Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wintersportvakantie: draag een helm op de piste

Goedkope wintersport reisverzekeringNog even en dan breekt het wintersportseizoen aan. Vele Nederlanders zullen dan de ski’s of het snowboard weer onderbinden. Naar verwachting zullen dit winterseizoen ruim een miljoen Nederlander genieten van een wintersportvakantie.

Reisverzekering met wintersportdekking

Met een wintersport reisverzekering van Mondial Assistance, ben je verzekerd van de beste hulpverlening op reis. Toch kun je zelf ook veel doen om een ongeval of letsel te voorkomen. Veiligheid op reis begint altijd met een goede voorbereiding.

Wintersporthelm

De meeste wintersporters zijn zich wel bewust van het nut van een goede voorbereiding. Men kleedt zich over het algemeen goed op de soms barre omstandigheden in de bergen. Daarnaast wordt speciale zonnebrandcrème tijdens de wintersport gebruikt. Ook wordt in de meeste gevallen gezorgd voor een goede ski- of zonnebril; de weerkaatsing van de sneeuw versterkt de UV-straling met maar liefst 80%. Toch wordt één onderdeel van de voorbereiding vaak nog over het hoofd gezien, de aanschaf van een goed passende wintersporthelm.

Bescherm je hoofd, voorkom letsel

De pistes worden steeds drukker bezocht. Dit leidt, in combinatie met steeds betere preparatie van de pistes en de ontwikkeling van ski’s en snowboards, tot hogere snelheden en meer kans op ongelukken. Veel landen hebben daarom besloten tot een helmplicht voor kinderen onder 15 jaar.

Landen waar kinderen verplicht zijn een helm te dragen zijn:

  • Oostenrijk
  • Italië
  • Spanje
  • Verenigde Staten
  • Canada

Andere skigebieden, waaronder Frankrijk en Zwitserland, kennen een helmplicht voor kinderen die deelnemen aan ski- of snowboardlessen.

Ongevallen tijdens wintersport

Niet alleen voor kinderen is het verstandig een helm te dragen. Ook volwassen, ervaren skiërs wordt geadviseerd een goed passende helm te dragen. Onderzoek wijst namelijk uit dat de kans op hoofdletsel hiermee wordt gehalveerd! En letsel komt niet alleen voort uit eenzijdige ongevallen maar kan ook ontstaan uit een botsing tussen twee skiërs of snowboarders. Je hebt je eigen veiligheid dus niet altijd zelf in de hand.

Gelukkig heeft de ontwikkeling van wintersporthelmen niet stilgestaan en ligt de tijd van zware en oncomfortabele helmen achter ons. Lichtgewicht helmen, met een goede pasvorm, ventilatie én design zijn nu voor iedereen beschikbaar. Hierdoor is er geen reden meer nog zonder helm de piste op te gaan.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.