Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Medische verzekering voor buitenlandse partner v.a. € 2,- per dag

Medische verzekering voor buitenlandse partner

Medische verzekering voor buitenlandse partner

Heb je een medische verzekering voor jouw buitenlandse partner nodig? Dat regel je snel en voordelig op deze website. Jouw partner kan dan zonder problemen met een goedgekeurde medische verzekering naar Nederland reizen. Ook geschikt voor partners met een langeafstandsrelatie.

Of jouw partner nu visumplichtig is of niet, iedereen die van buiten de EU komt moet bij de Nederlandse grenscontrole kunnen aantonen dat er een medische verzekering is afgesloten voor de buitenlandse gast. Dat kan je hier snel en eenvoudig regelen. Sluit daarvoor de Travel Risk Insurance af, dit is een internationale medische verzekering voor niet-Nederlands ingezetenen.

Komt jouw partner uit Turkije, Syrië, Libanon, Egypte, Libië, Tunesië, Algerije of Marokko of uit Europa? Dan betaal je slechts € 2,- per dag per persoon voor deze verzekering. Komt je partner uit andere landen buiten Europa bijvoorbeeld uit Colombia, Brazilie, Indonesië of Thailand, dan betaal je € 3,- per persoon per dag voor deze zeer uitgebreide verzekering.

Medische verzekering buitenlandse partner

De Travel Risk Insurance voor buitenlandse partners is een zeer uitgebreide verzekering. Zo is  jouw partner niet alleen verzekerd voor medische kosten, maar ook voor repatriëring (terugbrengen naar het thuisland), daarnaast is de buitenlander verzekerd voor:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
 • Medische kosten (o.a. ziekenhuis, ambulance, medicijnen, specialist en artsen).
 • Ziekte of ongeval van verzekerde.
 • Overlijden van verzekerde en ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde.
 • Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot.
 • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
 • Kosten begrafenis of crematie en overkomst van familie.
 • Reisdocumenten (aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument).
 • Vervangende kleding en/of toiletartikelen.
 • Schade aan logiesverblijven.
 • Schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie.
 • Gedwongen oponthoud.
 • Wintersport en bijzondere sporten (optioneel).
 • Annuleringsverzekering (de annuleringsverzekering kan alleen worden afgesloten wanneer de reis in Nederland is geboekt, optioneel).

Travel Risk Insurance voor buitenlandse partners

De Travel Risk Insurance voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum en wordt altijd geaccepteerd door de ambassade. Al v.a. € 2,- per dag uitstekend verzekerd voor hulpverlening, medische kosten en repatriëring.

Laat jij jouw partner overkomen uit het buitenland? Ben je garantsteller of logiesverstrekker? Bescherm jezelf en je buitenlandse partner met een goede medische reisverzekering. Mocht jouw gast uit het buitenland medische kosten moeten maken dan is dat verzekerd. Ook tandartskosten ten gevolge van een ongeval zijn verzekerd.

Alle voordelen van de Travel Risk medische verzekering:

 • Gunstige premie v.a. € 2,- per persoon per dag.
 • Visum Garantie: Geen visum = premie retour (je hoeft dan niets te betalen en de polis vervalt).
 • Polis en voorwaarden in helder Nederlands (Engelstalige polisvoorwaarden en verzekeringsverklaring kan ook).
 • Voldoet aan alle visum-eisen van de Nederlandse overheid (ambassades en consulaten) en Schengenlanden.
 • Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
 • Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of desnoods eerder als je dat wenst.

Veel gestelde vragen en antwoorden over een medische verzekering voor Schengen

Waarom is een medische verzekering verplicht voor een visumaanvraag?

Bij de aanvraag of bij het ophalen van het visum moet de visumaanvrager kunnen aantonen dat er een medische verzekering is afgesloten gelijk aan de periode van verblijf in Nederland. De reden hiervoor is dat de Schengenlanden niet willen opdraaien voor eventuele kosten van een buitenlandse gast, zoals ziekenhuiskosten. Een verzekering is tevens een (financiële) bescherming voor een iemand die garant staat.

Waar moet een verzekering voor een Schengenvisum aanvraag aan voldoen?

De verzekering moet dekking bieden voor eventuele uitgaven op het gebied van repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis. De af te sluiten medische reisverzekering moet voor het gehele Schengengebied geldig zijn, een minimale dekking hebben van € 30.000 en de gehele duur van het beoogde verblijf bestrijken. Het bewijs van de originele verzekeringspolis moet bij de indiening van de aanvraag of pas bij afgifte van het visum overlegd worden.

Kan ik in Nederland een medische verzekering afsluiten voor mijn partner, vriend of vriendin in het buitenland?

Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse partner is de verzekerde.

Hoe betaal ik de premie voor een medische verzekering?

Op het aanvraagformulier machtig jij de verzekeraar voor automatische incasso. De premie wordt meestal vlak voor de ingangsdatum van de verzekering, van je betaalrekening afgeschreven.

Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?

Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de volledige premie terug.

Kan ik de polis opsturen naar het buitenland zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan overleggen op de Nederlandse ambassade?

Je ontvangt de polis digitaal per e-mail (inclusief de voorwaarden). Je kan de polis dan e-mailen naar je buitenlandse gast.

Hoe lang duurt het voordat ik de polis ontvang?

In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die in het weekend worden ontvangen worden op maandag verwerkt.

Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?

Voordat de polis is ingegaan kan de ingangsdatum en/of einddatum van de polis aangepast worden, geen enkel probleem.

Waarom is het verstandig om een medische verzekering voor mijn partner in Nederland af te sluiten?

Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse partner logeert bij de garantsteller) dan is de verzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse verzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Wat is er verzekerd op de medische verzekering voor een buitenlandse partner?

De reisverzekering voor buitenlandse partners biedt dekking voor het verlenen van hulp, het vergoeden van buitengewone kosten en medische kosten:

– Hulpverlening: je kunt 24 uur per dag rekenen op professionele hulp en advies bij ziekte of ongevallen. – Repatriëring: kosten voor repatriëring (terugkeer naar thuisland) i.v.m. ziekte of overlijden. – Buitengewone kosten: kosten die in noodgevallen moeten worden gemaakt (zoals extra reis- of verblijfkosten) worden vergoed. – Medische kosten: geneeskundige kosten ten gevolge van een ongeval of ziekte gemaakt tijdens de geldigheidsduur van de verzekering zijn tot maximaal € 30.000,- verzekerd. – Tandheelkundige kosten: die gemaakt worden als gevolg van een ongeval. – Diefstal van je reisdocumenten. – Vertraagde aankomst van de bagage.

Mijn vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de verzekering?

Nee, daar is deze medische verzekering verzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze verzekering?

Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De verzekering voor buitenlandse partners is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Meer informatie of vragen?

Wil je meer informatie over een verzekering voor een buitenlandse partner of heb je vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 09 een e-mail sturen kan ook: info@reisverzekeringkorting.nl

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.