Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Zakenreizigers vaak zonder juiste reisverzekering op reis

Vorig jaar zijn door de Nederlandse beroepsbevolking in totaal bijna 10 miljoen zakenreizen ondernomen, waarvan ruim 5 miljoen naar het buitenland. Hoewel ruim de helft van de zakenreizigers een doorlopende reisverzekering heeft, zijn nog steeds te weinig zakenreizigers op de juiste wijze verzekerd.

Die conclusie staat in het ‘ContinuZakenreisOnderzoek’ dat elke twee jaar wordt uitgevoerd door NBTC-NIPO Research.

Zakenreizen vallen niet onder de particuliere (doorlopende) reisverzekering”, verduidelijkt een woordvoerder. “Als zakenreiziger ben je tenslotte voor het bedrijf op pad en het financiële belang van een zakelijke reis is vaak groter dan tijdens een vakantiereis. Doordat een zakelijk reiziger over het algemeen meer reist dan iemand die uitsluitend voor zijn vakantie reist, loopt hij ook meer risico.”

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan één op de vijf zakenreizigers op reis gaat zonder enige verzekering. Daarnaast zegt nog eens 11 procent niet op de hoogte te zijn over de wijze van verzekering. In totaal vertrekt dus maar liefst één op de drie zakenreizigers onwetend of onverzekerd op reis. Veel zakenreizigers gaan ervan uit dat ze privé verzekerd zijn of dat hun werkgever een reisverzekering en/of annuleringsverzekering heeft afgesloten. Dit kan nare gevolgen hebben bij geannuleerde vluchten, zoekgeraakte bagage of een ziekte of ongeval tijdens een zakenreis.

Om de veiligheid van werknemers op reis te garanderen en onnodige kosten uit te sparen, is het belangrijk dat bedrijven ervoor zorgen dat hun werknemers op een correcte manier verzekerd zijn en ook weten welke procedures ze moeten volgen bij een calamiteit of een natuurramp zoals de tropische storm Sandy.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.