Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Goedkoopste Kortlopende Annuleringsverzekering: 10% korting!

Ben jij op zoek naar een voordelige Kortlopende Annuleringsverzekering met een ruime dekking? wij geven je 10% korting op de premie van een Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct de goedkoopste Kortlopende Annuleringsverzekering afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen:

Stap 1: Premieberekening (je ontvangt van ons 10% extra korting)
Stap 2: Persoonsgegevens
Stap 3: Controle en betaalwijze

De polis van de Annuleringsverzekering ontvang je direct per e-mail!

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de goedkoopste Annuleringsverzekering!

Vragen over de aflopende annuleringsverzekeringen? Bel: 055 540 04 09 (op werkdagen, tijdens kantooruren).


Let op: Ook dekking bij Corona (Covid-19)! Als je met een reisgenoot of reisgenoten (vrienden, familie, etc.) een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van je medereizigers, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! Je mag jouw reis annuleren als een van je reisgenoten een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Ontvang 10% korting op de Goedkoopste Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance

Kortlopende Annuleringsverzekering voor extra zekerheid mocht je vakantie niet doorgaan

Goedkoopste annuleringsverzekering

Goedkoopste annuleringsverzekering

Ontvang 10% korting op je kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance bij Reisverzekeringkorting.nl. De beste en meest voordelige verzekering voor onvoorziene omstandigheden!

Met een kortlopende annuleringsverzekering, ook wel aflopende annuleringsverzekering genoemd, ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan gaan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

10% korting op de premie

Jij wilt natuurlijk niet teveel betalen voor je annuleringsverzekering. Daarom geven wij je 10% korting op de normale premie. Daar hoef je niets voor te doen, alleen de verzekering hier af te sluiten. Zo weet je zeker dat je altijd de goedkoopste annuleringsverzekering hebt. En omdat nog eens te onderstrepen geven wij ook nog de laagste prijs garantie!

Dekking van annuleringskosten

De kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Er moet dan sprake zijn van een gebeurtenis die onder de dekking van de verzekering valt. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je van Allianz Global Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. De Allianz Global Assistance kortlopende annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de kortlopende annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Kortlopende Annuleringsverzekering vergeten?

Ben je te laat met het afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering, bijvoorbeeld niet binnen 7 dagen na boeking? Of ben je het gewoon vergeten? Geen probleem bij Allianz Global Assistance. Alleen als je een kortlopende annuleringsverzekering vlak voor het vertrek afsluit kan het zijn dat je aanvullende informatie moet verstrekken of dat het niet meer mogelijk is.

Gunstige premie Kortlopende Annuleringsverzekering

De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering vanaf 5,04% van de reissom (inclusief 10% extra online korting)! Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Meeverzekeren op je annuleringsverzekering

Je kan de volgende extra dekkingen meeverzekeren op de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance: Samengestelde reis Bij een samengestelde reis zijn vlucht, hotel en bijvoorbeeld huurauto los van elkaar geboekt. Bij uitval van een onderdeel hiervan, door o.a. natuurgeweld of een staking, kun je de reis in aangepaste vorm voortzetten of volledig annuleren. Voor beide keuzes biedt de dekking een vergoeding. Deze keuze is uniek in Nederland. Extra persoon Je krijgt je annuleringskosten vergoed in geval van ernstige ziekte, ongeval of overlijden van een (opgegeven) dierbaar persoon. Zorgplicht Je wilt je vakantie kunnen annuleren in geval van dringende zorgbehoefte van een 2e graads familielid (zorgplicht 1e graads familielid is standaard meeverzekerd). Waarnemer Annuleren indien je zakelijke compagnon of persoon die op je bezittingen zou passen deze afspraak niet na kan komen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon of directe familieleden (1e of 2e graads).

Voordelen van een Allianz Global Assistance Kortlopende Annuleringsverzekering

 • Gunstige premie en uitgebreide dekking.
 • Gemakkelijk zelf de premie berekenen en online afsluiten.
 • Op deze website ontvang je 10% extra online korting op je annuleringsverzekering.
 • Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.
 • Vergoeding bij vertragingen (pakketreis).
 • Een vergoeding van de volledige reissom bij het tussentijds afbreken van je vakantie (Dubbel-Zeker variant).
 • Ook een annuleringsdekking voor samengestelde reizen mogelijk.

