Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wintersportverzekering – hier vanaf slechts € 1,65 per maand

Wintersportverzekering – hier vanaf slechts € 1,65 per maandGa je op wintersport, dan is een wintersportverzekering van belang. Een wintersportverzekering is een reisverzekering met wintersportdekking.

Heb je al een doorlopende reisverzekering? Check dan of je de rubriek wintersport wel hebt meeverzekerd voor je op wintersport gaat.

Wat kost een wintersportverzekering?

 • Je hebt al een kortlopende wintersportverzekering voor slechts € 2,20 per dag.
 • Een doorlopende wintersportverzekering heb je vanaf € 1,65 per maand.
 • Ben je jonger dan 27 jaar? Dan heb je al een wintersportverzekering voor slechts € 1,40 per maand.

Wintersportverzekering: reisverzekering met wintersportdekking

Nog even en vele Nederlanders gaan naar Oostenrijk of Frankrijk om te skiën, langlaufen, sleeën of om andere wintersporten te beoefenen. Wintersport is een bijzondere vorm van sport die extra risico’s en gevaren met zich meebrengt. Daarnaast is er vaak sprake van een dure skiuitrusting. Die kan beschadigt raken of gestolen worden. Het skiën zelf kan ook gevaarlijk zijn door overvolle pistes en slechte sneeuwcondities. De meest voorkomende blessures bij wintersporters zijn:

 • Gebroken polsen.
 • Letsel aan knieën en enkels (verstuikingen en breuken).
 • Sleutelbeenbreuken.
 • Gebroken armen en ribben.

Om hoge kosten te voorkomen is het belangrijk dat je een goede reisverzekering hebt, inclusief wintersportdekking. Dit geldt voor de kortlopende reisverzekering, als de doorlopende reisverzekering.

Medische kosten

Het is verstandig om de dekking voor medische kosten ook af te sluiten op je wintersportverzekering. Stel je breekt een been midden op de piste en je moet direct naar het ziekenhuis. Dan wordt er gebruik gemaakt van speciaal vervoer. Deze kosten worden soms niet vergoed door de zorgverzekeraar. Daarom is de dekking voor medische kosten aan te bevelen.

Wintersport volgens Mondial Assistance

Mondial Assistance verstaat onder wintersport iedere sport die van sneeuw en/of ijs afhankelijk is. Het is mogelijk om het risico van wintersport en bijzondere wintersporten, dat zijn wintersporten waarbij je meer risico loopt, te verzekeren op een kortlopende- of doorlopende reisverzekering.

Bijzondere wintersporten zijn onder andere: bobslederijden, ijsklimmen, skeleton, ijshockey, speedskiën, skivliegen, skispringen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Waarvoor ben je verzekerd met een wintersportverzekering?

De wintersportverzekering zorgt er voor dat de risico’s en kosten van wintersport verzekerd zijn. Hierbij kun je denken aan:

 • Diefstal of beschadiging van je ski uitrusting.
 • Vervoer vanaf de piste naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis (per banaan of helikopter).
 • Repatriëring naar Nederland, eventueel met speciaal vervoer (gipsvlucht).
 • Wanneer je niet meer kunt skiën, worden vooruitbetaalde kosten vergoed.

Mondial Assistance zorgt er voor dat je gerepatrieerd wordt als je een been breekt en betaald de kosten. Dat is maar goed ook. De bekende gipsvlucht kost al snel € 2.000,- Wanneer je geen reisverzekering hebt afgesloten met wintersportdekking moet je dat zelf betalen.

Indien je een been breekt op de piste, wordt er gebruik gemaakt van speciaal vervoer. De kosten hiervan worden niet altijd vergoed door je zorgverzekeraar. Een helikoptervlucht van de piste naar het ziekenhuis kost enkele duizenden euro’s per half uur.

Alarmcentrale

Tijdens de wintersportvakantie staat de Alarmcentrale van Mondial Assistance 24 uur per dag voor je klaar. Zorg ervoor dat je het nummer van de Alarmcentrale voor je vakantie opslaat in je telefoon. Wanneer er iets gebeurt op de piste of elders, kun je direct contact opnemen in je eigen taal, dat is wel zo handig bij noodsituaties.

Vragen?

Vragen over wintersportverzekeringen? Bel: 055 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.