Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Verzekering visum kort verblijf € 2,- per dag

Verzekering visum kort verblijf
Verzekering visum kort verblijf

Op zoek naar een verzekering voor een visum kort verblijf? Wij hebben de Travel Risk Insurance van Allianz voor jou. Dat is een uitstekende visum verzekering voor een kort verblijf (maximaal 90 dagen) in Nederland.

De verzekering visum kort verblijf voor Nederland en Europa is voordelig en zeer uitgebreid. Komt jouw buitenlandse gast uit Turkije, Syrië, Libanon, Egypte, Libië, Tunesië, Algerije, Marokko of Europa? Dan betaal je slechts € 2,- per dag per persoon voor deze visumverzekering. Komt je bezoek uit andere landen dan genoemd, dan betaal je € 3,- per persoon per dag. Daarvoor heb je een zeer uitgebreide dekking, onder andere voor spoedeisende medische hulp, zoals huisartsbezoek, ambulancevervoer, specialist, ziekenhuiskosten, tandartskosten (bij ongeval) en medicijnen.

Visum Kort Verblijf voor Nederland

Een buitenlandse visumplichtige gast die naar Nederland wil komen moet daarvoor een Visum Kort Verblijf aanvragen, kortweg: een Schengenvisum. Daarmee kan de buitenlander maximaal 90 dagen in Nederland of andere Schengenlanden verblijven. Je krijgt het visum voor het aantal dagen dat is aangegeven bij de aanvraag. Er zijn twee soorten visa kort verblijf:

 1. Een single-entry visum met een geldigheidsduur van maximaal 90 dagen. Hiermee mag men 1 keer maximaal 90 dagen in Nederland/Schengengebied verblijven.
 2. Een multiple-entry visum met een geldigheidsduur van maximaal 5 jaar. Hiermee mag men telkens maximaal 90 dagen per 180 dagen in Nederland/Schengengebied verblijven. Dit hoeft niet achter elkaar te zijn. Men mag dit ook verspreiden. Maar de buitenlander mag nooit meer dan 90 dagen per 180 dagen in Nederland/Schengengebied verblijven.

Verzekering visum kort verblijf

Een verzekering visum kort verblijf is een medische reisverzekering die verplicht is bij de aanvraag van een Schengenvisum voor Nederland. Wij adviseren de Travel Risk Insurance van Allianz. Dat is een EU goedgekeurde visumverzekering die je hier eenvoudig en snel kan afsluiten. De verzekering voldoet aan alle eisen voor een visum kort verblijf.

Laat jij familie, een partner of vrienden overkomen uit het buitenland? Heb jij ze uitgenodigd? Ben je garantsteller? Bescherm dan jezelf en de buitenlandse gast met een goede medische verzekering voor een visum. Mocht jouw gast uit het buitenland onverwachte spoedeisende medische kosten moeten maken dan is dat verzekerd. Ook tandartskosten ten gevolge van een ongeval zijn verzekerd.

Alle voordelen van de Travel Risk verzekering voor een visum kort verblijf:

 • Gunstige premie v.a. € 2,- per persoon per dag.
 • Visum Garantie: Geen visum = premie retour (je hoeft dan niets te betalen en de polis vervalt).
 • Polis en voorwaarden in helder Nederlands (Engelstalige polisvoorwaarden en verzekeringsverklaring kan ook).
 • Voldoet aan alle visum-eisen van de Nederlandse overheid (ambassades en consulaten) en Schengenlanden.
 • Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
 • Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of desnoods eerder als je dat wenst.
Visumverzekering

Medische verzekering voor visum

De Travel Risk Insurance voldoet aan alle eisen voor de aanvraag van een Visum Kort Verblijf (maximaal 90 dagen) en wordt daarom altijd geaccepteerd door de ambassade. Een visumaanvraag kan zo snel en soepel verlopen.

Afsluiten verzekering kort verblijf

Een Travel Risk Insurance van Allianz voor een visum kan je hieronder afsluiten.

Wat is verzekerd?

De Travel Risk Insurance van Allianz is de complete verzekering voor een visum kort verblijf. De verzekering kent dekking tegen de financiële risico’s van ziekte en overlijden zoals:

Premie per persoon per dagv.a. € 2,-
Maximale leeftijd tot70 jaar
SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing)
Medische kosten (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen)
Ziekte, ongeval of vermissing verzekerde
Ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde
Overlijden van meeverzekerde reisgenoot
Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot)
Kosten begrafenis/crematie en overkomst familie
Reisdocumenten (aanschafkosten)
Vervangende kleding en/of toiletartikelen
Schade aan logiesverblijven
Schade aan eigendommen verzekerde in land van herkomst
Gedwongen oponthoud
Mee te verzekeren opties:
Wintersport en bijzondere sporten
Annuleringsverzekering
Werelddekking
Lees de polisvoorwaarden voor de maximale vergoedingen en eventuele uitsluitingen.

Aandachtspunten!

Wij hebben de belangrijkste feiten de verzekering voor een visum kort verblijf, nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Een verzekering voor een visum kort verblijf is verplicht bij een bezoek aan Nederland!
 • Jijzelf kan een verzekering voor een visum kort verblijf van Allianz op deze website afsluiten voor jouw gast en de premie betalen.
 • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag. Je ontvangt ook de polisvoorwaarden.
 • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen.
 • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor medicijnen die men gebruikt. Controles en een (ziekenhuis)bevalling van een buitenlandse verzekerde zijn daarom ook uitgesloten op deze verzekering.
 • De verzekering voor een visum kort verblijf is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Europese landen.
 • Voor je de polis afsluit dien je het dekkingsoverzicht en de polisvoorwaarden te hebben gelezen, zodat je weet waar jouw gast wel of niet voor verzekerd is.

Veel gestelde vragen en antwoorden over een verzekering voor een visum kort verblijf (Faq)

Waarom is een verzekering voor een visum kort verblijf verplicht voor een visumaanvraag?

Bij de aanvraag of bij het ophalen van het visum moet de visumaanvrager kunnen aantonen dat er een reisverzekering is afgesloten gelijk aan de periode van verblijf in Nederland. De reden hiervoor is dat de Schengenlanden niet willen opdraaien voor eventuele kosten van een buitenlandse gast, zoals ziekenhuiskosten. Een reisverzekering is tevens een (financiële) bescherming voor een iemand die garant staat.

Waar moet een verzekering voor een visum kort verblijf aan voldoen?

De verzekering moet dekking bieden voor eventuele uitgaven op het gebied van repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis. De af te sluiten medische verzekering moet voor het gehele Schengengebied geldig zijn, een minimale dekking hebben van € 30.000 en de gehele duur van het beoogde verblijf bestrijken. Het bewijs van de originele verzekeringspolis moet bij de indiening van de aanvraag of pas bij afgifte van het visum overlegd worden.

Valt corona (Covid-19) ook onder de dekking?

Je bent met de Travel Risk verzekering verzekerd tegen corona, als je naar Nederland toe gaat.
In Europa ben je alleen verzekerd voor corona in gele gebieden (reisadvies).

Kan ik in Nederland een verzekering voor een visum kort verblijf afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in het buitenland?

Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?

Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de volledige premie terug.

Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?

Voordat de polis is ingegaan kan de ingangsdatum en/of einddatum van de polis aangepast worden, geen enkel probleem.

Waarom is het verstandig om een verzekering voor een visum kort verblijf in Nederland af te sluiten?

Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de verzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse verzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Mijn vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de reisverzekering?

Nee, daar is deze verzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Vragen?

Heb je een vraag over een verzekering voor een visum kort verblijf? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.