Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Suriname: Schengenvisum en reisverzekering voor Nederland aanvragen

Suriname: Schengenvisum en reisverzekering voor Nederland aanvragen

Komt er familie of vrienden uit Suriname over naar Nederland? Dan moet daarvoor een Schengenvisum worden aangevraagd bij de Nederlandse ambassade. Met een Schengenvisum mogen Surinamers maximaal 90 dagen in het Schengengebied verblijven. Een belangrijke voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengenvisum, is het afsluiten van de juiste medische reisverzekering.

De Nederlandse ambassade in Paramaribo maakt gebruikt van de diensten van VFS Global voor de inname van Schengenvisum aanvragen. De ambassade vertegenwoordigt alle Schengenlanden.

Wat heb je nodig voor een visumaanvraag?

Surinamers die naar Nederland willen reizen moeten voor de visumaanvraag de volgende stappen nemen:

 • Je moet een paspoort of ander reisdocument overleggen met ten minste 2 blanco pagina’s. Jouw reisdocument moet in de afgelopen 10 jaar zijn afgegeven. Het moet nog minimaal 3 maanden geldig zijn na de datum waarop je het Schengengebied wilt verlaten.
 • Je levert een volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier in. Iedere persoon die op je reisdocument meereist moet een eigen formulier inleveren. Formulieren voor kinderen jonger dan 18 jaar moeten door een ouder of voogd zijn ondertekend.
 • Je levert een pasfoto volgens de Nederlandse eisen in.
 • Je laat jouw vingerafdrukken afnemen. Dit doe je wanneer je de aanvraag indient. Deze blijven 5 jaar geldig. Voor sommige aanvragers, zoals kinderen jonger dan 12 jaar, is dit niet nodig.
 • Je betaalt leges, dat zijn de kosten voor een visumaanvraag. Als je naar een externe dienstverlener gaat, zoals VFS Global betaalt je daarvoor ook een vergoeding.

Daarnaast zijn er documenten die nodig zijn voor een zorgvuldige beoordeling van je w aanvraag.

 • Bewijs van reizen: Reisschema (reisreservering naar en uit Schengengebied op naam van de visumaanvrager, niet een ticket). Let op: maak alleen een (vlucht)reservering die geannuleerd kan worden.
 • Bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking: Dit document moet worden ondertekend door de persoon in Nederland die de visumaanvrager uitnodigt. De handtekening van de garantsteller en/of logiesverstrekker moet worden gelegaliseerd bij de Nederlandse gemeente waar hij/zij staat ingeschreven. Indien de familie of vrienden van de visumaanvrager geen particuliere logies verstrekken, dan moet de visumaanvrager documenten tonen waaruit blijkt dat hij/zij hen bezoekt. Als dat van toepassing is, bijvoorbeeld een bewijs waaruit de relatie blijkt met degene die wordt bezocht. Bijvoorbeeld een geboorteakte of huwelijkscertificaat of bewijs van geregistreerd partnerschap.
 • Bewijs van voldoende inkomen garantsteller: Bij garantstelling moeten er bewijsstukken worden aangeleverd waaruit blijkt dat de garantsteller voldoende inkomen heeft, zoals een kopie van zijn arbeidscontract, de laatste drie loonstroken of andere bewijzen van inkomsten van uw logiesverstrekker en drie meest recente bankafschriften of salarisstroken.
 • Bewijs van terugkeer naar het land van herkomst: Documenten waaruit blijkt dat de visumaanvrager na de reis weer teruggaat naar het land van herkomst. Voorbeelden daarvan zijn:
  • Een verklaring van de werkgever, arbeidscontract of andere gegevens waaruit blijkt dat de visumaanvrager werk heeft in het land van herkomst.
  • Een document waaruit blijkt dat er een opleiding wordt gevolgd in het land van herkomst.
  • Een document waaruit blijkt dat er kinderen zijn die in in land van herkomst naar school gaan.
  • Een document waaruit blijkt dat de visumaanvrager een woning of ander onroerend goed heeft in het land van herkomst.
  • Een document waaruit blijkt dat de visumaanvrager zorg draagt voor personen in het land van herkomst.
 • Bewijs van medische reisverzekering: Er moet een geldige reisverzekering op naam van de visumaanvrager (de verzekeringsnemer mag de persoon zijn die de vreemdeling uitnodigt) worden afgesloten. De verzekering moet geldig zijn in het gehele Schengengebied en tijdens de periode van verblijf. Bij medische kosten moet er minstens 30.000 euro worden vergoed. De verzekering dient medische kosten te dekken, waaronder ziekenhuisbehandeling, spoedbehandeling en repatriëring (ook in het geval van overlijden).

Medische reisverzekering Schengenvisum

Heb je een medische reisverzekering nodig voor een Schengenvisum, dan is de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance een uitstekende keuze. Deze reisverzekering is speciaal bedoeld voor buitenlandse gasten uit Suriname (vrienden, familie of partner) die naar Nederland komen.

Let op: Deze verzekering moet worden afgesloten voordat men vertrekt uit Suriname en de reisverzekering kan alleen worden afgesloten voor personen jonger dan 70 jaar!

Premie medische reisverzekering

Je hebt al een uitgebreide medische reisverzekering voor personen uit Suriname voor slechts € 3,00 per dag.

