Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering voor abseilen en bijzondere of avontuurlijke sporten, nu 10% korting

Reisverzekering voor abseilen en bijzondere sporten
Reisverzekering voor abseilen en bijzondere sporten

Abseilen tijdens je vakantie? Leuk en avontuurlijk, maar meestal niet gedekt op een normale (doorlopende) reisverzekering. Voor het beoefenen van bijzondere en gevaarlijke sporten zoals abseiling moet je een speciale reisverzekering afsluiten.

Dat kan hier snel en voordelig. Wij bieden je een uitstekende reisverzekering voor bijzondere sporten, inclusief abseilen. Deze verzekering, de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance, is uniek omdat standaard ook ongevallen en aansprakelijkheid is meeverzekerd.

Abseilen reisverzekering

Deze Adventure & Survival Verzekering voor abseilen en andere bijzondere sporten kost slechts € 1,62 per dag (inclusief 10% extra online korting, indien je de reisverzekering afsluit op deze website). 

Denk aan je reisverzekering

Een standaard reisverzekering biedt geen of onvoldoende dekking bij extreme sporten zoals Abseilen. Speciaal daarvoor is er de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance (voorheen Mondial Assistance). Deze verzekering is ontwikkeld voor mensen die tijdens hun vakantie in Europa aan bijzondere sporten doen. Aansprakelijkheid- en ongevallendekking zijn standaard meeverzekerd op de Adventure en Survival verzekering, dat maakt deze polis uniek.

Bijzondere outdoorsporten goed verzekerd

Een Adventure & Survival Verzekering is een normale reisverzekering waarbij het tevens is toegestaan om te sporten. Dat mogen extreme of gevaarlijke sporten zijn. Je bent met deze verzekering goed verzekerd. En niet uitsluitend tijdens het abseilen, maar ook tijdens je gehele vakantieperiode. Deze reisverzekering biedt onder andere dekking voor:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening en extra verblijfskosten);
 • reddingskosten (kosten van opsporing en redding);
 • repatriëring (medisch vervoer van het buitenland naar Nederland);
 • vervangend vervoer en verblijf;
 • beschadiging, verlies of diefstal van je reis- en/of sportbagage;
 • ongevallendekking;
 • medische kosten (o.a. medicijnen, huisarts, ziekenhuiskosten);
 • aansprakelijkheidsdekking.

De verzekering is geldig in geheel Europa (ook op de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee), inclusief Nederland.

Sluit af en ontvang 10% extra korting op de premie!

Je wilt tijdens je vakantie en het abseilen goed verzekerd zijn. Maar natuurlijk wil je ook niet teveel betalen. Wij kunnen aan jouw wensen voldoen. Want als je nu een Adventure & Survival reisverzekering afsluit bij Reisverzekeringkorting.nl, ontvang je een extra korting van 10% op de normale premies. Je kan hier zelf de premie berekenen voor jouw vakantie inclusief alle sporten waaronder Abseilen. Vervolgens kan je de polis afsluiten. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail. Bereken nu de premie en klik hier:

Let op! deze verzekering moet ingaan op de dag van vertrek tot het einde van je vakantie, je kan hem niet slechts voor 1 of 2 dagen afsluiten wanneer je tijdens je vakantie een bijzondere sport gaat beoefenen.

Met de Adventure & Survival Verzekering kan je gerust gaan Abseilen in heel Europa. Je mag dan ook nog aan andere bijzondere sporten gaan doen tijdens jouw vakantie, zoals:

 • Bergbeklimmen
 • Delta- en ultralight vliegen
 • Diepzeeduiken, grotduiken en wrakduiken
 • Hanggliding
 • Kiten
 • Parachutespringen
 • Paragliding
 • Raften
 • Survival
 • Speleologie
 • Wildwatervaren
 • Zweefvliegen

Natuurlijk is je vakantie ook verzekerd als je niet aan het sporten bent, net zoals op een normale reisverzekering.

Abseilen tijdens je vakantie

Abseilen is het via een klimtouw zelfstandig afdalen van een steile wand of rots. Het wordt soms ook rappel genoemd. Vroeger werd het afdalen afgeremd door het touw op een speciale wijze rond het lichaam (hals/schouder en bovenbeen) te draaien, de zogenaamde dulfersitz-rappel. Tegenwoordig wordt de afremming gemaakt met een zekerings- of abseilapparaat.

Abseilen wordt meestal gebruikt als daaltechniek wanneer omlopen onmogelijk of (veel) tijdrovender is. Zo wordt er bijvoorbeeld abgeseild bij reddingswerkzaamheden en voor militaire doeleinden. Daarnaast is het ook een onderdeel van klimsport, bergsport, canyoning en speleologie. Het gebruikelijkste apparaat voor abseilen is de abseilacht. Sinds het gebruik van de reverso en andere soortgelijke apparaten worden deze types van zekeringsapparaten ook gebruikt voor een abseil of rappel.

Alhoewel abseilen bij buitensportactiviteiten vaak een ingelast onderdeel is en men veel ervaring met deze sport heeft, moet de veiligheid veel aandacht krijgen.

Allianz Global Assistance

Als je gaat abseilen wil je jouw verzekering goed geregeld hebben, daarom kies je voor Allianz Global Assistance, ’s werelds grootste reisverzekeraar en hulpverlener. Met alarmcentrales in 29 landen wereldwijd en een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners is deze verzekeraar in staat om jou te helpen in noodsituaties.

Allianz Global Assistance weet precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Waar jij je ook bevindt, als je belt word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Of je nu gaat backpacken in Australië, drie weken met je gezin naar Frankrijk gaat, gaat abseilen of een zakentrip maakt, Allianz Global Assistance biedt een geschikte reisverzekering.

Vragen?

Heb je vragen over de Adventure & Survival Verzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel Reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.