Waarom Allianz Global Assistance?

Dit zijn de voordelen:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 29 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik.
 • In 2012 door Reisrevue uitgeroepen tot Beste Reisverzekeraar.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de kortlopende annuleringsverzekering (FAQ)

Hieronder lees vaak gestelde vragen over de kortlopende annuleringsverzekering en de antwoorden daar op.

Waar is een kortlopende annuleringsverzekering voor?

Een kortlopende annuleringsverzekering biedt vooral financiële zekerheid. Met een annuleringsverzekering verzeker je namelijk jezelf tegen annuleringskosten. Je ontvangt dan de reissom terug als je de reeds geboekte vakantie voor vertrek moet annuleren. Ook als je tijdens je vakantie de reis moet afbreken, biedt een annuleringsverzekering dekking.

Geven jullie ook 10% korting op een kortlopende annuleringsverzekering?

Jazeker! Je ontvangt 10% korting op de premie van de kortlopende annuleringsverzekering. en ook op de aanvullende dekkingen. Je kan de korting zelf eenvoudig controleren door eerst een premieberekening te maken. Je ziet de korting dan onderaan vermeld staan.

Ik ben vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten, wat nu?

Ben je vergeten een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten of ben je te laat, bijvoorbeeld niet binnen 7 – 14 dagen na het boeken van je reis? En wil je dat nu toch nog doen, dan kan je bijna nergens meer terecht. Gelukkig wel hier. Neem contact met ons op:  Je kan het beste even een e-mail sturen: info@reisverzekeringkorting.nl of bel ons op: 055-5400409 ( op werkdagen, tijdens kantooruren).

Kan ik een annuleringsverzekering afsluiten als ik al enige tijd geleden een reis heb geboekt?

Het is bij ons mogelijk om na boeken van je reis een annuleringsverzekering af te sluiten, zelf als dit langer geleden is dan 2 weken geleden. Neem contact met ons op: Je kan het beste even een e-mail sturen: info@reisverzekeringkorting.nl of bel ons op: 055-5400409 ( op werkdagen, tijdens kantooruren).

Valt familie in de derde graad ook onder de dekking?

Ja. Het is goed te weten dat bij zowel de kortlopende- als de doorlopende annuleringsverzekering (Comfort en Premium-dekking) van Allianz Global Assistance ook de familie in de derde graad onder de dekking valt. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:
Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Ben ik ook verzekerd bij het uitvallen van een reisgenoot?

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de:
reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
oorzaak van de annulering verzekerd is.

Geldt de annuleringsverzekering ook voor zelf samengestelde reizen?

Jazeker. Bij een samengestelde reis zijn vlucht, hotel en bijvoorbeeld huurauto los van elkaar geboekt. Bij uitval van een onderdeel hiervan, door o.a. natuurgeweld of een staking, kun je de reis in aangepaste vorm voortzetten of volledig annuleren. Voor beide keuzes biedt de dekking een vergoeding. Deze keuze is uniek in Nederland.

Hebben jullie ook een doorlopende annuleringsverzekering?

Ja. Ga je vaker op reis, dan is een doorlopende annuleringsverzekering een goede keuze. Het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten. Ook als je last-minute boekt. En met de uitbreiding Dubbel-zeker krijg je zelfs de gehele verzekerde reissom terug als je de vakantie niet helemaal hebt kunnen afmaken!

Vragen?

Stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl of bel ons, telefoon: 055 540 04 09 (op werkdagen tijdens kantooruren). <

Voordelige Kortlopende Annuleringsverzekering

Een Kortlopende Annuleringsverzekering sluit je af om te voorkomen dat je annuleringskosten moet betalen. Bijvoorbeeld omdat je onverwachts niet op reis kunt gaan.

Met de tijdelijke annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Ook geldig voor last-minute reizen!
Sluit nu de goedkoopste Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af en ontvang 10% extra korting op de premie

Eenmalige Annuleringsverzekering Allianz Global Assistance

Een reis of vakantie annuleren is al vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Toch kan het gebeuren dat je buiten je schuld een reis moet annuleren. In dat geval moet je toch een gedeelte van de reis betalen. Soms zelfs volledig. We noemen dit annuleringskosten.

