Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Vernieuwde zakenreisverzekering Mondial Assistance nu beschikbaar

Vandaag introduceert Mondial Assistance de vernieuwde zakenreisverzekeringen. De Doorlopende Zakenreisverzekering is geschikt voor de individuele reiziger en de Collectieve Zakenreisverzekering voor de hele organisatie.

Beide zijn exact af te stemmen op alle beroepsgroepen en omdat de verzekeringen flexibel opgebouwd zijn, biedt het de zakelijke reizigers uniek maatwerk.

Geheel op maat

Uitgebreid onderzoek onder zakelijke reizigers heeft geleid tot twee perfecte zakenreisverzekeringen. Mondial Assistance maakt onderscheid tussen de Doorlopende Zakenreisverzekering voor de individuele zakenreiziger en de Collectieve Zakenreisverzekering, waarmee voor meerdere werknemers tegelijk een verzekering kan worden afgesloten. S.O.S. hulpverlening is standaard als dekking meeverzekerd. Alle andere dekkingen zijn geheel naar de wensen van de zakenreiziger af te sluiten. Bij de dekkingen Ongevallen, Bagage en Medische kosten is er de keuze uit twee varianten: Comfort of Premium. Het verschil zit in de hoogte van de verzekerde bedragen.

Individueel of collectieve zakenreisverzekering

De Doorlopende Zakenreisverzekering is de ideale verzekering voor iedereen die regelmatig op zakenreis gaat. De individuele zakenreiziger kan zich volledig richten op het doel van de reis en erop vertrouwen dat de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld klaar staat wanneer dat nodig is. In nood, maar ook bij minder spoedeisende, reisgerelateerde vragen.

Alle medewerkers van een bedrijf zijn met de Collectieve Zakenreisverzekering uitstekend verzekerd tijdens zakelijke reizen. Omdat de verzekering wordt afgesloten voor een aantal reisdagen, komt het nooit voor dat een medewerker een zakenreis onverzekerd onderneemt. De mogelijkheid bestaat om voor alle reisdagen, of slechts een deel daarvan, werkzaamheden met een verhoogd risico mee te verzekeren.

Unieke voordelen voor zakenreizigers

 • Flexibel samen te stellen, behalve S.O.S. hulpverlening zijn alle dekkingen optioneel.
 • Wintersport en bijzondere sporten zijn gratis meeverzekerd tijdens zakenreis, ook voor meereizende gezinsleden.
 • Geen naverrekening bij Collectieve Zakenreisverzekering dus eenvoudige administratie.
 • Molest is verzekerd bij beide verzekeringen (mits premium variant).
 • Zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding ten opzichte van de markt.
 • Privéreizen kunnen meeverzekerd worden.
 • Mogelijkheid om Europese medewerkers van het Nederlandse hoofdkantoor te verzekeren.
 • Extra zekerheid dankzij Geld Service en Persoonlijke Reisassistent.
 • SMS en Luggage Assistant af te sluiten bij Doorlopende Zakenreisverzekering.

Beroepsrisico

Standaard is commercieel, administratief of toezichthoudend werk verzekerd. Wanneer er sprake is van werkzaamheden met een extra risico zoals werken in de bouw, dan berekenen we een toeslag op de premie. Er zijn drie categorieën: Licht verhoogd (35% toeslag), Verhoogd (70% toeslag) en Zwaar verhoogd risico (100% toeslag).

Standaard werk

Geen toeslag. Het gaat om werkzaamheden die geen extra risico’s met zich meebrengen dan wanneer je voor vakantie in het buitenland zou verblijven. Denk dus o.a. aan commercieel, administratief of toezichthoudend werk. Daarnaast bestaan er natuurlijk nog vele andere werkzaamheden zonder verhoogd risico. Voorbeelden:

 • Standaard kantoorwerk (verkoop, inkoop, marketing, communicatie, ICT, secretarieel, directie)
 • Horeca werk, zoals barkeeper, ober, receptiemedewerker. Met uitzondering van werken als kok.
 • Musicus
 • Golfleraar

Licht verhoogd risico

Toeslag van 35% over de premie voor S.O.S hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en Werelddekking.
Het gaat om werkzaamheden waarbij de verzekerde een laag risico loopt. Wel is er sprake van meer risico dan wanneer niet gewerkt zou worden tijdens het verblijf in het buitenland. In sommige gevallen wordt met de handen gewerkt. Voorbeelden:

 • Arts
 • Skileraar
 • Duikinstructeur
 • Tuinman

Verhoogd risico

Toeslag van 70% over de premie voor S.O.S hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en Werelddekking
Het betreft werkzaamheden waarbij de verzekerde duidelijk meer risico loopt dan tijdens een vakantie in het buitenland. Meestal wordt hierbij met de handen gewerkt en gevaarlijk materieel gebruikt. Ook werkzaamheden waarbij de verzekerde veel op de weg zit vallen hieronder. Voorbeelden:

 • Chauffeur (koerier, taxi)
 • Kok
 • Loodgieter
 • Elektricien

Zwaar verhoogd risico

Toeslag van 100% over de premie voor S.O.S hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en Werelddekking
Werkzaamheden waarbij de verzekerde een aanzienlijk verhoogd risico loopt op een ongeval of letsel. Hierbij wordt meestal met gevaarlijke machines gewerkt of op gevaarlijke locaties. Voorbeelden:

 • Bruggenbouwer
 • Elektricien met hoogspanning
 • Metaalbewerker
 • Sloper

Eenvoudig af te sluiten

Het afsluiten van de zakenreisverzekeringen is nu heel eenvoudig. De afsluitmodule van de Doorlopende Zakenreisverzekering is sterk verbeterd en vanaf nu is het ook mogelijk om zelf direct een Collectieve Zakenreisverzekering te sluiten. Ook hiervoor is een eenvoudige, duidelijke afsluitmodule ontwikkeld.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.