Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Met de auto naar wintersport in Oostenrijk: winterbanden verplicht!

wintersport in Oostenrijk: winterbanden verplicht!

wintersport in Oostenrijk: winterbanden verplicht!

Wanneer je met de auto op wintersportvakantie naar Oostenrijk gaat, is het goed te weten dat al sinds 2008 het verplicht is om op de Oostenrijkse wegen met winterbanden te rijden. Ook Duitsland kent die verplichting maar dan alleen bij winterse omstandigheden.

Wanneer je op wintersportvakantie gaat met jouw auto is het ook handig om een Pechhulp wintersport verzekering van Allianz Global Assistance af te sluiten. Bij pech onderweg ontvang je direct professionele hulp. Kan de auto niet snel gerepareerd worden worden dan krijg je de beschikking over een vervangende auto inclusief winterbanden en eventueel met skibox en/of trekhaak.

Meer grip met winterbanden

Wanneer het kouder is dan 7˚ Celsius ben je met winterbanden gewoon veiliger onderweg. Winterbanden zijn speciaal ontworpen om bij lage temperaturen én neerslag goede grip op de weg te houden. Zowel het profiel als het materiaal zijn hierop aangepast. Slimme banden dus. Een natte weg heeft nog niet de helft van de grip van een droge weg. Ligt er sneeuw op dan halveert de grip nog eens en een bevroren weg is nog eens twee keer zo glad als een besneeuwde weg. Maar ook als het alleen maar koud en droog is presteren winterbanden veel beter, dankzij hun speciale rubbercompound die flexibel blijft bij lage temperaturen onder de 7 graden.

Voor alle wintersportlanden geldt dat het niet rijden op winterbanden kan leiden tot (mede) aansprakelijkheid voor ongevallen omdat de bestuurder van een auto op zomerbanden minder goed kan reageren op onverwachte situaties. Oostenrijk (sinds 2008) gaat daarin nog een stap verder: alle (dus ook Nederlandse) auto’s moeten onder winterse omstandigheden beschikken over een winteruitrusting. De plicht geldt voor zowel personenwagens als bedrijfsvoertuigen. Het gaat daarbij vooral om winterbanden en voldoende ruitensproeiervloeistof.

Personenwagens, lichte bedrijfsvoertuigen en campers

Onder deze categorie vallen alle personenwagens, bussen met maximaal 8 zitplaatsen, bedrijfsvoertuigen met een maximum toegestaan totaalgewicht tot 3.500 kg en campers.

  • Wanneer er tussen 1 november en 15 april sprake is van winterse omstandigheden, moeten de aangedreven wielen voorzien zijn van sneeuwkettingen, of alle wielen van winterbanden.
  • Sneeuwkettingen zijn echter alleen toegestaan wanneer het wegdek bedekt is met een compacte sneeuw- of ijslaag, en het wegdek niet door de kettingen beschadigd kan worden.
  • Winterbanden, herkenbaar aan de M+S-codering, dienen op alle wielen gemonteerd te worden en een profiel te hebben van minstens 4 mm voor radiaalbanden en 5 mm voor diagonaalbanden.

Boetes

Bestuurders van voertuigen die niet aan de bovenstaande eisen voldoen, riskeren een boete van € 35 tot € 5.000. Ook geldt de omgekeerde bewijsplicht. Dat wil zeggen dat wanneer een bestuurder van een voertuig uitgerust met zomerbanden in de winter betrokken raakt bij een ongeval, bij voorbaat in staat van beschuldiging wordt gesteld. Ook kan het verzuimen van de winterbandenplicht leiden tot problemen bij het claimen van de schade bij verzekeraars en zelfs tot inbeslagname van het voertuig.

Met de auto op wintersport? Sluit een Pechhulp verzekering af!

Auto pechhulp met Europadekking ook voor wintersport nu 10% korting, slechts: € 3,71 per maand!

Onbezorgd op wintersportvakantie? Sluit nu een Pechhulp Europa verzekering af. Je ontvangt 10% extra korting op de premie. Voor slechts € 3,71 per maand ben je het hele jaar door, dus ook tijdens je wintersport, in geheel Europa verzekerd van professionele pechhulp. Kies voor grootste hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance voor de perfecte hulpverlening in Nederland en het buitenland.

Sta je met jouw auto of motor met pech langs de weg? Dan kan je 24 uur per, 7 dagen per week, bellen met de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance die altijd voor je klaar staat.

Bereken zelf de premie voor een Pechhulpverzekering

Kijk zelf hoe voordelig de premies zijn voor de uitgebreide Pechhulp verzekering, de beste garantie bij autopech tijdens je wintersportvakantie. Bij Reisverzekeringkorting.nl kun je zelf de premie berekenen en direct een Pechhulp verzekering afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Premie berekenen van een Auto Pechhulp Verzekering? Klik hier:

Pechhulp Europa

In het buitenland wordt ook gekeken of de auto of motor ter plaatse gerepareerd kan worden. Zo niet dan zorgt Allianz Global Assistance ervoor dat de auto of motor naar de dichtstbijzijnde professionele hulpdienst wordt gebracht. Is het niet mogelijk om de auto of motor daar binnen 48 uur te repareren, dan kan Allianz Global Assistance tot maximaal 30 dagen een vervangende auto of motor ter beschikking stellen. Allianz Global Assistance beschikt in het buitenland over een eigen vloot van vervangende auto’s. Deze zijn veelal uitgerust met trekhaak en ’s winters met skibox en winterbanden. En dat is wel zo handig als je tijdens jouw vakantie weer snel op weg wilt.

