Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Binnenkort 1 miljoen Nederlanders op wintersport

De wintersportmaanden breken weer aan. Traditioneel gaat Nederland in december, januari, februari en maart op wintersportvakantie.

Net als vorig jaar zullen ongeveer 1 miljoen Nederlanders de sneeuw gaan opzoeken in Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk.

Oostenrijk nummer één wintersportbestemming

Oostenrijk blijft voor Nederlanders dé belangrijkste wintersportbestemming en mag iets meer dan de helft (55%) van de wintersporters begroeten. Dit jaar zal Duitsland zelfs meer Nederlandse wintersporters ontvangen dan Frankrijk. De top 5 van wintersportbestemmingen:

  1. Oostenrijk
  2. Duitsland
  3. Frankrijk
  4. Zwitserland
  5. Tsjechië

Nieuw trend: korte skitrips

Het ondernemen van kortere skitrips, zet ook dit wintersportseizoen door. Wintersporters gaan vaker een kortere wintersportvakantie ondernemen. In plaats van een weekje wintersport kiest de Nederlander eerder voor een weekend wintersport. Duitsland, al jaren een zeer populaire wintersportbestemming, profiteert hiervan en zal 16% van de wintersporters ontvangen.

Veel wintersporters zullen wachten met boeken tot zij er zeker van zijn dat er sneeuw ligt op de wintersportbestemming.

Auto meest gebruikt

De auto is het meest gebruikte vervoersmiddel voor de wintersport. Ruim driekwart van de wintersporter gaat met de auto op wintersportvakantie. Eén op de tien gaat met de bus naar de sneeuw. Anderen nemen het vliegtuig of de trein.

Wintersportvakantie

Een deel van de wintersportvakanties zal in december 2011 ondernomen worden. Maar het merendeel van de wintersportvakanties vindt in januari, februari en maart volgend jaar plaats:

  • De kerstvakantie begint voor alle regio’s op zaterdag 24 december 2011 en duurt tot en met zondag 8 januari 2012.
  • De voorjaarsvakantie valt in 2012 voor de regio Midden en Zuid in van 18 februari t/m 26 februari 2012 en voor de regio Noord van 25 februari t/m 4 maart 2012.

Vergeet je wintersportverzekering niet

Als je op wintersport- of langlaufvakantie gaat, moet je bij een kortlopende- of doorlopende reisverzekering een aanvullende wintersportdekking afsluiten. Dit heeft als reden dat wintersport specifieke risico’s met zich meebrengt. Daarnaast zijn de materialen voor een wintersport vaak erg duur en door de wintersportdekking zijn deze extra verzekerd.

Wintersportverzekering afsluiten?

De wintersport reisverzekering van Mondial Assistance: voordelig en uitgebreide dekking! Nu 10% extra korting op de toch al scherpe premie! Ben jij op zoek naar een voordelige wintersport reisverzekering met een ruime dekking? De Kortlopende Reisverzekering van Mondial Assistance heeft een zeer complete dekking voor S.O.S kosten, ongevallen, diefstal, verlies van bagage en medische kosten.

Je hebt al een kortlopende wintersport reisverzekering voor slechts € 2,20 per dag. Een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking heb je vanaf € 1,65 p/m. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan heb je al een doorlopende wintersport reisverzekering voor slechts € 1,40 per maand. Bereken hier de premie:

wintersportverzekering

Mocht je nog vragen hebben over reisverzekeringen met wintersport dekking? Bel: 055 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen).