of diefstal van je reis- en/of sportbagage;
 • ongevallendekking (ook bij sportongevallen);
 • medische kosten (o.a. medicijnen, hulpmiddelen, ambulance, specialist, huisarts, ziekenhuiskosten);
 • aansprakelijkheidsdekking.

De verzekering is geldig in geheel Europa (ook op de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee), inclusief Nederland.

Heb je al een doorlopende reisverzekering maar geen dekking voor bijzondere sporten? Geen probleem!

In dat geval kan je voor de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance kiezen. Denk er aan dat je deze verzekering voor de gehele vakantie moet afsluiten. Ook al ga je bijvoorbeeld 14 dagen op vakantie en maar 5 dagen gevaarlijk sporten beoefenen.

Ontvang nu 10% extra korting op de premie!

Wanneer je nu een Adventure & Survival reisverzekering afsluit bij Reisverzekeringkorting.nl, ontvang je een extra korting van 10% op de normale premies. Je kan hier zelf de premie berekenen voor jouw sportvakantie. Vervolgens kan je de polis afsluiten. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Waarom de Adventure & Survival Verzekering?

Een Adventure & Survival Verzekering is beter geschikt als je gaat sporten tijdens je vakantie. Daarnaast biedt een normale standaard reisverzekering geen of onvoldoende dekking bij bijzondere sporten die meer gevaar met zich meebrengen zoals luchtsport, bergsport of watersport.

Je kan eventueel ook kiezen voor een (kortlopende of doorlopende) reisverzekering met een extra sportdekking. Maar dan ben je nog niet verzekerd voor de ongevallendekking en aansprakelijkheid. Deze verzekering is speciaal ontwikkeld voor mensen die tijdens hun vakantie in Europa aan bijzondere sporten doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen, raften, abseilen of hanggliding. Maar deze reisverzekering is ook geschikt voor volwassenen en kinderen die naar een survivalkamp gaan of een outdoorweekend hebben geboekt.

Verschil normale reisverzekering en Adventure & Survival verzekering

Het verschil tussen de gewone kortlopende reisverzekering en de Adventure & Survival verzekering is dat bij de laatste ook tijdens het sporten in je vakantie een reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking is opgenomen. Deze dekkingen zijn niet standaard gedekt op de kortlopende reisverzekering, maar heb je wel echt nodig als je outdoor activiteiten en bijzondere sporten gaat beoefenen. Bij de Adventur & Survival verzekering zijn bijzondere sporten standaard meeverzekerd.

Welke bijzondere sporten vallen er onder de Adventure & Survival verzekering?

Natuurlijk vallen alle normale sporten onder deze verzekering. Vrijwel alle extreme en/of gevaarlijk sporten en oudoor activiteiten zijn gedekt (zie het onderstaande overzicht). Staat jouw sport er niet bij? Dat kan. Er verschijnen steeds meer outdoor sporten en varianten op bestaande sporten, met nieuwe namen, maar je kunt ons altijd bellen als je een sport wil gaan beoefenen die niet op de lijst staat.

Sporten verzekerd op een Adventure & Survival verzekering

Abseilen Barefoot
Berg- en Rotsklimmen Bodyrafting Bodysurfen
Canapeing Canyoning Cascading
Catapulting Catcrawl Cave-rafting
Cliffjumping Deltavliegen Downhill-biking
Duiken (technisch) Duosprong Flottage
Flottielje varen Flowrider Fly by Wire
Formatie springen Free style kajakken Grotduiken
Hanggliding Hiking Hydrospeed
Indoor wandklimmen Inline skaten Jetskiën
Kajakken Kanoën Karting
Kite catamaran Kite surfen Klettern
Kneeboarden Mountainbiken Motorzweven
Paardrijden Parachute springen Paragliding
Parapente Parasailing Powerboot
Raften Scubadiving Skateboarden
Skatewingen Skeeleren Skimboarding
Skyboat Solovaren Squad
Speleologie Stuntvliegen Survival Track
Tandem springen Tokkelen Trial
Trike Ultralight Vlottentocht Wakeboard
Waterscooter Waterskien Wildwaterkanon
Wrakduiken Zandskien Zeilvleugelvliegen
Zweefvliegen

De gratis HelpMe app van Allianz Global Assistance!

Heb je een pechhulp- of reisverzekering van Allianz Global Assistance? Download dan gratis de HelpMe applicatie. Met de HelpMe app kun je als klant van Allianz Global Assistance overal ter wereld en 24/7 hulp aanvragen. Of je nu met autopech langs de weg staat, medisch advies nodig hebt, of op zoek bent naar een hulpdienst. Met behulp van de HelpMe app heb je nog beter toegang tot de beste hulpverlening van Allianz Global Assistance. Waar je ook bent. De HelpMe app in het kort:

 • Eenvoudig je pechhulp- of reisverzekeringpolis toevoegen.
 • Een overzicht van je reis- en/of pechhulpverzekering.
 • Eenvoudig pech melden met je exacte locatie.
 • Direct contact opnemen met de Reisarts van Allianz Global Assistance voor medisch of inentingsadvies.
 • SMS Assistant, een SMS en e-mail alert service die reizigers op de hoogte houdt van veranderende situaties in het land van bestemming. Bij dreigend gevaar, bijvoorbeeld politieke onrust of een tsunami informeert SMS Assistant de reiziger per SMS (en e-mail).
 • Toegang tot handige hulpdiensten (autoverhuurbedrijven, tankstations, ruitschade, bandenservice).

Allianz Global Assistance

Als je op een overlevingstocht gaat of gaat parachutespringen dan wil je jouw verzekering goed geregeld hebben, daarom kies je voor Allianz Global Assistance, ’s werelds grootste reisverzekeraar en hulpverlener. Met alarmcentrales in 34 landen wereldwijd en een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners is deze verzekeraar in staat om jou te helpen in noodsituaties.

Allianz Global Assistance weet precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Waar jij je ook bevindt, als je belt word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Of je nu gaat backpacken in Australië, drie weken met je gezin naar Frankrijk gaat, gaat survivallen in de Ardenne of een zakentrip maakt, Allianz Global Assistance biedt een geschikte reisverzekering.

Vragen?

Heb je vragen over de Adventure & Survival Verzekering of sporten tijdens je vakantie? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl of bel ons in Apeldoorn: telefoon 055 540 04 09 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.