Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Working Holiday Insurance voor medische zorg, repatriëring en aansprakelijkheid

Working Holiday Insurance
Working Holiday Insurance

Ben je op zoek naar een Working Holiday Insurance omdat je in het buitenland gaat werken? De Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance is dan de beste optie. Hulpverlening, medische kosten in het buitenland (waaronder ziekenhuis opname), repatriëring, aansprakelijkheid en werken is (als optie) meeverzekerd.

De Globetrotter Verzekering is de perfecte Working Holiday Insurance en kan je alleen op deze website afsluiten met een korting tot 20% korting. Zo heb je deze verzekering al voor heel Europa vanaf € 8,51 per maand (inclusief onze extra online korting en leeftijdskorting). Je bent dan verzekerd voor o.a.:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
 • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig of vervoer stoffelijk overschot).
 • Overkomst van twee familieleden bij ernstige ziekte/ongeval/overlijden.
 • Kosten begrafenis/crematie of vervoer stoffelijk overschot naar Nederland.

Meer weten over een reisverzekering voor werken in het buitenland (Working Holiday Insurance)? Kijk hier: Globetrotter Verzekering »

Working Holiday Insurance: Globetrotter Verzekering

Allianz Global Assistance heeft voor iedereen die gaat werken in het buitenland een prima Working Holiday Insurance: de Globetrotter Verzekering. Deze reisverzekering is geschikt voor een verblijf in het buitenland van minimaal een maand en maximaal twee jaar.

De voordelen van de Globetrotter Verzekering:

 • Professionele hulp bij ziekte en ongeval via de alarmcentrale van Allianz Global Assistance.
 • Wanneer je jouw zorgverzekering opzegt, kan je medische kosten volledig meeverzekeren. Een aanvulling op je huidige zorgverzekering kan ook, zodat je in het buitenland 100% gedekt bent.
 • Werken is gratis meeverzekerd (standaard beroepen).
 • Dekking voor hulpverlening en repatriëring bij ernstige ziekte/overlijden.
 • Aansprakelijkheid is verzekerd tot € 1.000.000 per gebeurtenis (Australië wordt tot  € 1.500.000 vergoed).

Werken is gratis of tegen toeslag meeverzekerd

Standaard werk (kantoor of werken in een bar) is verzekerd. Als je werk gaat doen met een verhoogd risico geldt daarvoor een toeslag. Neem daarvoor contact op met ons. Meer informatie over beroepsrisico vind je op de pagina beroepsrisico’s »

Doorlopende reisverzekering niet geschikt

Wanneer je langer dan twee maanden aaneengesloten in het buitenland verblijft is een doorlopende reisverzekering niet geschikt. Een doorlopende reisverzekering kent altijd een maximum aantal dagen die je aaneengesloten in het buitenland mag verblijven. Daarnaast mag je op een doorlopende reisverzekering geen werkzaamheden verrichten.

Meer weten over een reisverzekering voor werken in het buitenland (Working Holiday Insurance)? Kijk hier: Globetrotter Verzekering »

Medische kosten

Omdat je Nederlandse basisverzekering meestal een deel vergoedt van je medische kosten in het buitenland (hoeveel ze vergoeden is afhankelijk van je gekozen pakket), is het verstandig om ‘Medische Kosten Aanvullend’ af te sluiten op de Globetrotter Verzekering. Wat er dan ook gebeurt in het buitenland, je krijgt alles tegen kostprijs vergoed.

In sommige situaties vervalt je recht op een Nederlandse zorgverzekering. Bijvoorbeeld als je gaat werken. Hiervoor heeft het College van Zorgverzekeringen (CVZ) wetgeving opgesteld. Als je geen Nederlandse zorgverzekering meer hebt, dan is de dekking ‘Medische Kosten Aanvullend’ op je Globetrotter Verzekering niet voldoende. Daarom bieden we de dekking ‘Medische Kosten Volledig aan’. Daarmee ben je dus ook verzekerd tegen medische kosten wanneer je geen Nederlandse zorgverzekering hebt.

Dit zijn de mogelijkheden:

 • Medische kosten Volledig: Kies je ervoor om tijdens je verblijf in het buitenland je Nederlandse zorgverzekering stop te zetten, dan kun je met de Globetrotter Verzekering kiezen voor de optie ‘Medische kosten Volledig’. Als je tijdens je reis medische zorg nodig hebt, dan vergoedt Allianz Global Assistance de medische kosten in het buitenland. Breng je in deze periode een bezoek aan Nederland van minder dan 21 dagen en heb je zorg nodig, dan is dat ook verzekerd.
 • Medische kosten Aanvullend: Je kan er ook voor kiezen om je zorgverzekering in Nederland door te laten lopen. Mocht je tijdens je verblijf in het buitenland te maken krijgen met medische kosten, dan vergoedt je zorgverzekering meestal geheel of gedeeltelijk de kosten. Valt de behandeling duurder uit dan dit in Nederland zou zijn? Dan ben je er met de optie ‘Medische kosten Aanvullend’ zeker van dat Allianz Global Assistance de kosten vergoedt. Zo worden je kosten voor zorg in het buitenland altijd vergoed.
 • Géén medische kosten: Heb je al een verzekering die de kosten van zorg vergoedt? Of vind je het om een andere reden niet nodig om zorgkosten mee te verzekeren? Dan kan je eenvoudig medische kosten uitsluiten en betaal je er ook geen premie voor.

Medische kosten
Medische kosten zijn kosten door arts, specialist en ziekenhuizen. Verzekerd zijn onder andere:

 • Dokters- en ziekenhuiskosten.
 • Medicijnen.
 • Krukken en rolstoel.
 • Prothesen door ongeval.
 • Tandartskosten door ongeval.
 • Tandartskosten bij spoedeisende hulp.
 • Medisch noodzakelijk vervoer naar dichtstbijzijnde ziekenhuis: per taxi, ambulance of ambulancevliegtuig.

Met de Globetrotter Verzekering mag je tijdens je reis altijd contact opnemen met de alarmcentrale indien je ziek wordt of hulp nodig hebt. Een (medische) expert helpt en ondersteunt je en geeft direct advies over de stappen die je kunt nemen. Daarnaast heeft Allianz Global Assistance een wereldwijde database van betrouwbare ziekenhuizen. Zij kunnen je dus adviseren bij welk ziekenhuis in het buitenland jij de beste zorg ontvangt.

Aansprakelijkheid

Tijdens je verblijf in het buitenland kun je schade toebrengen aan andere mensen. Deze dekking vergoed de schade tot € 1.000.000 per gebeurtenis. In Australië wordt de schade tot € 1.500.000 vergoed.

Meer weten over een reisverzekering voor werken in het buitenland (Working Holiday Insurance)? Kijk hier: Globetrotter Verzekering »

Vragen?

Heb je een vraag over een Working Holiday Insurance of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op, telefoon: 055-5400409 of stuur een e-mail naar: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.