Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Reisverzekering met sportdekking nu 10% korting

Reisverzekering met sportdekking

Reisverzekering met sportdekking

Ben je op zoek naar een kortlopende reisverzekering met sportdekking? De Adventure & Survival Verzekering dekt vrijwel alle gevaarlijke, extreme en bijzonder sporten in Europa.

Deze reisverzekering is uniek omdat aansprakelijk en ongevallen tijdens het sporten ook meeverzekerd zijn. Je hebt hier een Adventure & Survival reisverzekering voor € 1,62 per dag. Ook deze prijs is uniek omdat wij je 10% extra korting op de premie geven.

Let op: Ga je aan sportwedstrijden meedoen dan moet je daarvoor contact met ons opnemen. Deze verzekering dekt namelijk geen sportwedstrijden. Deze zijn wel te verzekeren, maar dat is maatwerk. Bel of e-mail ons.

Reisverzekering met sportdekking: Adventure & Survival Verzekering

Een Adventure & Survival Verzekering is beter geschikt als je gaat sporten tijdens je vakantie. Daarnaast biedt een normale standaard reisverzekering geen of onvoldoende dekking bij bijzondere sporten die meer gevaar met zich meebrengen zoals luchtsport, bergsport en watersport.

Je kan eventueel ook kiezen voor een (kortlopende- of doorlopende-) reisverzekering met een extra sportdekking. Maar dan ben je nog niet verzekerd voor de ongevallendekking en aansprakelijkheid. Met een Adventure & Survival Verzekering loop je geen risico tijdens het sporten. Deze verzekering is ook geschikt voor extreme en gevaarlijk sporten en dekt onder andere:

 • SOS-kosten;
 • reddingskosten;
 • repatriëring;
 • vervangend vervoer en verblijf;
 • beschadiging, verlies of diefstal van bagage;
 • ongevallendekking;
 • medische kosten;
 • aansprakelijkheidsdekking voor de deelnemer(s).

De verzekering is speciaal ontwikkeld voor mensen die tijdens hun vakantie in Europa aan bijzondere sporten doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen, raften, abseilen en hanggliding. Maar deze reisverzekering is ook geschikt voor volwassenen en kinderen die naar een survivalkamp gaan of een outdoorweekend hebben geboekt.

Standaard reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking

De standaard reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking maken deze reisverzekering zeer compleet. Hierdoor zijn namelijk alle risico´s die survivals en extreme outdoor sporten met zich meebrengen gedekt. Nog een prettige bijkomstigheid is dat de verzekering zowel individueel als voor een groep is af te sluiten. De verzekering is geldig in Europa (ook op de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee), inclusief Nederland.

Let op. De verzekering is niet van kracht tijdens de beoefening van wintersport en bijzondere wintersporten. 

Verschil reisverzekering en Adventure & Survival verzekering

Het verschil tussen de gewone kortlopende reisverzekering en de Adventure & Survival verzekering is dat bij de laatste een reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking is opgenomen. Deze dekkingen zijn niet standaard gedekt op de kortlopende reisverzekering, maar heb je wel echt nodig als je outdoor activiteiten gaat ondernemen.

Let op: De verzekering is niet van kracht tijdens de beoefening van wintersport en bijzondere wintersporten. 

Vragen en antwoorden over gevaarlijk sporten

Hieronder lees je de meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor gevaarlijke en bijzondere sporten, de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance.

Waarom een speciale reisverzekering voor sporten?
Steeds meer Nederlanders kiezen voor een actieve vakantie. Een aantal gaat nog een stapje verder en gaan tijdens het verblijf in het buitenland bijzondere of extreme sporten uitoefenen zoals bergbeklimmen of parachutespringen. Je dient er in dat geval rekening mee te houden dat bijzondere sporten, maar ook survival niet standaard zijn meeverzekerd op een normale (doorlopende) reisverzekering. Ga je een bijzondere sport beoefenen dan is het risico groter dat er iets misgaat dan bij een normale sportactiviteit. Ook zijn de kosten bij een calamiteit veel hoger. Want als je gaat bergbeklimmen en er gebeurt iets vervelends dan moeten er reddingsteams worden ingezet en misschien een helikopter. Daar zijn hoge kosten aan verbonden.

Wat zijn bijzondere sporten?
Sporten die een extra risico meebrengen zijn niet standaard meeverzekerd op een (doorlopende) reisverzekering. Denk daarbij aan de meer extreme outdoor sporten, zoals bergsport, luchtsport en watersport. We noemen er een aantal:

 • Abseilen
 • Afdalen in grotten
 • Ballonvaren
 • Bergbeklimmen
 • Delta- en ultralight vliegen
 • Diepzeeduiken, grotduiken en wrakduiken
 • Hanggliding
 • Kiten
 • Parachutespringen
 • Paragliding
 • Raften
 • Wildwatervaren
 • Wintersporten zoals ijsklimmen, bobsleeën, ijshockey, skispringen, ski-alpinisme en heliskiën
 • Zweefvliegen

Ik ga tijdens mijn vakantie bijzondere sporten uitoefenen, kan ik dat verzekeren?
Ja, dat kan. De Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance is een speciale outdoor verzekering voor de avontuurlijke vakantieganger. Alle risico’s die survival en het beoefenen van bijzondere sporten met zich meebrengen, zijn gedekt. De Adventure & Survival Verzekering kan zowel individueel als voor groepen worden afgesloten.

