Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekering vliegticket nu 10% extra korting!

Een annuleringsverzekering voor je vliegticket sluit je hier snel en voordelig af. Met de Ticket Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je perfect verzekerd bij noodgedwongen annulering van je vliegtickets. Let op: je moet de annuleringsverzekering vliegticket binnen 7 dagen na het boeken van je ticket afsluiten.

logo Allianz Global Assista

Je hebt hier al een annuleringsverzekering vliegtickets voor € 22,75. Je bent dan voor € 2000,- p.p. verzekerd met een max. van € 10.000,- per verzekeringsbewijs.

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een vliegticket annuleringsverzekering afsluiten. Snel, voordelig en eenvoudig online geregeld in slechts drie stappen:

Stap 1: Premieberekening (inclusief 10% extra korting!)
Stap 2: Persoonsgegevens
Stap 3: Controle en betaalwijze

De polis en de voorwaarden van de Annuleringsverzekering voor vliegtickets ontvang je direct per e-mail.

Allianz Global Assistance is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres voor een Annuleringsverzekering voor een vliegticket!

Vragen over reis- en annuleringsverzekeringen? Bel: 055 540 04 09 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen). Of stuur een e-mail naar [email protected]

Lees hier meer informatie over de Allianz reisverzekering:

Annuleringsverzekering vliegticket nu € 22,75 inclusief 10% extra online korting!

Heb jij een vliegticket geboekt en wil je ook een voordelige annuleringsverzekering? Dat kan hier snel en eenvoudig. In slechts drie stappen online geregeld. Wacht er niet te lang mee want je moet de annuleringsverzekering  voor vliegtickets binnen 7 dagen, na het kopen van je tickets, afsluiten.

De annuleringsverzekering voor vliegtickets is een eenmalige kortlopende annuleringsverzekering die je hier zelf online kan afsluiten. De polis en voorwaarden ontvang je direct per e-mail. De annuleringsverzekering is geldig voor alle verschillende soorten vliegtickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de vliegticket annuleringsverzekering afsluiten voor zowel reizen binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen bij het afsluiten van de annuleringsverzekering voor vliegtickets.

Annuleringsverzekering vliegticket

Je kunt op verschillende manieren een vliegticket boeken, bijvoorbeeld via een reisbureau of via internet. Soms boek je alleen een vliegticket en soms een pakketreis. Een pakketreis is bijvoorbeeld een vliegreis met hotel of appartement. Boek je alleen een vliegticket? Dan is de ticket annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance de beste keuze om annuleringskosten te voorkomen.

Vliegticket annuleren

Heb je een vliegticket geboekt, maar kun je door onvoorziene omstandigheden niet vertrekken? Dan moet je rekening houden met annuleringskosten. In veel gevallen zal dit neerkomen op 100 procent, wat betekent dat je je geld kwijt bent. Soms is het mogelijk de reis te annuleren tegen betaling van een toeslag. Koop je een los vliegticket, dan kun je daar, binnen 7 dagen, een annuleringsverzekering bij afsluiten. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten die in rekening gebracht worden als je de reis onverwacht moet annuleren. De verzekering biedt geen dekking bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij.

Vliegticket annuleringsverzekering met Corona (Covid-19) dekking!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vliegticket gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Premie annuleringsverzekering vliegticket

De premie van de Allianz Global Assistance vliegticket annuleringsverzekering is € 22,75 voor Europadekking en € 36,25 voor werelddekking (inclusief 10% extra online korting). Deze prijzen zijn per persoon.

Ontvang nu 10% extra korting

Je ontvangt bij Reisverzekeringkorting.nl maar liefst 10% extra online korting op de premie van de Ticket Annuleringsverzekering indien je de annuleringsverzekering afsluit op deze website. Zo heb je altijd de laagst mogelijke premie voor deze verzekering. Een uniek voordeel dat alleen Reisverzekeringkorting.nl jouw kan bieden!

