Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Zakenreiziger neemt vaker de trein in plaats van vliegtuig

De trein wordt onder zakenreizigers op de afstanden tot circa 600 kilometer steeds populairder. Uit onderzoek van ATPI, een zakenreisorganisaties in ons land, blijkt dat de afgelopen drie jaar op de trajecten naar Frankfurt , London en Parijs beduidend vaker voor de trein is gekozen.

Het treinvervoer naar Frankfurt laat een groei zien van ruim 80%, terwijl ook Parijs (56%) en London (41%) sterk stijgen. Het vliegvervoer naar de drie belangrijkste economische centra in Europa groeide beduidend minder. Frankfurt (63%) en London (4%) groeien nog wel over de afgelopen 3 jaar, maar naar Parijs daalde het zakelijk vervoer door de lucht zelfs met 5%.

Volgens een woordvoerder van ATPI, is er een aantal verklaringen voor de groeiende populariteit van de trein. “Efficiency blijkt de belangrijkste reden om met de trein te reizen. De trein brengt de reiziger bijvoorbeeld van stadscentrum naar stadscentrum. Vergeet niet, dat met taxiritten van en naar de luchthaven vaak heel veel kostbare tijd verloren gaat. Ook het ontbreken van oponthoud bij douane en veiligheidscontroles is een voordeel. En in de trein kan men via een draadloze internetverbinding wat gemakkelijker doorwerken”.

De bestaande trend in het treinvervoer lijkt overigens fors door te zetten, zeker gezien het effect van de hoge olieprijs op de brandstoftoeslagen bij airlines. “De zakenreiziger heeft geen twijfel meer’, aldus ATPI, dat van haar klanten overwegend positieve reacties krijgt. ‘Uiteindelijk is alles bij elkaar de reistijd per trein ook nauwelijks langer, omdat de reis van en naar de luchthaven en de verplichte inchecktijd van een uur voor de vlucht ontbreken”.

Doorlopende zakenreisverzekering, ook voor treinreizigers

Ga je regelmatig op zakenreis? Overweeg dan een doorlopende zakenreisverzekering. Deze is vooral handig, omdat veel zakenreizen op het laatste moment gepland worden. Uit onderzoek is gebleken dat het afsluiten van een zakenreisverzekering nogal eens vergeten wordt,vooral omdat een zakenman veel moet regelen voor zijn vertrek. Een doorlopende zakenreisverzekering is een prettig idee, zeker wanneer je kostbare apparatuur meeneemt, zoals een smartphone, laptop of presentatiemiddelen.

Sluit nu online een Doorlopende Zakenreisverzekering af bij Reisverzekeringkorting.nl en ontvang 10% korting op de premies van Mondial Assistance!

Vragen over reisverzekeringen?

Stuur een e-mail of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen)

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.