Travel Risk Insurance Allianz
Premies Travel Risk Insurance
Reizen binnen Europa €2,- per persoon per dag
Reizen vanuit buiten Europa (Wereld) €3,- per persoon per dag
Wintersport/bijzondere sporten€1,15 per persoon per dag (alleen Europa)
Annuleringsverzekering 5% van de reissom (reis moet in Nederland geboekt zijn)
Minimum premie €11,50
Kosten per verzekeringsbewijs €4,50

Travel Risk Insurance voor Surinamers

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor buitenlandse gasten. De verzekering voldoet ook aan de eisen voor de aanvraag van een Schengenvisum. De Travel Risk Insurance heeft een uitgebreide dekking voor:

 • SOS-kosten en repatriëring.
 • Medische Kosten: tot € 30.000,-
 • Wintersport (tegen premietoeslag).
 • Bijzondere sporten (tegen premietoeslag en alleen Europa).
 • Europadekking (voor personen binnen Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen binnen Europa).
 • Werelddekking (voor personen binnen en buiten Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen buiten Europa).
 • Annuleringsverzekering (alleen indien de reis is geboekt bij een Nederlandse touroperator).

Let op: De maximale reisduur van de Travel Risk Insurance is 90 dagen.

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor iedereen uit Suriname. De verzekering vergoedt de kosten van onder meer: huisarts, medicijnen, ambulance en ziekenhuiskosten in Nederland en andere Schengenlanden tot € 30.000,- Maar ook de kosten voor repatriëring. Dat is het terugbrengen van je buitenlandse gast naar Suriname bij ziekte of overlijden. Deze verzekering is alleen geschikt voor onverwachte (medische) situaties bij een verblijf in Nederland. Bestaande kwalen en gebreken vallen niet onder de dekking.

Wat kost een visumaanvraag voor Nederland?

Als jij een aanvraag indient bij een Nederlandse ambassade of een consulaat, betaal je leges (kosten). De prijzen van de visumproducten zijn:

 • € 60,- voor een volwassene
 • kinderen 6 tot 12 jaar € 35,-
 • kinderen 0 tot 6 jaar gratis

VFS Global zal voor de verleende diensten € 28,- in rekening brengen.

Hoe lang duurt een aanvraag?

Je kan een aanvraag op z’n vroegst 3 maanden voor je reis indienen. En minimaal 15 werkdagen van tevoren. Meestal weet je binnen 15 kalenderdagen of je het visum krijgt. Soms is meer tijd nodig: de aanvraag kan dan 30 dagen duren. En in uitzonderlijke gevallen 60 dagen. Bijvoorbeeld als er extra documenten nodig zijn.

Hoe maak ik in Suriname een afspraak voor een kort-verblijf visum?

De Nederlandse ambassade in Paramaribo maakt gebruik van de externe dienstverlener VFS Global voor het innemen van aanvragen voor een kort verblijf Schengenvisum. Voor een tijdige afspraak kan je online een afspraak maken via VFS Global in Suriname. Bekijk de website van VFS Global voor de documenten die je mee moet nemen voor je aanvraag. De Nederlandse ambassade in Paramaribo vertegenwoordigt alle Schengenlanden voor de kort verblijf Schengen visumaanvragen. Voor een afspraak bij de Nederlandse ambassade in Paramaribo: maak een afspraak via het online afsprakensysteem van de ambassade. Dit zijn de adresgegevens van VFS Global in Paramaribo:

 • VFS Visumaanvraag Centrum voor Nederland
 • Prins Hendrikstraat 14
 • Paramaribo

Visumaanvragen worden in eigen persoon en uitsluitend op afspraak ingediend. Aanvragen indienen (uitsluitend op afspraak): 08.00u – 14.00u (maandag tot en met vrijdag). Zaterdag (Uitsluitend Compleet Afspraken) 8.30u – 12.00u. Afhalen van paspoorten: 15.00u – 16.00u
(maandag tot en met vrijdag).

Voldoet aan alle voorwaarden voor Schengenvisum

De Travel Risk Insurance voldoet aan alle verzekeringseisen voor een Visum Kort Verblijf Nederland (ook wel toeristenvisum of Schengenvisum genoemd). Dit zijn de eisen:

 • Dekking voor spoedeisende medische hulp en repatriëring naar Suriname.
 • De dekking voor geneeskundige kosten moet minimaal € 30.000,– bedragen.
 • Geldig voor alle Schengen lidstaten.
 • Moet dekking bieden voor de gehele duur van het verblijf.

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten voor jouw gast uit Suriname. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Garantie: Wordt het visum afgewezen dan laten wij de verzekering vervallen en hoef je niet te betalen!

Over Suriname

Suriname heet officieel de Republiek Suriname en is een republiek aan de noordkust van Zuid-Amerika met als hoofdstad Paramaribo. Het land was van 1667 tot 1954 een kolonie van Nederland en daarna een land binnen het Koninkrijksverband. Op 25 november 1975 werd Suriname onafhankelijk. De Surinaamse bevolking bestaat uit meerdere etnische groepen waarvan er geen de meerderheid vormt. De voertaal is Nederlands en ook het Surinaams, oftewel Sranan, is belangrijk. Het land heeft een oppervlakte van 163.820 km², een kustlijn van 386 km en grenst aan Brazilië, Guyana en Frans-Guyana. In Suriname wonen 585.000 Surinamers inwoners. Wereldwijd zijn er ongeveer een miljoen Surinamers.

Vragen?

Heb je vragen over de medische reisverzekering voor Surinamers? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: Telefoon 055-5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Ronald Heesters

Over de auteur: Ronald Heesters

Ronald Heesters is al jarenlang een deskundige op het gebied van reis- en annuleringsverzekeringen. Met enige regelmaat schrijft hij interessante artikelen over verschillende soorten verzekeringen. Ronald is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft Schade particulier, die zijn uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Ronald »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.