Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Goedkoop op wintersport? Kies voor deze skigebieden!

Goedkoop op wintersport? Kies voor deze skigebieden!

Het skiseizoen is in volle gang en de besneeuwde pistes lonken. Wil jij op wintersport maar is je budget beperkt? Hier lees je welke van de vijftig grootste skigebieden in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk het goedkoopst zijn, volgens besparingsplatform Kortingscode.nl.

Bij het onderzoek is er onderscheid gemaakt tussen de lengte van de pistes en de kosten voor skipassen van de grootste skigebieden. Hierbij komt Duitsland als duurste uit de bus met gemiddeld bijna € 6,- per kilometer piste. In Frankrijk ben je met slechts € 0,77 per kilometer het goedkoopst uit.

Goedkoopste skipas

Dagkaarten en een 6-daagse skipas zijn gemiddeld het goedkoopst in Duitsland, respectievelijk € 39 en € 176. In Zwitserland zijn dagkaarten en 6-daagse skipassen gemiddeld het duurst, € 62 en € 304.

In Duitsland is een skipas voor zes dagen het goedkoopst in het Garmisch-Classic gebied (€ 84), ook betaal je daar per kilometer het minst (€ 2). Het duurst is een skipas in Zugspitze (€ 240), per kilometer betaal je daar ook het meest (€ 12).

Voor een goedkope reisverzekering met korting, kan je hier terecht: Voordelige wintersport reisverzekering

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.