Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Europese zorgpas (EHIC) ook belangrijk bij wintersport

Ga je deze winter op wintersport in Europa? Vergeet dan vooral niet om je Europese zorgpas mee te nemen, de European Health Insurance Card (EHIC).

Daarnaast adviseren wij je om een wintersport reisverzekering af te sluiten met dekking voor medische kosten, zodat ook vervoer vanaf de piste met een ‘banaan’ of helikopter verzekerd is.

  • Je hebt hier al een Mondial Assistance reisverzekering met wintersportdekking voor slechts € 2,20 per dag.
  • Een Mondial Assistance doorlopende wintersportverzekering heb je vanaf € 1,65 per maand.
  • Ben je jonger dan 27 jaar? Dan heb je al een wintersportverzekering voor slechts € 1,40 per maand.

10 procent extra korting!

Wanneer je hier nu een wintersportreisverzekering afsluit, ontvang je 10% extra korting op de premie. Sluit je een doorlopende reisverzekering af dan ontvang je ook 10% korting (deze korting is doorlopend, dus ieder jaar weer). Zo ben je voordelig en goed verzekerd tijdens je wintersport.

European Health Insurance Card (EHIC)

Wanneer je tijdelijk in een EU-/EER-land of Zwitserland bent en je hebt onmiddellijk medische zorg nodig, dan heb je daar recht op. Het gaat dan om zorg die in het wettelijk verzekeringspakket van dat land valt, vergelijkbaar met wat in Nederland het basispakket wordt genoemd. Met een European Health Insurance Card (EHIC) kan je aantonen dat je recht heb op medische zorg in een ander Europees land.

Met de EHIC heb je recht op noodzakelijke medische zorg tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland. De EHIC is alleen geldig in landen die vallen binnen de EEG (dit zijn de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) Zwitserland, Macedonië en Australië. Voorwaarde is dat het niet om zorg gaat in het land waar je woont.

Steeds meer Nederlandse zorgverzekeraars hebben de eigen zorgpas gecombineerd met een EHIC. De voorkant is dan de zorgpas van je zorgverzekeraar en de achterkant is de EHIC. Is dat niet het geval vraag deze dan een European Health Insurance Card aan. Je krijgt de pas dan thuisgestuurd.

Reisverzekering noodzakelijk bij wintersport

Met de basisverzekering bent je verzekerd voor zorg in het buitenland. Dit is wel op basis van de Nederlandse tarieven. Als je naar een land op vakantie gaat, waar de zorg duurder is (bijvoorbeeld de VS en Canada), is het aan te raden om reisverzekering met dekking voor medische kosten te nemen. De basisverzekering vergoedt geen repatriëring. Dus als je op wintersport gaat, raden wij je aan om een reisverzekering (met wintersportdekking en dekking voor medische kosten) af te sluiten. Je krijgt dan bijvoorbeeld een gipsvlucht vergoed.

Vergoeding basisverzekering niet altijd toereikend

Zorg in particuliere klinieken wordt niet altijd vergoed omdat deze niet in het wettelijk verzekeringspakket van het land is opgenomen. Niet in alle landen krijg je de kosten 100% vergoed. Het verzekeringspakket en de dekking is in elk land anders. Het is daarom raadzaam een aanvullende zorgverzekering of een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten. Zorgkosten die je maakt in het land waar je woont, krijgt je niet vergoed met een EHIC. Dat geldt ook voor de kosten van een geplande behandeling in de andere landen.

Medische kosten wintersport

Geneeskundige kosten in het buitenland worden niet altijd volledig vergoed door je basis zorgverzekering. Daarom is het verstandig om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten. Je bent dan ook verzekerd als je na een val op de skipiste met een banaan naar beneden moet. Maar ook als je met een helikopter van een berghelling moet worden vervoerd. Dit soort bijzondere kosten zijn meestal alleen gedekt op je reisverzekering.

Daarnaast wordt je bij een wintersportblessure vaak naar een privékliniek gebracht. Deze klinieken rekenen een hoger tarief dan gebruikelijk in Nederland. Jouw basisverzekering vergoedt alleen de kosten voor spoedeisende hulp tot het maximaal in Nederland geldende tarief. Wanneer je achteraf niet met een forse nota wil worden geconfronteerd is het belangrijk dat je zowel de dekkingen ‘medische kosten’ als ‘wintersport’ meeverzekerd op je reisverzekering.

Gebeurt er toch iets tijdens je wintersportvakantie dan is een telefoontje naar de alarmcentrale van Mondial Assistance voldoende om alles te regelen. Je komt dan achteraf niet voor vervelende financiële verrassingen te staan.

Heb je nog geen wintersportverzekering? Sluit hem hier af!

In slechts drie stappen sluit je zelf een kortlopende of doorlopende reisverzekering af. De kortlopende reisverzekering kan je betalen met automatische incasso of iDEAL. Een doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering kun je per maand betalen met een machtiging voor automatische incasso. De polis ontvang je direct per e-mail.

Wintersportreisverzekering Mondial Assistance: ruime dekking

Met het afsluiten van een wintersport reisverzekering ben je tevens gedekt voor bijzondere wintersporten, zoals: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme en paraskiënheliskiën.

Een wintersport reisverzekering biedt ook dekking tegen verlies of diefstal van je wintersportuitrusting: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen. Mocht je door een ongeval niet meer kunnen skiën dan krijg je ook de vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen vergoedt. Worden je ski’s gestolen dan ontvang je een vergoeding voor de kosten van het huren van vervangende ski’s en/of skischoenen.

Wintersportdekking bij Mondial Assistance: beste keuze

Een wintersport reisverzekering bij Mondial Assistance is de beste keuze, omdat:

  • De wintersport reisverzekering uitstekende voorwaarden en ruime dekking kent.
  • Mondial Assistance de grootste reisverzekeraar ter wereld is.
  • Mondial Assistance eigen alarmcentrales heeft in 29 landen.
  • Je altijd een snelle en eerlijke schadeafhandeling (online binnen vijf werkdagen) kunt verwachten.

Vragen?

Heb je nog vragen over wintersport reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen tijdens kantooruren: 055-5400409 of e-mailen: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.