Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Tot 25% korting op de doorlopende wintersport reisverzekering

Tot 25% korting op de doorlopende wintersport reisverzekering

Tot 25% korting op de doorlopende wintersport reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking sluit je hier af met 10- 25% korting op de premie. Deze korting is ook doorlopend, zo heb je altijd de voordeligste verzekering voor je wintersport!

Een uitstekende wintersport reisverzekering van Allianz Global Assistance voor heel Europa heb je al vanaf € 1,63 per maand. Wij adviseren om ook medische kosten mee te verzekeren. In dat geval betaal je € 2,68 per maand en ben je goed verzekerd tegen geneeskundige kosten en ongevallen.

Allianz Global Assistance is grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en meerdere keren tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland. De doorlopende reisverzekering (budget-variant) is twee keer door de Consumentenbond gekozen als beste koop.

Nu 10% extra online korting

Alleen op deze website ontvang je 10% extra korting op de premie van een Allianz Global Assistance doorlopende reisverzekering. Je moet dan zelf online je reisverzekering afsluiten. Dat gaat heel eenvoudig in slechts drie stappen. Je ontvangt daarna direct de polis per e-mail. Dankzij onze korting heb je altijd de laagste prijs. De korting op je doorlopende reisverzekering ontvang je ieder jaar weer zolang de polis loopt. Zo blijf je profiteren van de laagste premie.

Jonger dan 27 jaar? Ontvang tot 15% jongerenkorting

Wij hebben speciaal voor jongeren de goedkoopste doorlopende wintersport reisverzekering. Want je krijgt bij ons een jongerenkorting die kan oplopen tot 15% en ook nog eens via deze website 10% extra internetkorting. Jouw korting kan oplopen tot 25%! Zo maken we een wintersport reisverzekering wel heel goedkoop voor jou!

Wintersportvakantie zonder zorgen

Bij de voorbereiding op een wintersportvakantie denk je na over je uitrusting, je conditie maar ook over veiligheid. Je draagt een helm en beschermende kleding. Je laat niets aan het toeval over en sluit daarom ook een goede (doorlopende) reisverzekering met wintersportdekking en medische kosten af. Deze verzekering komt van pas wanneer:

 • je een been breekt op de piste;
 • jouw ski-uitrusting gestolen wordt;
 • je door een blessure niet meer kan skiën en de kosten voor je skipas terug wilt ontvangen;
 • je door een lawine het dorp niet meer kunt verlaten:
 • enz.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, met de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je veel problemen voorkomen. Maar nog belangrijker: je zorgt er voor dat jouw wintersportvakantie geen financiële ramp wordt.

Doorlopende reisverzekering met wintersportdekking

Met de wintersportdekking verzeker je het extra risico dat je loopt tijdens de wintersport. De wintersportdekking van Allianz Global Assistance zorgt ervoor dat de andere dekkingen die je hebt afgesloten ook van toepassing zijn als je aan het skiën of snowboarden bent. Krijg je dus een ongeluk tijdens het skiën of snowboarden? Of worden je spullen beschadigd of gestolen? Dan moet je niet alleen de dekking wintersport hebben afgesloten, maar ook de dekkingen voor medische kosten en bagage. Alleen dan krijg je je medische kosten en spullen vergoed. Dit geldt uiteraard ook voor eventuele andere dekkingen, zoals extra sportuitrusting.

Met het afsluiten van een wintersportverzekering ben je tevens gedekt voor bijzondere wintersporten zoals: ijsklemmen, skeletten, bobslederijden, ijshockey, speedskiër, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyleskiën, ski-alpinisme en paraskiën/heliskiën.

De wintersport reisverzekering biedt ook dekking tegen verlies of diefstal van je wintersportuitrusting: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen. Mocht je door een ongeval niet meer kunnen skiën dan krijg je ook de vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen vergoedt. Worden je ski’s gestolen dan ontvang je een vergoeding voor de kosten van het huren van vervangende ski’s en/of skischoenen.

