Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Zakenreiziger neemt vaker de trein en vergeet reisverzekering

Uit een onderzoek naar het boekingsgedrag van zakenreizigers door BCD Travel over 2010, is gebleken dat Parijs de meest populaire stad is voor de zakenman uit de Benelux. Daarmee wordt Londen als zakenreisbestemming naar de tweede plaats verwezen.

Andere belangrijke zakenreisbestemmingen zijn München, Frankfurt, Zürich, Madrid, Geneve, Wenen, Kopenhagen en Rome. Buiten Europa is New York de belangrijkste zakenbestemming gevolgd door Singapore en Dubai.

Naast Parijs en Londen zijn de Duitse bestemmingen Frankfurt en München en het Zwitserse Zürich ook vaste waarden in de top 10. Opvallend is dat dit jaar ook die andere Zwitserse bestemming, Genève, de top 10 binnenkomt. Milaan en Barcelona zijn uit de top-10 verdwenen.

Zakenreis per trein

Steeds meer zakenmensen geven de voorkeur geven aan de trein als vervoermiddel naar zowel Parijs als London. Deze steden zijn van oudsher zakencentra waarmee zakenmensen veel contacten hebben. Het feit dat beide steden steeds beter per trein te bereiken zijn, maakt het voor zakenreizigers mogelijk om de commerciële partners vaker persoonlijk te ontmoeten.

New York zakenstad nummer 1.

Wat betreft de reizen buiten Europa blijft New York de meest geliefde zakenstad voor Belgen, Nederlanders en Luxemburgers. De top drie bestaat naast New York uit Singapore en Dubai, waarbij Singapore flink aan belang wint. De andere favoriete bestemmingen buiten Europa zijn Washington, Sjanghai, Peking, Chicago, Kinsjasa, Johannesburg en Houston.

Zakenreizigers vergeten reisverzekering

Een doorlopende zakenreisverzekering is een uitkomst voor vele zakenreizigers, omdat bijna 60% van de zakenreizigers wel eens iets vergeet. Dat kan bagage zijn maar ook wordt er vergeten om het paspoort te verlengen. Twintig procent van de zakenreizigers vergeet om een reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten.

Uitkomst voor vergeetachtige zakenreizigers

De Doorlopende Zakenreisverzekering is een uitkomst voor iedere zakenreiziger. Je bent het hele jaar door uitstekende verzekerd. Je reisverzekering vergeten is dan niet meer mogelijk.

Een meereizende assistent/collega van hetzelfde bedrijf is standaard meeverzekerd op de Zakenreisverzekering van Mondial Assistance.

Sluit nu een Doorlopende Zakenreisverzekering af!

Wacht niet langer en loop geen risico op onverzekerd op zakenreis te gaan. Sluit nu direct online een Doorlopende Zakenreisverzekering af bij Reisverzekeringkorting.nl en ontvang 10% extra korting op de premies van Mondial Assistance.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.