Voordelen

Reizigers boeken steeds vaker een losse vliegtickets in plaats van een complete pakketreis. Speciaal voor deze groep reizigers heeft Allianz Global Assistance de vliegticket annuleringsverzekering geïntroduceerd. De verzekering dekt de annuleringskosten die in rekening worden gebracht als je onverwacht noodgedwongen toch je reis moet annuleren. Alle voordelen op een rijtje:

 • Gunstige premie en uitgebreide dekking.
 • Vliegtickets tot € 2.000,- per persoon verzekerd.
 • Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.
 • Op deze website ontvang je 10% extra online korting op je Ticket Annuleringsverzekering.
 • Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.

Annuleringskosten vliegticket

De Annuleringsverzekering voor vliegtickets dekt de annuleringskosten van je ticket als je de reis noodgedwongen moet annuleren. Oorzaken van annulering kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Het overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of familie.
 • Ziekenhuisopname.
 • Scheiding, herexamen of werkeloosheid.
 • Zwangerschap.
 • Ernstige ziekte van je huisdier.
 • Diefstal, verlies of vermissing van noodzakelijke reisdocumenten.

Een volledig overzicht van de gedekte oorzaken voor annulering staat in de voorwaarden.

Allianz Global Assistance

Mocht je Allianz Global Assistance niet kennen, hier de voordelen van deze verzekeraar:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 36 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Door Reisrevue uitgeroepen tot Beste Reisverzekeraar.

Altijd en waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Meer over een vliegticket annuleringsverzekering van Allianz

Een annuleringsverzekering voor een vliegticket is een soort verzekering die dekking biedt als jij jouw vliegticket moet annuleren om een gedekte reden. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je ziek wordt voor de reis, als er familieomstandigheden zijn waardoor je niet kunt reizen of als er onverwachte verzekerde gebeurtenissen plaatsvinden die jouw reis onmogelijk maken.

Met een annuleringsverzekering voor een vliegticket kan je in veel gevallen een deel of zelfs het gehele bedrag van jouw vliegticket terugkrijgen als je het ticket moet annuleren. Dit kan een waardevolle uitkering zijn, vooral als je veel geld hebt betaald voor het vliegticket en als je niet in staat bent om het geld terug te krijgen van de luchtvaartmaatschappij.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke annuleringsverzekering voor een vliegticket verschillende voorwaarden en beperkingen heeft, dus het is altijd het beste om de polisvoorwaarden zorgvuldig te lezen voordat je een vliegticket annuleringsverzekering afsluit. Dit zal je helpen om te bepalen wat precies wordt gedekt door de annuleringsverzekering en of de verzekering voldoet aan jouw wensen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de vliegticket annuleringsverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een voordelige annuleringsverzekering voor een vliegticket?

Jazeker. Wil je een vliegticket annuleringsverzekering afsluiten? Dat kan hier snel en eenvoudig. Je hebt hier een annuleringsverzekering voor slechts € 22,75. Je bent dan voor € 2000,- p.p. verzekerd met een maximum van € 10.000,- per verzekeringsbewijs.

Geven jullie ook korting op de vliegticket annuleringsverzekering?

Ja, je ontvangt bij ons altijd 10% korting op de premie, maar alleen op deze website. De premie van de annuleringsverzekering is € 22,75 voor Europadekking en € 36,25 voor werelddekking (inclusief 10% extra online korting). Deze prijzen zijn per persoon.

Ben ik met de vliegticket annuleringsverzekering ook verzekerd voor een corona besmetting?

Ja, dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Wanneer moet ik de vliegticket annuleringsverzekering afsluiten?

Je moet de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van je tickets, afsluiten. Ben je dat vergeten of te laat? Dan kan je bij ons nog wel een normale annuleringsverzekering afsluiten. Lees hier de informatie: Annuleringsverzekering vergeten of te laat »

Wat dekt de vliegticket annuleringsverzekering?

Kan je onverwachts niet op reis, waardoor jij je vlucht moet annuleren? Dan vergoedt deze eenmalige verzekering de kosten die je niet van de luchtvaartmaatschappij of reisorganisator terugkrijgt. De dekking is niet alleen geldig voor vluchten en vliegtickets, maar ook voor trein-, bus- of boottickets. Deze annuleringsverzekering voor je vlucht biedt ook dekking als één van de reizigers op het boekingsformulier of ticket de reis moet annuleren, mits deze reiziger een eigen annuleringsverzekering heeft gesloten en de oorzaak van annulering verzekerd is.