Wat is er verzekerd op een Adventure & Survival Verzekering?
De Adventure & Survival Verzekering heeft een uitgebreide dekking. Deze verzekering voor bijzondere sporten dekt onder andere:

 • SOS-kosten;
 • reddingskosten;
 • repatriëring;
 • vervangend vervoer en verblijf;
 • beschadiging, verlies of diefstal van bagage;
 • ongevallendekking;
 • medische kosten;
 • aansprakelijkheidsdekking voor de deelnemer(s).

Daarnaast zijn alle risico’s die survival en het beoefenen van extreme sporten met zich meebrengen, gedekt. Alleen voor bungeejumpen is er geen ongevallendekking.

Ik ga naar het buitenland om daar een bijzondere sport te gaan doen, is dat verzekerd?
Ja, de Adventure & Survival Verzekering kent dekking voor geheel Europa. Dat zijn de Europese landen inclusief de Azoren, Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Er is alleen Europadekking mogelijk bij deze verzekering. Ga je buiten Europa bijzondere sporten beoefenen? Sluit dan een kortlopende of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance af, inclusief de rubrieken medische kosten, werelddekking en bijzondere sporten en ongevallen (kies ook voor de dekking ‘Ongevallen bijzondere sporten’  deze verschijnt na de keuze voor ‘Wintersport en bijzondere sporten’).

Ik ga een bijzondere wintersport beoefenen, kan ik daarvoor deze verzekering afsluiten?
Nee, de Adventure & Survival biedt geen dekking voor wintersporten. Sluit hiervoor een kortlopende of doorlopende reisverzekering met wintersportdekking af.

Wat kost deze reisverzekering voor bijzondere sporten?
Je kunt hier een Adventure & Survival Verzekering afsluiten voor slechts € 1,62 per dag. Je bent dan verzekerd voor vrijwel alle gevaarlijke en extreme sporten.

Ik kan toch ook een gewone kortlopende reisverzekering afsluiten met ‘sportdekking’?
Ja, dat kan. Maar een gewone kortlopende reisverzekering met sportdekking is duurder en minder uitgebreid.  Zo is er meestal geen ongevallendekking en aansprakelijkheidsdekking op een standaard reisverzekering met sportdekking.

Ik heb elders al een doorlopende reisverzekering maar deze dekt geen sport, wat nu?
In dat geval kan je toch voor de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance kiezen. Denk er aan dat je deze voor de gehele vakantie moet afsluiten. Ook al ga je bijvoorbeeld 14 dagen op vakantie en maar 5 dagen gevaarlijk sporten beoefenen.

Welke sporten vallen er onder de Adventure & Survival verzekering?
Vrijwel alle extreme- en gevaarlijk sporten, maar ook oudoor activiteiten zijn gedekt (zie het onderstaande overzicht). Staat jouw sport er niet bij? Dat kan. Er verschijnen steeds meer bijzondere sporten en varianten op bestaande sporten, met nieuwe namen. Maar je kunt ons altijd bellen als je een sport wil gaan beoefenen die niet op de lijst staat.

Extreme en bijzondere sporten verzekerd op een Adventure & Survival Verzekering

Abseilen Barefoot
Berg- en Rotsklimmen Bodyrafting Bodysurfen
Canapeing Canyoning Cascading
Catapulting Catcrawl Cave-rafting
Cliffjumping Deltavliegen Downhill-biking
Duiken (technisch) Duosprong Flottage
Flottielje varen Flowrider Fly by Wire
Formatie springen Free style kajakken Grotduiken
Hanggliding Hiking Hydrospeed
Indoor wandklimmen Inline skaten Jetskiën
Kajakken Kanoën Karting
Kite catamaran Kite surfen Klettern
Kneeboarden Mountainbiken Motorzweven
Paardrijden Parachute springen Paragliding
Parapente Parasailing Powerboot
Raften Scubadiving Skateboarden
Skatewingen Skeeleren Skimboarding
Skyboat Solovaren Squad
Speleologie Stuntvliegen Survival Track
Tandem springen Tokkelen Trial
Trike Ultralight Vlottentocht Wakeboard
Waterscooter Waterskien Wildwaterkanon
Wrakduiken Zandskien Zeilvleugelvliegen
Zweefvliegen

Wie is Allianz Global Assistance?

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en onderdeel van Allianz. Allianz Global Assistance neemt bijna elke seconde ergens ter wereld een melding in behandeling. In Nederland verzorgen zij de medische hulpverlening voor meer dan 1,5 miljoen Nederlanders en de voertuighulpverlening voor 2,2 miljoen auto’s. Allianz Global Assistance opereert met bijna 10.000 medewerkers op vijf continenten, in meer dan 28 landen. 250 miljoen klanten profiteren van de diensten van de groep, dat is 4% van de hele wereldbevolking.

Waarom Allianz Global Assistance?

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • Meerdere keren gekozen tot de beste reisverzekeraar van Nederland
 • Allianz Global Assistance heeft een wereldwijd netwerk van hulpverleners en eigen alarmcentrales, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Je wordt altijd in het Nederlands te woord gestaan ook door de eigen reisarts van Allianz Global Assistance.
 • Allianz Global Assistance heeft een gratis handige App voor smartphones.
 • Snelle schadeafhandeling: binnen 5 dagen.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering met sportdekking of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een email: info@reisverzekeringkorting.nl

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.