Dekking medische kosten is belangrijk bij wintersport

Als je een been breekt en van de piste af moet worden gehaald dan is het niet altijd zo dat je zorgverzekeraar de medische hulp en de vervoerskosten gaat vergoeden. Een zorgverzekering vergoedt weliswaar (gedeeltelijk) de medische kosten, maar de kosten voor vervoer per helikopter, banaan of gipsvlucht neemt de zorgverzekeraar meestal niet voor zijn rekening. De kosten van een noodzakelijk langer verblijf ook niet. De rekening voor opsporing of redding en berging kan je zeker niet bij je zorgverzekeraar claimen. Het zijn vooral deze kosten die behoorlijk fors kunnen zijn. De doorlopende reisverzekering met wintersportdekking en medische kosten van Allianz Global Assistance vergoedt deze kosten wel. Je staat dan heel wat meer ontspannen op de piste!

Off-piste wintersport ook gedekt

Je bent bij Allianz Global Assistance uitstekend verzekerd als je off-piste gaat skiën. Wel moet je voldoende voorzichtig zijn. Je bent niet verzekerd bij roekeloos gedrag of als je het gevaar letterlijk opzoekt. Roekeloos gedrag is bijvoorbeeld off-piste gaan skiën als er sprake is van lawinegevaar. In Europa is een waarschuwingssysteem van kracht. Dit systeem werkt met vijf codes:

 1. Gering gevaar
 2. Matig gevaar
 3. Aanzienlijk gevaar
 4. Groot gevaar
 5. Zeer groot gevaar

Ga je skiën als er gevaar dreigt voor lawines, dan ben je niet verzekerd. Standaard is een uitkering bij overlijden of invaliditeit door een ongeval tijdens bijzondere wintersporten niet gedekt. Je kan dit ook verzekeren door de dekking ‘ongevallen bijzondere sporten’ als extra af te sluiten.

Een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of meer dan 18 dagen achtereen wegblijft. Dat is al snel het geval.

Premie doorlopende reisverzekering

De premie voor een doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Zie onderstaande premietabel:

Maandpremie doorlopende reisverzekering (vanaf)
S.O.S hulpverlening (verplicht)€ 1,18
Ongevallen€ 0,38
Reisbagage
- Budget
- Comfort
- Premium
€ 0,25
€ 0,88
€ 1,59
Medische kosten
- Budget
- Comfort
- Premium
€ 0,96
€ 0,99
€ 1,08
Rechtsbijstand€ 0,35
Werelddekking€ 0,67
Wintersport/bijzondere sporten€ 0,45
Ongevallen bijzondere sporten€ 1,45
Uitgebreide sportuitrusting€ 1,82
Geld€ 2,46
S.O.S Autohulp€ 1,72
Uitbreiding 180 dagenToeslag 50%
Annuleringsdekking€ 5,14
Premies exclusief assurantiebelasting en inclusief leeftijdskorting plus online korting. Maak zelf een premieberekening voor de exacte premie.

Doorlopende reisverzekering Allianz Global Assistance

De doorlopende reis en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance kent de volgende dekkingen die je zelf kunt kiezen of uitsluiten:

 • SOS-kosten – Deze rubriek is verplicht en betreft o.a. 24-uurs hulpverlening, redding en opsporing, extra verblijfskosten, repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot) maar ook de kosten van een begrafenis of crematie en overkomst van familie.
 • Ongevallen – Je ontvangt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval.
 • Bagage (Budget, Comfort of Premium) – Beschadiging, verlies of diefstal van je reisbagage waaronder je smartphone, laptop, tablet of camera.
 • Medische Kosten – O.a. ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen tandartskosten bij ongeval en medicijnen).
 • Rechtsbijstand – Hulp van juristen en advocaten bij geschillen in het buitenland.