Wat voor vliegtickets kan ik verzekeren?

De annuleringsverzekering voor vliegtickets is geldig voor alle soorten tickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de annuleringsverzekering afsluiten voor zowel vliegtickets binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

Sluit de vliegticket annuleringsverzekering af binnen 7 dagen na het boeken van je ticket. De verzekering begint op de datum dat je de verzekering afsluit. De verzekering eindigt op de eerste dag van je reis of direct op de datum waarop de reis wordt geannuleerd

Wat is het verschil tussen Europadekking of werelddekking?

Europadekking: Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: alle overige landen en gebieden.

Vragen over de annuleringsverzekering voor een vliegticket?

Nog vragen over de annuleringsverzekering vliegticket? Neem contact met ons op. Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Annuleringsverzekering vliegticket

Annuleringsverzekering vliegticket

Annuleringsverzekering vliegticket

Met de Annuleringsverzekering voor vliegtickets van Allianz Global Assistance ben je perfect verzekerd bij noodgedwongen annulering van je vliegreis.

Het komt steeds vaker voor dat reizigers zelf vliegtickets bestellen op internet. Voor deze groep reizigers heeft Allianz Global Assistance de vliegticket annuleringsverzekering geïntroduceerd.

De annuleringsverzekering is speciaal voor reizigers die geen pakketreis boeken, maar alleen voor vervoer per vliegtuig, bus, trein of ferry kiezen. De Annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten die in rekening worden gebracht als je noodgedwongen toch je reis moet annuleren door persoonlijke omstandigheden.

Wanneer kan je een annuleringsverzekering voor vliegtickets afsluiten?

Je moet in Nederland woonachtig zijn. De vliegticket annuleringsverzekering moet binnen 7 dagen na boeking van de vliegtickets worden afgesloten. De verzekering is geldig voor vliegtickets met bestemmingen over de gehele wereld.

Reden om je ticket te annuleren

Een Annuleringsverzekering voor vliegtickets sluit je af voor onverwachte persoonlijke omstandigheden die er voor zorgen dat je niet kunt gaan vliegen. Dat kan omdat je zelf ziek bent geworden of iemand in je directe familie ernstig ziek is geworden. Maar daarnaast zijn er nog veel meer redenen te noemen die er toe bijdragen dat je besluit je reis te annuleren. De volgende situaties vallen onder de Annuleringsverzekering vliegticket:

 • Als verzekerde is overleden, ernstig ziek is geworden of ernstig ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • Als een familielid van verzekerde in de 1e of 2e graad is overleden, naar het oordeel van een arts levensgevaarlijk ziek is of levensgevaarlijk ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • (Zorgplichtclausule 1e graad) als een familielid van verzekerde in de 1e graad door een ongeval of een plotselinge (verergering van een bestaande) ziekte dringend zorg van verzekerde behoeft en niemand anders dan verzekerde deze zorg kan verlenen.
 • Als een niet meereizend gezinslid van verzekerde onverwacht een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan. Deze gebeurtenis is niet verzekerd indien het betreffende gezinslid voor een operatie op een wachtlijst staat.
 • In geval van operatie van verzekerde in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Als eigendom (onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar) van verzekerde in Nederland of het bedrijf in Nederland waar verzekerde werkzaam is, door brand,diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat zijn/haar aanwezigheid dringend vereist is.
 • In geval van schade aan het verblijf van verzekerde, veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, waardoor het verblijf van verzekerde aldaar onmogelijk is geworden.
 • In geval van overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van in het buitenland woonachtige familie of vrienden van verzekerde, waardoor het voorgenomen verblijf van verzekerde bij deze personen niet mogelijk is
 • In geval van zwangerschap van verzekerde, mits dit medisch is vastgesteld door de behandelend arts/specialist.
 • Als verzekerde onvrijwillig werkloos is geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd en verzekerde een ontslagvergunning, afgegeven in verband met bedrijfseconomische redenen, kan overleggen.
 • Als verzekerde, na werkloosheid waarvoor een uitkering werd genoten en bij schoolverlaters voor zover de vertrekdatum ligt na 31 mei volgend op het jaar van schoolverlating, een dienstbetrekking heeft aanvaard van minimaal 20 uur per week voor de duur van minimaal 6 maanden of voor onbepaalde tijd. Voorwaarde is dat de datum van indiensttreding valt binnen 90 dagen vóór het einde van de reisperiode.
 • Als verzekerde verplicht is een herexamen af te leggen ten tijde van de reisperiode en uitstel van het herexamen niet mogelijk is.
 • Als verzekerde om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen, terwijl dit voor de reis verplicht is.
 • Als verzekerde onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt waarvan de huur ingaat óf tijdens de reisperiode óf in de periode van 30 dagen vóór aanvang van de reisperiode.
 • In geval van definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde waarvoor, na het boeken van het ticket, een echtscheidingsprocedure in gang is gezet.
 • In geval van het onverwacht niet krijgen van een voor verzekerde noodzakelijk visum, tenzij verzekerde het visum niet krijgt omdat hij of diens vertegenwoordiger het visum te laat heeft aangevraagd.
 • Indien het huisdier van verzekerde (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reisperiode.
 • In geval van diefstal, verlies of vermissing van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.

