Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Op wintersport? Controleer eerst je reisverzekering!

Wintersport? Controleer je reisverzekering!

Wintersport? Controleer je reisverzekering!

Ben je van plan op wintersport te gaan? Controleer dan voordat je de ski’s of snowboard van zolder haalt, of je Mondial Assistance reisverzekering wel de juiste dekking biedt.

Wintersportvakantie? Check je reisverzekering

Een wintersportvakantie brengt extra risico’s met zich mee. Jaarlijks landen er in Nederland vliegtuigen, de zogenaamde gipsvluchten, die onfortuinlijke wintersporters repatriëren vanuit de wintersportgebieden in Europa.

Voor het extra risico die wintersport met zich meebrengt moet je ook extra premie betalen. Daarom moet je jouw (doorlopende) reisverzekering van Mondial Assistance uitbreiden met de dekking voor wintersport. Wij adviseren ook om de dekking voor medische kosten mee te verzekeren.

Wintersportdekking reisverzekering

Een reisverzekering van Mondial Assistance bestaat uit verschillende dekkingen. Je kunt zelf een keuze maken wat je wel en niet wilt meeverzekeren. Ga je op wintersport dan zijn de volgende twee dekkingen van belang:

  • Wintersportdekking
  • Medische kosten

Wintersportdekking

Als je bij je reisverzekering een wintersportdekking afsluit zijn jouw (gehuurde) ski’s, skiuitrusting, skipassen en de niet gevolgde skilessen meeverzekerd. Je krijgt dan gemaakte kosten terug als er iets gebeurt wat je reisverzekering dekt. Denk hierbij aan een ziekenhuisopname door een gebroken enkel, een ongeval tijdens de wintersport of diefstal van je skiuitrusting.

Medische kosten wintersport

Geneeskundige kosten in het buitenland worden niet altijd volledig vergoed door je basis zorgverzekering. Daarom is het verstandig om een Mondial Assistance reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten. Je bent dan ook verzekerd als je na een val op de skipiste met een banaan naar beneden moet. Maar ook als je met een helikopter van een berghelling moet worden vervoerd. Dit soort bijzondere kosten zijn meestal alleen gedekt op je reisverzekering.

Daarnaast wordt je bij een wintersportblessure vaak naar een privékliniek gebracht. Deze klinieken rekenen een hoger tarief dan gebruikelijk in Nederland. Jouw basisverzekering vergoedt alleen de kosten voor spoedeisende hulp tot het maximaal in Nederland geldende tarief. Wanneer je achteraf niet met een forse nota wil worden geconfronteerd is het belangrijk dat je zowel de dekkingen ‘medische kosten’ als ‘wintersport’ meeverzekerd op je reisverzekering.

Gebeurt er toch iets tijdens je wintersportvakantie dan is een telefoontje naar de alarmcentrale van Mondial Assistance voldoende om alles te regelen. Je komt dan achteraf niet voor vervelende financiële verrassingen te staan.

Wintersport reisverzekering voorkomt financiële problemen

De sneeuwomstandigheden zijn niet altijd optimaal te noemen, daarom komen er de laatste jaren steeds meer blessures en ongevallen voor. Er zijn meer botsingen en valpartijen, omdat het steeds drukker wordt op de piste. Een slechte voorbereiding en conditie van skiërs is de oorzaak van de vele blessures en ongevallen.

Juist door de toename van het aantal ongevallen is een wintersport reisverzekering belangrijk. De medische kosten bij een skiongeval zijn meestal fors. Voorbeeld: een gipsvlucht kost al snel € 2.000,-. Ook het transport vanaf de piste naar het ziekenhuis of huisarts kan flink in de papieren lopen. Wat veel mensen ook niet weten is dat deze kosten niet gedekt worden door je ziektekosten verzekeraar en dat deze dekking bij je wintersport reisverzekering onder rubriek medische kosten valt.

Voordelige wintersport reisverzekering

Een wintersport reisverzekering bij www.reisverzekeringkorting.nl is voordelig omdat je bij ons ook nog eens 10% extra korting ontvangt. Kinderen die op de ingangsdatum van de wintersport reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn gratis meeverzekerd, voor dezelfde risico´s als die van de medeverzekerde ouders/begeleiders.

10% extra korting

Bij Reisverzekeringkorting.nl ontvang je ook nog eens 10% extra korting op je wintersportreisverzekering. Het maakt niet uit of je een kortlopende reisverzekering met wintersportdekking, of een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking afsluit. Bij een doorlopende wintersport reisverzekering van Mondial Assistance, ontvang je iedere jaar 10% korting op je reisverzekering.

Wat kost een wintersportverzekering?

Je hebt al een kortlopende wintersportverzekering voor slechts € 2,20 per dag. Een doorlopende wintersportverzekering heb je vanaf € 1,65 per maand. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan heb je al een wintersportverzekering voor slechts € 1,40 per maand.

Sluit hier je wintersportreisverzekering af!

In slechts drie stappen sluit je zelf een kortlopende of doorlopende reisverzekering voor je wintersportvakantie af. De kortlopende reisverzekering kan je betalen met automatische incasso of iDEAL. Een doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering kan je per maand betalen met een machtiging voor automatische incasso. De polis ontvang je direct per e-mail.

Of als je vaker op wintersportvakantie gaat

Kortlopende of doorlopende wintersport reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering voor je wintersportvakantie afsluiten is meestal voordeliger wanneer je vaker dan eenmaal per jaar op vakantie gaat.

Je kunt hier al een uitstekende Mondial Assistance doorlopende reisverzekering met wintersportdekking afsluiten vanaf € 1,40 per maand (SOS-kosten en wintersport). Je bent dan in geheel Europa verzekerd. Wij adviseren wel om ook medische kosten af te sluiten. Dan ben je tijdens wintersport ook gedekt voor vervoer per helikopter of ”banaan” van de piste.

Doorlopende reisverzekering met wintersport

Veel Nederlanders gaan meerdere keren op vakantie. Bijvoorbeeld drie weken zomervakantie naar Ibiza, een week wintersporten in Oostenrijk en een lang weekend naar de Belgische Ardennen. In dat geval is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan meerdere malen een eenmalige reisverzekering afsluiten.

Wintersportreisverzekering Mondial Assistance: ruime dekking

Met het afsluiten van een wintersport reisverzekering ben je tevens gedekt voor bijzondere wintersporten, zoals: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme en paraskiënheliskiën.

Een wintersport reisverzekering biedt ook dekking tegen verlies of diefstal van je wintersportuitrusting: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen. Mocht je door een ongeval niet meer kunnen skiën dan krijg je ook de vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen vergoedt. Worden je ski’s gestolen dan ontvang je een vergoeding voor de kosten van het huren van vervangende ski’s en/of skischoenen.

Wintersportdekking bij Mondial Assistance: beste keuze

Een wintersport reisverzekering bij Mondial Assistance is de beste keuze, omdat:

  • De wintersport reisverzekering uitstekende voorwaarden en ruime dekking kent.
  • Mondial Assistance de grootste reisverzekeraar ter wereld is.
  • Mondial Assistance eigen alarmcentrales heeft in 29 landen.
  • Je altijd een snelle en eerlijke schadeafhandeling (online binnen vijf werkdagen) kunt verwachten.

Vragen?

Heb je nog vragen over wintersport reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen tijdens kantooruren: 055-5400409 of e-mailen: [email protected]

 

Categoriën: Wintersport

Tags: ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.