Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Medische verzekering voor buitenlandse partner v.a. € 2,- per dag

Medische verzekering voor buitenlandse partner
Medische verzekering voor buitenlandse partner

Een medische verzekering voor een buitenlandse partner, regel je hier snel en voordelig. Komt er een buitenlandse partner naar Nederland voor een kort verblijf? Dan moet hij of zij een Schengenvisum aanvragen op de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. Ook moet de verplichte medische reisverzekering worden afgesloten, dat kan hier snel en eenvoudig!

Het afsluiten van een Travel Risk Insurance gaat hier eenvoudig en snel. Je hebt dezelfde dag de polis van deze verzekering nog in huis (op werkdagen). Je hebt al een Travel Risk Insurance voor je visumplichtige partner v.a. € 2,- per dag. Komt jouw partner van buiten Europa dan bedraagt de premie € 3,- per dag

Medische reisverzekering voor jouw buitenlandse partner

Met de Travel Risk medische reisverzekering voor o.a. huisarts, ziekenhuiskosten, ambulance vervoer, specialistenhulp en medicijnen is jouw partner goed verzekerd. Ook voor repatriëring (terugbrengen naar het land van herkomst) bij ziekte of overlijden.

Deze uitgebreide medische reisverzekering voldoet dan ook aan alle eisen voor een Schengenvisum en wordt op alle Nederlandse ambassades zonder problemen geaccepteerd. Op verzoek hebben wij ook Engelstalige polisvoorwaarden beschikbaar en eventueel ook een Engelstalige verzekeringsverklaring.

Travel Risk Insurance voor buitenlandse partners

De Travel Risk Insurance voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum en wordt altijd geaccepteerd door de ambassade. Al v.a. € 2,- per dag uitstekend verzekerd voor hulpverlening, medische kosten en repatriëring.

Laat jij jouw partner overkomen uit het buitenland? Ben je garantsteller of logiesverstrekker? Bescherm jezelf en je buitenlandse partner met een goede medische reisverzekering. Mocht jouw gast uit het buitenland medische kosten moeten maken dan is dat verzekerd. Ook tandartskosten ten gevolge van een ongeval zijn verzekerd.

Hoe sluit ik een medische verzekering voor mijn buitenlandse partner af?

Dat kan hier eenvoudig en snel.

Veel gestelde vragen en antwoorden over een medische verzekering voor een buitenlandse partner (FAQ)

Lees hieronder vaak gestelde vragen en antwoorden over een medische verzekering voor een buitenlandse partner.

Hebben jullie een medische verzekering voor een buitenlandse partner?

Jazeker, de Travel Risk Insurance voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum en wordt altijd geaccepteerd door de ambassade. en is daarom een prima medische verzekering voor een buitenlandse partner.

Waarom is een medische verzekering verplicht voor een visumaanvraag?

Bij de aanvraag of bij het ophalen van het visum moet de visumaanvrager kunnen aantonen dat er een medische verzekering is afgesloten gelijk aan de periode van verblijf in Nederland. De reden hiervoor is dat de Schengenlanden niet willen opdraaien voor eventuele kosten van een buitenlandse gast, zoals ziekenhuiskosten. Een verzekering is tevens een (financiële) bescherming voor een iemand die garant staat.

Waar moet een verzekering voor een Schengenvisum aanvraag aan voldoen?

De verzekering moet dekking bieden voor eventuele uitgaven op het gebied van repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis. De af te sluiten medische reisverzekering moet voor het gehele Schengengebied geldig zijn, een minimale dekking hebben van € 30.000 en de gehele duur van het beoogde verblijf bestrijken. Het bewijs van de originele verzekeringspolis moet bij de indiening van de aanvraag of pas bij afgifte van het visum overlegd worden.

Kan ik in Nederland een medische verzekering afsluiten voor mijn partner, vriend of vriendin in het buitenland?

Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse partner is de verzekerde.

Hoe betaal ik de premie voor een medische verzekering?

Op het aanvraagformulier machtig jij de verzekeraar voor automatische incasso. De premie wordt meestal vlak voor de ingangsdatum van de verzekering, van je betaalrekening afgeschreven.

Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?

Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de volledige premie terug.

Kan ik de polis opsturen naar het buitenland zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan overleggen op de Nederlandse ambassade?

Je ontvangt de polis digitaal per e-mail (inclusief de voorwaarden). Je kan de polis dan e-mailen naar je buitenlandse gast.

Hoe lang duurt het voordat ik de polis ontvang?

In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die in het weekend worden ontvangen worden op maandag verwerkt.

Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?

Voordat de polis is ingegaan kan de ingangsdatum en/of einddatum van de polis aangepast worden, geen enkel probleem.

Waarom is het verstandig om een medische verzekering voor mijn partner in Nederland af te sluiten?

Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse partner logeert bij de garantsteller) dan is de verzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse verzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Wat is er verzekerd op de medische verzekering voor een buitenlandse partner?

De reisverzekering voor buitenlandse partners biedt dekking voor het verlenen van hulp, het vergoeden van buitengewone kosten en medische kosten:
– Hulpverlening: je kunt 24 uur per dag rekenen op professionele hulp en advies bij ziekte of ongevallen.
– Repatriëring: kosten voor repatriëring (terugkeer naar thuisland) i.v.m. ziekte of overlijden.
– Buitengewone kosten: kosten die in noodgevallen moeten worden gemaakt (zoals extra reis- of verblijfkosten) worden vergoed.
– Medische kosten: geneeskundige kosten ten gevolge van een ongeval of ziekte gemaakt tijdens de geldigheidsduur van de verzekering zijn tot maximaal € 30.000,- verzekerd.
– Tandheelkundige kosten: die gemaakt worden als gevolg van een ongeval.
– Diefstal van je reisdocumenten.
– Vertraagde aankomst van de bagage.

Mijn vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de verzekering?

Nee, daar is deze medische verzekering verzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze verzekering?

Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De verzekering voor buitenlandse partners is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Meer informatie of vragen?

Wil je meer informatie over een verzekering voor een buitenlandse partner of heb je vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 09 een e-mail sturen kan ook: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.