Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Voordelig wintersporten kan in Oost-Europa

Goedkoopste doorlopende wintersportverzekeringWil je op wintersport maar is je budget beperkt? Kijk dan eens naar goede alternatieven voor Frankrijk en Oostenrijk. Want wie goedkoop wil skiën, doet er goed aan om naar Oost-Europa te reizen, zo blijkt uit een onderzoek van Skyscanner.

Bij het onderzoek is er gekeken naar de prijzen van de belangrijkste Europese skigebieden en vergeleek men de kosten van zeven overnachtingen in een tweepersoonskamer in een driesterren hotel en huur uitrusting en skipas voor twee personen.

Bulgarije: voordelig wintersporten

Het voordeligste skigebied is het in Bulgarije gelegen skigebied Borovets. Dit gebied staat al langer op de kaart als budget skigebied en heeft een prima aanbod: Borovets is een van de oudste skigebieden van het land en ligt op 1300 meter hoogte in het Rila-gebergte. Het skigebied is zeer goed, de hoger gelegen en sneeuwzekere gedeeltes zijn ideaal voor beginners en gemiddelde skiërs, de skilessen zijn uitstekend en de après-ski is zeer uitbundig.

Servië, Europa’s meest moderne skigebied

Een verrassende tweede is Kopaonik in Servië, misschien wel Europa’s meest moderne skigebied met 21 liften waarvan de meesten zeer nieuw zijn. Het hoogteverschil van 521 meter is aan de bescheiden kant, maar het gebied heeft enkele geweldige skipistes. Kopaonik heeft haar traditionele charme behouden, met hutjes met rieten daken langs de piste, waar even opgewarmd kan worden bij een knisperend vuur met warme wijn en hartige snacks. Na het skiën weten de Serven wel hoe een feestje te vieren, met bars en clubs die tot in de vroege uurtjes doorgaan.

Slovenië ideaal voor families

Het in het zuiden aan Oostenrijk grenzende Slovenië, met als populairste skigebied Krvavec, staat op de derde plaats. Ook hier hoeft geen enkele concessie aan de skibeleving te worden gedaan. Een klein maar erg fijn skigebied, vooral ideaal voor families.

De eer voor de meest exclusieve skigebieden, en dus ook de allerduurste, gaat geheel en al naar Zwitserland. Voor de prijs van een weekje skiën in Verbier is het mogelijk bijna drie weken in Bulgarije te skiën. Op een twintigste plaats staat St. Moritz en Chamonix in Frankrijk eindigt op een 19e plaats. Wie zonder de bank te hoeven beroven toch het liefst in een ‘traditioneel’ skigebied skiet, doet er goed aan te kiezen voor Zell am See in Oostenrijk, deze plaats biedt ook geweldig veel waar voor geld.

Wat kost je wintersportreis?

Een belangrijk kostenaspect is de reis naar je wintersportbestemming. Zo vergeleek men ook de vlucht en transfer van de luchthaven naar de bestemming. Ook dan blijft Bulgarije met afstand de goedkoopste bestemming: voor nog geen € 1000,- voor twee personen komt skiën binnen handbereik.

De transfer van de luchthaven naar Borovets, zeven overnachtingen in een driesterrenhotel, een skipas en huur van uitrusting is bij elkaar nog geen € 385,- p.p. De oorspronkelijke nummer drie van het lijstje, Slovenië, komt inclusief vlucht zelfs op een tweede plaats met een totaal prijskaartje van € 1346,- voor twee personen. Servië kent wel duurdere vliegtickets naar Belgrado en gaat naar de vijfde plaats met totaalprijs van € 1617,- voor een week skiën per stel. Een andere goede keus voor wie wil vliegen en op de kleintjes wil letten is het Italiaanse Courmayeur: inclusief vliegtickets Geneve, transfer, hotel, huur skiuitrusting en skipas is de prijs € 1507,- per stel.

Voordelige wintersport reisverzekering

Een wintersport reisverzekering bij www.reisverzekeringkorting.nl is voordelig omdat je bij ons ook nog eens 10% extra korting ontvangt. Kinderen die op de ingangsdatum van de wintersport reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn gratis meeverzekerd, voor dezelfde risico´s als die van de medeverzekerde ouders/begeleiders.

10% extra korting

Bij Reisverzekeringkorting.nl ontvang je ook nog eens 10% extra korting op je wintersportreisverzekering. Het maakt niet uit of je een kortlopende reisverzekering met wintersportdekking, of een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking afsluit. Bij een doorlopende wintersport reisverzekering van Mondial Assistance, ontvang je iedere jaar 10% korting op je reisverzekering.

Wat kost een wintersportverzekering?

Je hebt al een kortlopende wintersportverzekering voor slechts € 2,20 per dag. Een doorlopende wintersportverzekering heb je vanaf € 1,65 per maand. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan heb je al een wintersportverzekering voor slechts € 1,40 per maand.

Sluit hier je wintersportreisverzekering af!

In slechts drie stappen sluit je zelf een kortlopende of doorlopende reisverzekering voor je wintersportvakantie af. De kortlopende reisverzekering kan je betalen met automatische incasso of iDEAL. Een doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering kan je per maand betalen met een machtiging voor automatische incasso. De polis ontvang je direct per e-mail.

Meer informatie over wintersport reisverzekeringen?

Wil je eerst meer informatie lezen over de wintersportreisverzekeringen van Mondial Assistance? Kijk dan hier:

Wintersportreisverzekering Mondial Assistance: ruime dekking

Met het afsluiten van een wintersport reisverzekering ben je tevens gedekt voor bijzondere wintersporten, zoals: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme en paraskiënheliskiën.

Een wintersport reisverzekering biedt ook dekking tegen verlies of diefstal van je wintersportuitrusting: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen. Mocht je door een ongeval niet meer kunnen skiën dan krijg je ook de vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen vergoedt. Worden je ski’s gestolen dan ontvang je een vergoeding voor de kosten van het huren van vervangende ski’s en/of skischoenen.

Wintersportdekking bij Mondial Assistance: beste keuze

Een wintersport reisverzekering bij Mondial Assistance is de beste keuze, omdat:

  • De wintersport reisverzekering uitstekende voorwaarden en ruime dekking kent.
  • Mondial Assistance de grootste reisverzekeraar ter wereld is.
  • Mondial Assistance eigen alarmcentrales heeft in 29 landen.
  • Je altijd een snelle en eerlijke schadeafhandeling (online binnen vijf werkdagen) kunt verwachten.

Vragen?

Heb je nog vragen over wintersport reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen tijdens kantooruren: 055-5400409 of e-mailen: [email protected]

Categoriën: Wintersport

Tags:

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.