Voordelen Annuleringsverzekering

De voordelen van de Annuleringsverzekering voor vliegtickets zijn:

 • Zelf geboekte vliegtickets, bustickets, treintickets of veerboottickets zijn verzekerd tegen annuleringskosten.
 • Ruime dekking tegen onvoorziene omstandigheden.
 • Gunstige premie.
 • Goedkoper dan een reguliere annuleringsverzekering.
 • Verzekerd bij de grootste reisverzekeraar ter wereld.

Vliegticket annuleren

Als je een vliegticket geboekt hebt, dan is het een teleurstelling wanneer je jouw vliegreis moet annuleren. Het is goed om te weten dat niet iedere reden tot annuleren ook bij Allianz Global Assistance verzekerd is: alles waar dekking voor wordt geboden, kan je teruglezen in de verzekeringsvoorwaarden. Staat jouw reden er niet bij, dan zal Allianz Global Assistance geen vergoeding geven.

Doordat veel vliegtuigmaatschappijen het vervoer door de lucht via eigen sites aanbieden, is het eenvoudig om zelf een ticket te boeken. Ook de reisbureaus helpen je graag. Het annuleren van een vliegticket kent een andere procedure dan het annuleren van een zogenaamde pakketreis (vervoer en verblijf) of een geboekt verblijf waar je met de auto heen rijdt.

Vraag de ticket kosten terug

Iedere vliegtuigmaatschappij geeft aan dat het vliegticket ‘non-refundable’ is; dit betekent dat de vliegtuigmaatschappij je de ticketprijs niet terugbetaald. Naast de ticketprijs betaal je meestal ook toeslagen, zoals luchthavenbelasting en brandstofheffing. Deze toeslagen kunnen wel worden teruggevraagd aan de vliegtuigmaatschappij; wanneer je het ticket via een reisbureau geboekt hebt, dan zal het reisbureau deze toeslagen voor je terugvragen. Is het vliegticket door jou direct bij de vervoerder geboekt, dan moet je deze teruggave zelf aanvragen. Dit kan Allianz Global Assistance helaas niet van je overnemen. De luchtvaartmaatschappij accepteert namelijk alleen een aanvraag die je zelf doet.

Als Allianz Global Assistance jouw melding van het annuleren van een vliegticket ontvangt of wanneer je hen telefonisch vraagt hoe te handelen, dan zullen zij deze procedure aan je uitleggen. Ook geeft Allianz Global Assistance aan hoe je deze teruggave bij de verschillende vervoerders aan kunt vragen.

Sluit nu af!

Wacht niet langer en loop geen risico. Sluit nu online een vliegticket annuleringsverzekering af en ontvang ook nog eens 10% extra korting op de premies van Allianz Global Assistance.

Vragen?

Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons: telefoon 055 540 04 09 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.