Wat zijn annuleringskosten?

Een touroperator maakt kosten indien je een reis boekt. De medewerker van de reisorganisator gaat aan de slag en reserveert bijvoorbeeld een vliegtuigstoel en een hotel. De kosten die daarvoor gemaakt worden mogen door de touroperator bij jou in rekening worden gebracht. Je bent namelijk een overeenkomst aangegaan en deze kan je niet zomaar eenzijdig verbreken.

Wat moet ik betalen bij annuleren?

Uiteraard betaal je bij een annulering nooit meer dan de oorspronkelijke reissom. Hoeveel je moet betalen aan annuleringskosten hangt af van het moment waarop je annuleert. Touroperators die zijn aangesloten bij de ANVR, hanteren de voorwaarden van de ANVR. Niet aangesloten touroperators dienen dat in de algemene voorwaarden te vermelden.

Sluit nu af!

Onverwachtse kosten kan je voorkomen door hier een Kortlopende Annuleringsverzekering af te sluiten. Kies je voor de Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance, dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Voordelen Kortlopende Annuleringsverzekering

 • Verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Met Dubbel-Zeker variant volledige reissom vergoed.
 • Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.
 • Handig: bespaar geld en sluit ook direct reisverzekering af.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering: volledige reissom vergoed

Met de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance speel je helemaal op safe. Moet je onverwachts eerder naar huis, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard Annuleringsverzekering krijg je alleen een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Annuleringsverzekering voor samengestelde reizen

Steeds meer Nederlanders stellen hun reis zelf samen. Onderdelen zoals een vlucht, hotel en huurauto worden los van elkaar geboekt. Voor deze reizigers biedt Allianz Global Assistance de dekking ‘Samengestelde reis’. Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van die reis. Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, zoals bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Global Assistance je dan twee opties:

Optie 1. De reis in aangepaste vorm voortzetten, Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor:

 • De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
 • De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
 • De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Optie 2. Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis. Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

Tip: bespaar geld en sluit ook direct je reisverzekering af

Wil je naast een annuleringsverzekering ook meteen een voordelige Kortlopende Reisverzekering afsluiten? Bespaar geld en sluit dan de Kortlopende Reisverzekering (incl. annuleringsverzekering) af. Met deze verzekering kun je bij de reisverzekering direct annulering meeverzekeren. Allianz Global Assistance biedt de mogelijkheid om de Kortlopende Reisverzekering en Annuleringsverzekering gelijktijdig af te sluiten. Allianz Global Assistance is één van de weinige verzekeraars die deze combinatie aanbiedt.

Groot voordeel voor jou is dat je nu ook als combinatie een Kortlopende Reisverzekering en Annuleringsverzekering kan afsluiten. Dit betekent slechts één keer NAW-gegevens invullen. Het scheelt tijd en is gebruiksvriendelijker. Een ander belangrijk voordeel is dat bij het afsluiten van de combinatie Kortlopende Reisverzekering en Annuleringsverzekering nog maar één keer poliskosten betaalt hoeft te worden.

Doorlopende annuleringsverzekering is ook mogelijk

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je wellicht voordeliger uit met een Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Deze sluit je af bij de Doorlopende Reisverzekering.

Reis- en/of annuleringsverzekering en woonachtig in België of Duitsland?

Woon je niet in Nederland, maar in België of Duitsland en wil je ook een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten? Geen probleem. Je ontvangt ook de 10% korting! De volgende groepen kunnen bij ons ook een reisverzekering afsluiten:

 • Nederlanders die in België wonen.
 • Nederlanders die in Duitsland wonen (tot maximaal 100 km over de grens).
 • Belgen (heel België).
 • Duitsers (die niet verder dan 100 km van de grens met Nederland wonen).

Stuur een email naar info@reisverzekeringkorting.nl en vraag naar het aanvraag formulier voor een reisverzekering over de grens. Of bel ons in Nederland: 0031 (0)55 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen). Wil je een premie-indicatie? Je kunt zelf een premieberekening maken op onze website. Wil je een andere reisverzekering afsluiten, ook geen probleem. Neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over een kortlopende annuleringsverzekering? Stuur een e-mail of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.