Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wintersport? Kijk eerst je reisverzekering na!

Wintersport? Kijk eerst je reisverzekering na!

Wintersport? Kijk eerst je reisverzekering na!

Als je gaat wintersporten is het belangrijk om voorbereid en goed verzekerd op reis te gaan. Vooral als ook off-piste wintersport op het programma staat, raadt Allianz Global Assistance een aantal extra dekkingen op je reisverzekering aan. Zo weet je zeker dat je onbezorgd en optimaal verzekerd op reis gaat.

SOS kosten voor hulpverlening

Met de basisdekking SOS hulpverlening vergoedt Allianz Global Assistance het vervoer per gipsvlucht naar Nederland als:

 • Je niet per ambulance, taxi of openbaar vervoer kan reizen.
 • Als dit je leven kan redden en/of de kans op invaliditeit vermindert.

Medische kosten

In het buitenland kunnen medische kosten torenhoog oplopen. Met de dekking Medische kosten zijn alle medisch noodzakelijke behandelingen en vervoer in het buitenland gedekt. Denk aan het vervoer vanaf een skipiste. Niet alle medische kosten worden altijd vergoed door de zorgverzekering.  Een relatief klein ongeluk buiten de piste kan tot grote financiële problemen leiden bij Nederlandse wintersporters. Een traumahelikopter kost al gauw € 3.000,-, een gipsvlucht € 1.000,- tot € 5.000,- Een goede reisverzekering met dekking voor wintersport en medische kosten is daarom van groot belang.

Wintersport en bijzondere sporten

Als je op wintersport gaat, moet je de dekking Wintersport en bijzondere sporten afsluiten. Met deze dekking is schade als gevolg van wintersport en/of bijzondere (winter)sport gedekt. Als daarnaast de dekking Medische kosten is afgesloten, dan worden ook alle medisch noodzakelijke kosten vergoed, zelfs als je off piste gaat.

Ongevallen/bijzondere sporten

De dekking Ongevallen keert eenmalig een bedrag uit als je tijdens de reis door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt. Om ook deze vergoeding te krijgen bij het beoefenen van bijzondere (winter)sporten, moet de aanvullende dekking Ongevallen bijzondere sporten worden afgesloten bij Doorlopende Reisverzekering. Bij de Kortlopende Reisverzekering is dit risico bij het beoefenen van bijzondere (winter)sporten niet te verzekeren.

Wees voorzichtig

Het is belangrijk dat je tijdens de wintersport het gevaar niet opzoekt; denk aan gebieden waar gewaarschuwd wordt voor lawinegevaar. Een (off piste) wintersporter is bij Allianz Global Assistance niet verzekerd als hij besluit om toch buiten de pistes te gaan, ondanks de lawinewaarschuwing. Je bent ook niet verzekerd als de lokale autoriteiten aangeven dat het niet veilig is om de pistes op te gaan.

Reisverzekering wintersportdekking: nu 10 tot 20% korting!

Hier ontvang je 10 tot 20% korting op de premie van een kortlopende- of doorlopende reisverzekering voor jouw skivakantie. Zo heb je al een uitstekende kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor skivakanties en andere wintersport v.a. € 2,43 per dag. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan heb je al een doorlopende wintersportverzekering vanaf € 1,53 per maand. Dat is inclusief onze 20% korting. Ben je ouder dan 27 jaar dan ontvang je 10% korting en betaal je voor dezelfde reisverzekering € 1,80 per maand.

Sluit nu een wintersport reisverzekering af

In slechts drie stappen sluit je zelf een kortlopende- of doorlopende reisverzekering voor je wintersportvakantie af. De kortlopende reisverzekering kan je betalen met automatische incasso of iDEAL. Een doorlopende wintersportverzekering kan je per maand betalen met een machtiging voor automatische incasso. De polis ontvang je direct per e-mail.

Of als je vaker op wintersport gaat

Wintersportverzekering Allianz Global Assistance: ruime dekking

Met het afsluiten van een wintersportverzekering ben je tevens gedekt voor bijzondere wintersporten zoals:

 • ijsklimmen;
 • skeleton;
 • bobslederijden;
 • ijshockey;
 • speedskiën;
 • speedraces;
 • skijöring;
 • skispringen;
 • skivliegen;
 • figuurspringen bij freestyle-skiën;
 • ski-alpinisme;
 • paraskiën;
 • heliskiën.

Een wintersport reisverzekering biedt ook dekking tegen verlies of diefstal van je wintersportuitrusting: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen. Mocht je door een ongeval niet meer kunnen skiën dan krijg je ook de vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen vergoedt. Worden je ski’s gestolen dan ontvang je een vergoeding voor de kosten van het huren van vervangende ski’s en/of skischoenen.

Preventie en voorbereiding belangrijk bij wintersport buiten de piste

Het off-piste skiën is de afgelopen jaren flink toegenomen, maar de gemiddelde wintersporter is zich nauwelijks bewust van de gevaren die dit met zich meebrengt. De kans op een lawine bij buiten de piste skiën is vele malen groter. Maar ook valpartijen en botsingen met een rots of steen kan een dodelijke afloop hebben. Bij het off-piste skiën is een goede voorbereiding van groot belang. Wij geven een aantal tips:

 • Ga nooit in je eentje buiten de pistes skiën en laat altijd aan iemand weten wanneer jij en je skipartner terug denken te zijn.
 • Neem een rugzak met water en energierepen mee, een sneeuwschep, een EHBO-etui, een isolatiedeken, een lawine-airbag en een lawinepieper.

Wintersportdekking bij Allianz Global Assistance

Een wintersport reisverzekering bij Allianz Global Assistance is de beste keuze, omdat:

 • De wintersport reisverzekering uitstekende voorwaarden en ruime dekking kent.
 • Allianz Global Assistance de grootste reisverzekeraar ter wereld is.
 • Allianz Global Assistance eigen alarmcentrales heeft in 34 landen.
 • Je altijd een snelle en eerlijke schadeafhandeling (online binnen vijf werkdagen) kunt verwachten.

Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance is op de Vakantiebeurs in Utrecht verkozen tot winnaar van de ‘Veer voor beste reisverzekeraar van Nederland in 2011 en 2013’.

Vragen?

Heb je nog vragen over wintersport reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen tijdens kantooruren: 055-5400409 of e-mailen: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.