Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Ontvang 10% korting op een annuleringsverzekering!

Ben jij op zoek naar een voordelige annuleringsverzekering met een ruime dekking? Dan heb je die hier gevonden!

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een kortlopende annuleringsverzekering met 10% korting afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen:

Stap 1: Premieberekening (je ontvangt 10% extra online korting)
Stap 2: Persoonsgegevens
Stap 3: Controle en betaalwijze

De polis van de Annuleringsverzekering ontvang je direct per e-mail!

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de goedkoopste Annuleringsverzekering!

Vragen over de annuleringsverzekeringen? Bel: 055 540 04 09 (op werkdagen, tijdens kantooruren).


Reisverzekeringkorting.nl is een verbonden bemiddelaar van Faber Verzekeringen in Den Haag. Je kan op deze website online een reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Door onze kostenbesparende werkwijze geven wij je 10% extra korting op de normale premies!

Kortlopende annuleringsverzekering

Sluit hier nu een kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Assistance af en ontvang 10% extra korting op de premie!

Wat kost een Allianz annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance is bijzonder gunstig. Je hebt al een annuleringsverzekering vanaf 5,04% van de reissom (inclusief 10% extra korting)!

Hoe sluit ik een Allianz Assistance annuleringsverzekering af?

Je kunt hier zelf gemakkelijk een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance online afsluiten. Bereken eerst de premie. Je ziet de extra korting onderaan de berekening. Daarna kan je besluiten of je de annuleringsverzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis en de voorwaarden van de annuleringsverzekering direct per e-mail.

Waarom een annuleringsverzekering?

Een reis of vakantie annuleren is al vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Toch kan het gebeuren dat je buiten je schuld een reis moet annuleren. In dat geval moet je toch een gedeelte van de reis betalen. Soms zelfs volledig. We noemen dit annuleringskosten. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je tegen de meeste annuleringskosten verzekerd, zoals:

  • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde.
  • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e of 2e graad of huisgenoten van verzekerde.
  • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
  • Werkloosheid van verzekerde als gevolg van ontslag.
  • Definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde.
  • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
  • Het uitvallen van een privé vervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
  • Zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
  • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.

Kies je voor de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance, dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Wie zijn er verzekerd?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn. Ziet de samenstelling van de personen op de polis er anders uit en wil je toch voor iedereen een annuleringsverzekering? Dat kan door een toeslag op de premie. Neem hiervoor contact met ons op.

Voordelen annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt de volgende voordelen voor reizigers:

  • Verzekerd bij annulering en vertraging.
  • Met Dubbel-Zeker variant volledige verzekerde reissom vergoed.
  • Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.
  • Handig: bespaar geld en sluit ook direct reisverzekering af.

Met de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance speel je helemaal op safe. Moet je onverwachts eerder naar huis, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard annuleringsverzekering krijg je alleen een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Korting annuleringsverzekering

Snel en voordelig een annuleringsverzekering nodig? Dat kan hier. Je ontvangt op deze website maar liefst 10% extra online korting op de premie van een kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering (voorheen Mondial Assistance) ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Heb je zelf je reis samengesteld, zoals een vlucht, hotel en huurauto die los van elkaar geboekt zijn? Ook daarvoor ben je verzekerd. Allianz Global Assistance biedt als optie de dekking ‘Samengestelde reis’. Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van een samengestelde reis.

Waarom een annuleringsverzekering?

Niets is zo vervelend als op het laatste moment je geplande vakantie af te moeten zeggen. Of je vakantie vroegtijdig te moeten afbreken. Het is niet alleen een teleurstelling, maar vaak ook een financiële tegenvaller.

Sluit je de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af, dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Een geruststellende gedachte. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Met de Dubbel-Zeker variant van de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance speel je helemaal op safe. Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Ook een annuleringsverzekering voor samengestelde reizen mogelijk

Steeds meer Nederlanders stellen hun reis zelf samen. Onderdelen zoals een vlucht, hotel en huurauto worden los van elkaar geboekt. Voor deze reizigers biedt Allianz Global Assistance de dekking ‘Samengestelde reis’. Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van die reis. Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, zoals bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking.

Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Global Assistance je dan twee opties:

Optie 1

De reis in aangepaste vorm voortzetten, Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor:

  • De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
  • De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
  • De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Optie 2

Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis. Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

Handig: bespaar geld en sluit ook direct reisverzekering af

Wil je naast een annuleringsverzekering ook meteen een kortlopende reisverzekering afsluiten? Bespaar geld en sluit dan de kortlopende reisverzekering (incl. annuleringsverzekering) af. Met deze verzekering kun je bij de reisverzekering direct annulering meeverzekeren. Handig, snel en voordelig!

Een reis annuleren?

Als je een reis geboekt hebt, dan is het een teleurstelling wanneer je de reis moet annuleren. Het is goed om te weten dat niet iedere reden tot annuleren ook bij Allianz Global Assistance verzekerd is: alles waar dekking voor wordt geboden, kan je teruglezen in de verzekeringsvoorwaarden. Staat jouw reden er niet bij, dan zal Allianz Global Assistance geen vergoeding geven.

Je hebt je reis geannuleerd en ontvangt een nota van de reisorganisatie of het reisbureau. Op deze nota staat welk bedrag je moet betalen voor het annuleren van de reis, dit is meestal een percentage van de reissom. Hoe dichter je bij de reisdatum komt, hoe hoger dit percentage aan kosten zal zijn. Als je annuleert op de reisdatum wordt zelfs de volledige reissom in rekening gebracht. Het bedrag wat door de reisorganisatie in rekening wordt gebracht, is het bedrag wat bij Allianz Global Assistance kan worden ingediend, indien je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Op het moment dat je al meer hebt betaald voor de reis dan het bedrag van de annuleringskosten, dan ontvang je de annuleringskosten van Allianz Global Assistance en het andere deel van de reisorganisatie. In de praktijk zal dit meestal door het reisbureau geregeld worden.

De premie die je betaald hebt voor de annuleringsverzekering ontvang je niet terug: de annuleringsverzekering en je dekking is immers ingegaan op het moment dat je de annuleringsverzekering afsloot.

Annuleren van een vliegticket

Doordat veel vliegtuigmaatschappijen het vervoer door de lucht via eigen sites aanbieden, is het eenvoudig om zelf een ticket te boeken. Ook de reisbureaus helpen je graag. Het annuleren van een ticket kent een andere procedure dan het annuleren van een zogenaamde pakketreis (vervoer en verblijf) of een geboekt verblijf waar je met de auto heen rijdt.

Iedere vliegtuigmaatschappij geeft aan dat het ticket ‘non-refundable’ is; dit betekent dat de vliegtuigmaatschappij je de ticketprijs niet terugbetaald. Naast de ticketprijs betaal je meestal ook toeslagen, zoals luchthavenbelasting en brandstofheffing. Deze toeslagen kunnen wel worden teruggevraagd aan de vliegtuigmaatschappij; wanneer je het ticket via een reisbureau geboekt hebt, dan zal het reisbureau deze toeslagen voor je terugvragen.

Is het ticket door jou direct bij de vervoerder geboekt, dan moet je deze teruggave zelf aanvragen. Dit kan Allianz Global Assistance helaas niet van je overnemen. De luchtvaartmaatschappij accepteert namelijk alleen een aanvraag die je zelf doet. Als Allianz Global Assistance jouw melding van het annuleren van een vliegticket ontvangt of wanneer je hen telefonisch vraagt hoe te handelen, dan zullen zij deze procedure aan je uitleggen. Ook geeft Allianz Global Assistance aan hoe je deze teruggave bij de verschillende vervoerders aan kunt vragen.

Vaak op reis? Doorlopende annuleringsverzekering

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je wellicht voordeliger uit met een Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Assistance. Deze sluit je af bij de Doorlopende Reisverzekering.

Vragen?

Wil je meer informatie over annuleringsverzekeringen of heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 09 op werkdagen of stuur een email naar info@reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.