Aanvullende dekkingen

 • Werelddekking – Standaard ben je in Europa verzekerd waaronder wordt verstaan de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Tevens is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden. Bij Werelddekking: De gehele wereld
 • Wintersport en bijzondere sporten – Voor het beoefenen van bijzondere sporten (bijv. parachutespringen, abseilen en rafting). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken).
 • Uitgebreide sportuitrusting – Met deze dekking ben je verzekerd voor je sportuitrusting tot maximaal € 2.500,-. Deze dekking geldt aanvullend op de dekking voor Bagage. Deze dekking geldt voor uitrusting die gebruikt wordt bij o.a.: duik-, (kite)surf-, golf-, fiets- en wintersport.
 • Geld – Met deze dekking ben je verzekerd in geval van verlies/diefstal van geld, reischeques en/of chippassen.
 • SOS autohulp – Met SOS autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor in geval van een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. De hulp bestaat o.a. uit reparatie ter plaatse, transport naar de garage en eventueel transport naar Nederland als het voertuig niet gerepareerd kan worden. Daarnaast worden o.a. kosten vergoed voor vervangend vervoer, de terugreis naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand.
 • 180 dagen dekking – Met deze dekking ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland. Standaard is dit 60 dagen.

Annuleringsverzekering

 • Doorlopende Annuleringsverzekering – De Doorlopende Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen.
 • Doorlopende Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering – De Doorlopende Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Met de Dubbel-Zeker variant wordt bij eerdere terugkeer naar huis de volledige verzekerde reissom vergoed. Verder geldt dezelfde dekking als bij de standaard Doorlopende Annuleringsverzekering.
 • Samengestelde Reis – Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals bijvoorbeeld vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb  je daarvoor dekking met deze aanvulling op jouw doorlopende annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Assistant Services

Om de hulpverlening nog verder uit te breiden heeft Allianz Global Assistance een aantal extra services geïntroduceerd: de Assistant Services. Deze diensten bieden nog meer zekerheid en bescherming. In combinatie met de Doorlopende Reis en annuleringsverzekering zijn de services tegen een aantrekkelijke prijs extra bij te bestellen en in sommige gevallen zelfs gratis (afhankelijk welke variant je van de Doorlopende Reis en annuleringsverzekering afsluit). Allianz Global Assistance is de enige reisverzekeraar in Nederland die deze unieke services bij haar Doorlopende Reis en annuleringsverzekering aanbiedt. De Assistant Services kun je 24/7 online beheren en bestaan uit de volgende onderdelen:

 • SMS Assistant: Bij dreigend gevaar in het reisgebied word je razendsnel per SMS gewaarschuwd;
 • Luggage Assistant: Verloren bagage krijg je hiermee weer snel in handen;
 • Kid Assistant: Dankzij het speciale polsbandje, met unieke code, van Kid Assistant worden kinderen weer snel herenigd met hun ouders;
 • Life Assistant: Medische en andere belangrijke gegevens zijn snel beschikbaar voor hulpverleners wanneer je zelf in nood en niet aanspreekbaar bent.

Bij Allianz Global Assistance kan je voor de bagagedekking kiezen uit drie verschillende varianten:

 • Budget: basisdekking – goed en goedkoop
 • Comfort: normale dekking – gunstige premie
 • Premium: uitgebreide dekking – voor alle zekerheid

Hieronder staan de verzekerde bedragen

Verzekerd p.p.
 • Budget
Verzekerd bedrag: max. € 1.000,-
Camera, laptop, i-pod, etc.: max. € 500,-
Overige bagage (per item): max. € 350,-
Eigen risico: € 50,-
 • Comfort
Verzekerd bedrag: max. € 3.500,-
Camera, laptop, i-pod, etc.: max. € 1.750,-
Overige bagage (per item): max. € 500,-
Eigen risico: € 50,-
 • Premium
Verzekerd bedrag: max. € 5.000,-
Camera, laptop, i-pod, etc.: max. € 3.500,-
Overige bagage (per item): max. € 1.000,-
Eigen risico: Geen

Kies je voor een bepaalde variant Bagage, dan is deze van invloed op de keuze voor Medische kosten. Beide moeten van dezelfde variant zijn. Tip: Neem je tijdens je reis veel sportuitrusting mee? Kies dan ook voor de dekking Uitgebreide sportuitrusting. Bij alle drie de varianten bepaal je zelf wat je wilt meeverzekeren. S.O.S. hulpverlening is de enige rubriek, die standaard in je doorlopende reisverzekering zit. De andere rubrieken kan je toevoegen of uitsluiten.

Vragen?

Heb je vragen over de doorlopende wintersport reisverzekering? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl of bel ons: 055 540 04 09 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.