Allianz Global Assistance Pechhulp verzekering

Al meer dan 2 miljoen auto- en motorbezitters in Nederland vertrouwen op de pechhulp van Allianz Global Assistance. Allianz Global Assistance heeft pechhulp verleend uit naam van haar klanten, dus er is een grote kans dat je al een keer geholpen bent door Allianz Global Assistance. Door de jarenlange ervaring met pechhulpverlening, weet Allianz Global Assistance wat er moet gebeuren als je auto of motor er mee ophoudt. Waar je ook naar toe gaat, deze verzekering zorgt er voor dat je snel weer onderweg bent.
Ook op een Pechhulp wintersport verzekering van Allianz Global Assistance ontvang je bij ons 10% extra korting op je premie!

Welke hulp krijg je met een Pechhulp verzekering?

Wanneer je een Auto Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance hebt afgesloten en je komt in Nederland of in Europa buitenland met pech te staan, krijg je direct professionele hulp ter plekke. Mocht reparatie ter plekke niet mogelijk zijn dan wordt je auto naar de dichtstbijzijnde garage gebracht of eventueel naar een adres naar keuze. Uiteraard wordt er gezorgd voor vervoer naar huis voor de inzittenden. Mocht reparatie wat langer duren dan kun je tot maximaal twee dagen vervangend vervoer krijgen.

Auto Pechhulp verzekering Allianz Global Assistance NL excl. woonplaats NL incl. woonplaats NL + Europa excl. woonpl. NL + Europa incl. woonpl.
Aantal keer recht op service 7x 7x (max. 5 in woonplaats) 7x 7x (max. 5 in woonplaats)
Uitsluiting ivm leeftijd auto of zakelijke gebruik Nee Nee Nee Nee
Incl. hulp bij immobilisatie door eigen toedoen Ja Ja Ja Ja
Vervangend vervoer Ja Ja Ja Ja
Transport Ja Ja Ja Ja
Pers.gebonden/kentekengebonden Kenteken Kenteken Kenteken Kenteken

Pechhulp Nederland

Hulp in woonplaats Nee Ja Nee Ja
Hulp ter plaatse Ja Ja Ja Ja
Reparatie aan aangekoppelde aanhanger N.v.t. N.v.t. N.v.t. Ja, mits meeverzekerd
Transport dichtstbijzijnde garage/hulpdienst Ja Ja Ja Ja
Transport naar een adres in Nederland Ja Ja Ja Ja
Transport incl. aangekoppelde aanhanger Ja Ja Ja Ja
Vervoer inzittenden Ja Ja Ja Ja
Vervangend chauffeur Ja Ja Ja Ja
Vervangend vervoer Ja Ja Ja Ja
Duur inzet vervangend vervoer Max. 2 werkdagen Max. 2 werkdagen Max. 2 werkdagen Max. 2 werkdagen
Hotelovernachting Ja Ja Ja Ja

Pechhulp Nederland en Europa

Hulp ter plaatse Ja Ja
Reparatie aan aangekoppelde aanhanger N.v.t. Ja, mits meeverzekerd
Transport dichtstbijzijnde garage/hulpdienst Ja Ja
Transport incl. aangekoppelde aanhanger Ja Ja
Transport naar een adres in Nederland Ja Ja
Toezenden van onderdelen Ja Ja
Kosten onderdelen Nee Nee
Vervoer inzittenden Ja Ja
Vervangend chauffeur Ja Ja
Vervangend vervoer Ja Ja
Duur inzet vervangend vervoer Max. 30 dagen Max. 30 dagen
Stallingskosten Ja Ja
Hotelovernachting Ja Ja

Toelichting tabel Pechhulp verzekering Allianz Global Assistance

  • Alle prijzen, voor zover van toepassing, exclusief assurantiebelasting
  • Een volledige lijst met Europese landen waar dekking geldt is beschikbaar in de voorwaarden. 
  • Onder immobilisatie door eigen toedoen vallen bijvoorbeeld een lege accu, verkeerd getankte brandstof of een lekke band.
  • Deze tabel geeft een overzicht van een aantal dekkingen en is indicatief en niet volledig. De voorwaarden van de verzekering zijn dat wel, lees deze voor het afsluiten van de verzekering.
  • Maak voor de meest actuele premies altijd een premieberekening.
  • Er kunnen aan dit overzicht geen rechten worden ontleend.

Eigen vloot huurauto’s

De eigen vloot huurauto’s van Allianz Global Assistance heeft zijn waarde al bewezen. Veel Nederlanders reizen met een caravan of vouwwagen achter de auto naar het buitenland. Bij pech en indien de auto niet op korte termijn gerepareerd kan worden, is een vervangende auto met een trekhaak nodig. Echter een huurauto met een trekhaak is vrijwel nergens bij de grote verhuurbedrijven in Europa te krijgen. Allianz Global Assistance Pechhulp heeft de beschikking over honderden eigen huurauto’s in het buitenland, vrijwel allemaal uitgerust met een trekhaak. Hiervan maken gestrande Nederlanders volop gebruik. De huurauto’s zijn verdeeld over meer dan twintig depots in Europa.

Vragen?

Stuur een e-mail naar [email protected] of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen)

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.