Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wintersport en dekking van medische kosten in het buitenland

Wintersport en dekking van medische kosten in het buitenland

Ga je op wintersport naar bijvoorbeeld Oostenrijk of Frankrijk? Denk dan aan een reisverzekering van Allianz Global Assistance met dekking voor wintersport en medische kosten.

Hiermee voorkom je onaangename financiële verrassingen, bijvoorbeeld omdat je zorgverzekeraar niet al jouw medische kosten vergoed.

Wat kost een wintersportverzekering?

Als je op wintersportvakantie gaat, moet je bij een (doorlopende) reisverzekering een aanvullende wintersportdekking afsluiten. Dit heeft als reden dat wintersport specifieke risico’s met zich meebrengt. Wij hebben zowel een kortlopende- als een doorlopende reisverzekering voor je wintersportvakantie:

  • Ga je slechts een keer op wintersport en niet op zomervakantie? Dan is een kortlopende (eenmalige) reisverzekering met wintersportdekking de beste keuze. Lees hier meer informatie: Kortlopende reisverzekering met wintersport »
  • Ga je vaker op vakantie en ook op wintersport? Dan is de doorlopende reisverzekering met wintersportdekking de juiste optie. Je hebt al een doorlopende wintersport reisverzekering met jongerenkorting vanaf € 1,63 per maand. Lees hier meer informatie: Doorlopende reisverzekering met wintersport »

10 procent extra korting!

Wanneer je nu een kortlopende reisverzekering bij ons afsluit, ontvang je 10% extra korting op de premie. Sluit je een doorlopende reisverzekering af dan ontvang je ook 10% korting (deze korting is doorlopend, dus ieder jaar weer). Zo ben je voordelig en goed verzekerd tijdens je wintersport.

Wintersportdekking

Wintersport is een bijzondere vorm van sport die extra risico’s en gevaren met zich meebrengt. Daarnaast is er vaak sprake van een dure skiuitrusting. Die kan beschadigt raken of gestolen worden. Het skiën zelf kan ook gevaarlijk zijn door overvolle pistes en slechte sneeuwcondities. De meest voorkomende blessures bij wintersporters zijn:

  • Gebroken polsen.
  • Letsel aan knieën en enkels (verstuikingen en breuken).
  • Sleutelbeenbreuken.
  • Gebroken armen en ribben.

Om hoge kosten te voorkomen is het belangrijk dat je een goede reisverzekering hebt, inclusief wintersportdekking en dekking voor medische kosten. Dit geldt voor de kortlopende reisverzekering, als de doorlopende reisverzekering.

Reisverzekering met medische kosten voor wintersport

Misschien denk je waarom moet ik op wintersport een reisverzekering met medische kosten afsluiten? Ik heb toch een basis zorgverzekering die ook in Europa geldig is?

Je zorgverzekering vergoedt de medisch noodzakelijke kosten die je in het buitenland maakt. Maar wel tot een bepaald maximum. De verzekeraar kijkt daarbij naar de tarieven die voor een bepaalde handeling in Nederland gelden. Daarnaast vergoeden ziektekostenverzekeraars veel extra kosten niet. Bijvoorbeeld wanneer een reddingsteam in een helikopter de skiër van een berghelling redt. Je met een banaan van de piste moet worden vervoerd. Of als een wintersporter met een gipsvlucht terug moet naar Nederland.

Daarnaast kom je in Oostenrijk vaak in een privékliniek terecht waar de kosten voor medische zorg hoger zijn dan een ziekenhuis in Nederland. Ook in Zwitserland en Frankrijk worden hogere medische kosten gerekend voor een behandeling zoals een botbreuk.

Voorkom extra kosten na een medisch behandeling

Om te voorkomen dat wintersporters met dit soort extra kosten geconfronteerd worden, is het verstandig om altijd een reisverzekering van Allianz Global Assistance af te sluiten, met wintersportdekking en dekking voor medische kosten.

Heb je tijdens je wintersport in het buitenland hogere medische kosten gemaakt, dan betaalt je reisverzekering dat extra gedeelte. Zorg in het buitenland loopt vaak via een privékliniek en is daarom vaak duurder. Een reisverzekering van Allianz Global Assistance bevat een dekking voor de werkelijk gemaakte medische kosten. Bij het afsluiten van een reisverzekering voor je wintersport moet je dan wel aangegeven dat je medische kosten in het buitenland gedekt wilt hebben.

Bel het alarmnummer van Allianz Global Assistance

Het is belangrijk om van tevoren Allianz Global Assistance te informeren over je medische ingreep. Soms is dit ook noodzakelijk. Allianz Global Assistance heeft hiervoor een ‘alarmnummer’. Voordeel is dat je in je eigen taal kunt uitleggen wat er precies aan de hand is. Ook weten zij welke artsen of klinieken in een bepaald geval het beste zijn.

Waarom Allianz Global Assistance?

Een reisverzekering afsluiten van Allianz is een goede keuze, want:

√  Allianz GlobalAssistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
√  Allianz Global Assistance heeft een wereldwijd netwerk van hulpverleners en eigen alarmcentrales.
√  Je wordt altijd in het Nederlands te woord gestaan ook door de eigen reisarts van Allianz.
√  Allianz Global Assistance geeft jongerenkorting op de doorlopende reisverzekeringen.
√  De Consumentenbond heeft de doorlopende reisverzekering uitgeroepen tot ‘Beste Keuze’.

Vragen?

Heb je nog vragen over wintersport reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen tijdens kantooruren: 055-5400409

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.